Šta je novo?

Kupovina licence za Malwerbytes ili Superantispyware?

TMEV

Slavan
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poena
319
Oba softvera imam instalirana kao free izdanja. Danas mi se malwarebytes updejtovao na najnoviju verziju sa kojom daju nekakav trial koji traje 14 dana. Posle toga ili se vraca na staro ili moze da se kupi licenca za $25. Pogledao sam zatim i Superantispajver i video da kod njih PRO izdanje kosta skoro $30.
Sta ljudi misle/preporucuju?

Ovde ljudi koriste free verzije.
Prvi koristim i može se reći da sam relativno zadovoljan. Mada sam imao žučnu raspravu sa *****ima iz njihove tehničke podrške kad je zbog *****izma, program obrisao legitimne procese i oborio na desetine hiljada računara a oini su bili u stilu odradi reparaciju:crash::wall:

Drugi dosta njih hvali ali mi je brljavio instalirao se i gde nisam želeo tako da ga nikom nebih ni preporučio.

Ako smatraš da ti treba pro verzija onda prvi a oko plaćanja imaš ovde ne forumu temu

Ako smatraš da ti treba pro verzija onda prvi a oko plaćanja imaš ovde ne forumu temu

Hvala na odgovoru.
1. Nesto ne mislim da mi bas toliko treba pro verzija, ali juce kad sam updejtovao MBAM i prihvatio onaj trial od 14 dana vise puta u toku surfovanja mi je javio kako je blokirao pristupe potencijalno stetnim stranicama. Trazio sam tog momenta buildove za Chrome OS da isprobam u VMware i nekoliko puta mi je javljao o tim blokadama. Mada s druge strane sve stranice su bivale otvarane, pa mi nije jasno sta je on to blokirao. U svakom slucaju to mi se ucinilo korisnim.
2. To oko placanja sto si rekao da ima na forumu nisam uspeo da nadjem. Pretrazivao sam i nisam uspeo. Ajde molim te kad nadjes vremena ako mozes da postavis tu referencu/link ovde...

A što se tiče plaćaja na netu i kako šta platiti naručiti dosta toga imaš pojašnjeno ovde:
http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?11-Najčešće-postavljana-pitanja

Aha, iz nekog razloga pomislio sam da si ti mislio na nesto specijalno oko placanja. Vise ne znam ni sta sam mislio. Posto ne placam iz Srbije, nemam problema s time. Bilo koji nacin koji nude mi odgovara...

Jedino se svodi pitanje na potrebu? Da li mi je tako nesto potrebno. To vec moram sam da se smislim :D

Upravo tako, vodi računa samo da nebude :wall: ili :crash:

Imam instaliranu besplatnu verziju Malwarebytes-a vec duze vremena, i nakon citanja ove teme, setih ga se. :p
Nakon update-a, ponudio mi je da probam full verziju, medjutim, imao sam zamrzavanje kompa prilikom podizanja sistema i tokom rada, sto je nestalo kada sam iskljucio real time protection. Mozda je u konfliktu sa Avirom, ali kod mene ostaje samo kao on demand scaner!

I ja sam nesto slicno primetio. Ne znam da li da ga nazovem zamrzavanje kompa, ali nesto slicno tako, kao da mu vecno treba da nesto odradi. Od kako je istekao trial, mislim da se vise nije desavalo.

Cim je rezidentan neki antivirus, Malwarebytes hoce da blokira, ako je i on rezidentan. Najbolja opcija po meni jer KAV Workstation MP4, jer u sebi i pored File/Mail/web antivirusa, kojem moze da se nadrndaju heuristics na max, ima i anti-spam, anti-spy, anti-hacker i proactive defense. Jedino sto moze da prodje kroz njega je rootkit. Ali samo ako je neka modifikacija ili nov tip koji se ne nalazi u bazi podataka. A i to se vrlo retko desava. Jer kada se podesi KAV ne moz' ista da prodje, upsie ili startuje, dok mu ti ne dozvolis. Bukvalno za svako cimanje fajlova on te pita, osim ako ne postavis neke stvari koje cesto koristis ili si siguran u njih, u trusted zone.

zaboravio sam da dodam da ja nemam Aviru, pa da nije zbog nje meni isto kocilo. Ja imam comodo IS- firewall i antivirus. Ali kao sto kazes- ako su oba programa rezidentna, oba se "prave pametna" :) i onda koce kompjuter.
hvala na pojasnjenju

Cim je rezidentan neki antivirus, Malwarebytes hoce da blokira, ako je i on rezidentan. Najbolja opcija po meni jer KAV Workstation MP4, jer u sebi i pored File/Mail/web antivirusa, kojem moze da se nadrndaju heuristics na max, ima i anti-spam, anti-spy, anti-hacker i proactive defense. Jedino sto moze da prodje kroz njega je rootkit. Ali samo ako je neka modifikacija ili nov tip koji se ne nalazi u bazi podataka. A i to se vrlo retko desava. Jer kada se podesi KAV ne moz' ista da prodje, upsie ili startuje, dok mu ti ne dozvolis. Bukvalno za svako cimanje fajlova on te pita, osim ako ne postavis neke stvari koje cesto koristis ili si siguran u njih, u trusted zone.

Možda, ali za kupovinu KAV for Windows Workstations moraš imati firmu (jer je namijenjen enterprise segmentu, a i EULA tako nalaže), licenca za njega nije baš jeftina (jer uzimaš licence za najmanje deset računara). Bitno je napomenuti da zaštita nije ništa bolja u odnosu na KAV i KIS. Što se tiče rootkita, ako prođe njegov dropper ili downloader, onda će biti inficiran. A da im prolaze stvari, prolaze. ;)

Možda, ali za kupovinu KAV for Windows Workstations moraš imati firmu (jer je namijenjen enterprise segmentu, a i EULA tako nalaže), licenca za njega nije baš jeftina (jer uzimaš licence za najmanje deset računara). Bitno je napomenuti da zaštita nije ništa bolja u odnosu na KAV i KIS. Što se tiče rootkita, ako prođe njegov dropper ili downloader, onda će biti inficiran. A da im prolaze stvari, prolaze. ;)

Sada ima licence za 3 kompa i ona je oko 10 kila dinara. Mozda jedino KIS, ali ne znam kako je on uradjen, posto vec dugo vreme koristim KAV Workstation gajbi. Firma placa dodatnu licencu, tj. ima vise licenci nego kompova na poslu. Pa ako je KIS slicno radjen kao Workstation, onda moze opusteno da kupi jedan kljuc. Ali koliko vidim 1 kljuc kosta oko 5000 dinara. Ali opet vredi to za godinu dana upotrebe.
Meni je samo jednom upao rootkit, inace sve je odbranio, jer za rootkit nije postojala definicija ni za jedan AV softver na trzistu. Cak ni MB ni Combofix, ni onaj jos jedan....stade mi mozak zbog posla....znaci ni jedan AV program nije reagovao na njega. Sto butabilan sto ovako. Ali zato rootkit je pojb...sve executabilne fajlove na svim particijama i hardovima.
Sto se tice ostalog, brani, 'ebe kevu kako brani.

Taj što ti je uništio sve exe fajlove je bio virus (fajl infektor), a ne rootkit. Vjerovatno varijanta Sality-a.

Jok, bas je bio rootkit. Svi exe fajlovi, posle jedno 2-3 dana dok su napravili definicije za KAV i MBAM, su prepoznati sa rootkit zarazom. Naravno, nadjeno je i u boot sektoru i na jos par mesta, ukljucujuci i memoriju.

Evo iskopao sam kako se zvao: Win32.virut.ce Rootkit Agent.

Nazad
Vrh Dno