Šta je novo?

Kupovina laptopa

milosns

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2008
Poena
301
Sta kupiti?

Treba mi za prakticnije studiranje, tj. mojoj devojci.

Koji brend, koje komponente su mi bitne da obratim paznju, sta, kako i gde?

Fond: 40000-50000 dinara

Moras znati sta ti treba makar otprilike.
u te pare ti ulecu hp, msi, acer i mozda neka slabija toshiba...
ja sam uzeo HP 530 za 40000 (ima ga na sve strane sada). Dobra je masina, ali je fakticki gola.
Problem za zensko je sto je to poveci ekran, manji ekrani budu dosta skuplji, mada sam i to video nekog msi sa 12" za jedno 45000, ali dosta losiji proc itd...

gde ces 17 za zensko? pogotovo za te pare...
pa kao sto sam ti rekao, prosetaj, gledaj marke koje sam ti nabrojao
malo procackaj tastature... acer koga sam juce video u pakomu za 45 mi deluje super, a imas bas odlican asus za 50 u eurolinku sto je i ovde reklamirano. Ne razumem kakvu sad mudrost specijalnu ocekujes da ti ovde neko kaze? pazi da uzmes core duo, turion x2 ili core2duo proc, da ima neki kulturan cipset (ne via i ne sis) i da ima bar 2gb rama ili da lako moze da se ugradi 2gb ako ima manje. ako ti je bitna odvojena graficka kartica, onda uzmi tog asusa, inace ces dobiti nesto integrisano u rangu intel x3100, ati x1250, itd, ali ti je to sve ok za normalnu primenu (ne igranje).
Uz msi dobijes vise garancije, a manje poznat brand, uz hp npr dobijes manje garancije (1god) ali dobijes poznatiju marku itd.

bas na to sam i mislio, sve sto si mi rekao to sam i ocekivao, da obratim paznju na tu familiju procesora, da mi nego kaze misljenje o integrisanoj grafici, bas na takve "mudrosti" sam i mislio...

hvala ti...

Poslednja izmena:
O integrisanim grafickim kartama:
vrlo zanimljiv izbor ti je Ati Express 1250-1270 ili 1150. Sve je to u sustini ista stvar. Na AMD cipsetovima tj na plocama gde ces naci uz tu grafiku amd procesor npr na HP laptopovima ove graficke imaju 128 MB svoje memorije sto jako malo ljudi zna. Neces dobiti nista time na brzini ali nece ti ni "jesti" tih 128 Mb RAMA.

Pozdrav,

M

U nizem cenovnom rangu pruzaju najbolji kvalitet za novac. U visim cenovnim rangovima su vec nesto skuplji od konkurencije. Pogledaj malo sve modele koje mozes uzivo i odluci. Za tih 500tinak eur se moze naci Turion ili Athlon 64 160 GB hard, integrisana grafika i 15 inca ekran. Vise ne. Ostaje samo da malo izuporedjujes uzivo.

Ako će žena da ga koristi za "studiranje" (štagod to značilo :) to meni podrazumeva i nošenje levo desno. Težina ti tu igra značajnu ulogu u celoj stvari. Znači 17" otpada kao prenosno rešenje, čak i za muškarca a kamo li ženu.

Nazad
Vrh Dno