Šta je novo?

Laptop Kupovina laptopa u 2024

Koji laptop kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zekovic

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2017
Poena
225
Pošto se bliži 2024 a ja bih kupio u 2024 možda neki laptop za 400 do 500 evra najverovatnije na leto , 11 generacija Intelovih procesora će u 2024 biti stara 4 godina tako da bih gledao od 12 generacije pa na gore a što se tiče Ryzena Ryzen 5500U će tada isto biti star 3 godine ali mislim da će i u 2024 biti sasvim solidan procesor za multimediju , hoće li izlaziti neki Ryzen procesori u 2024 godini kakva je priča što se toga tiče AMD Ryzen™ 7 7730U je dobar ali su mnogo skupi laptopovi u Srbiji sa tim procesorima jedino ako je neki na akciji , da li ce do leta biti bogatija punuda laptopova i procesora ili ne?

Novi intelovi procesori za laptop https://beebom.com/intel-14th-gen-meteor-lake-laptop-cpu-models-revealed/

Moguci Ryzenovi novi procesori za laptop u 2024 https://www.pcworld.com/article/216...laptop-processors-with-a-renewed-ai-push.html

Novi Acer model za 2024 https://www.notebookcheck.net/Acer-...ra-7-impresses-with-its-AI-core.783349.0.html procesor

Intel Core Ultra 7 155H​

Poslednja izmena:
Sinoć sam zetu instalirao win11 i par programa na ovaj:

Na mene je ostavio odličan utisak za tu standardnu upotrebu tipa ofis, net... . Ništa ne fali ekranu, jedino što nema mrežni slot, samo Wifi. Mada neku godinu već nisam ubo mrežni u laptop. Tastatura nije loša ali to će vremenom da se pokaže.

Ama baš ništa od ovoga ne utiče na moje iskustvo.

Cena pristojna, nađi nešto bolje za 400€.
Ne bavi se obradom fotografija, pripremom štampe (koju sa isporučenim kolor profilima možeš i na digitronu) niti video obradom.
Kvalitet izrade sasvim u redu za taj cenovni rang. Nisam očekivao macbook.
Za ozbiljno kucanje se uvek koristi puna eksterna. Daleko od toga da je ova neupotrebljiva.
Touchpad odlično radi, nisam odavno nešto radio da mi miš nije trebao. Prilično sam bio iznenađen.
Što se baterije tiče, to je jako subjektivno i vrlo zavisno od korisnika,
Odlične performanse za navedenu upotrebu.
Za portove sam napomenuo da nema mrežni a ostalo nije baš jasno šta je mana, multi 4K displej za taj laptop?
Laptop zvučnici u ovom cenovnom rangu i kvalitet zvuka?
Nema bloata, formatirano i čisto.

Vole bi da čujem tvoje lično iskustvo i da uzmeš u obzir činjenicu da nemamo toliko vremena u ovom periodu za naprednu pretragu i potragu a bila je prilično hitna nabavka.

HP uglavnom ima dva slota za RAM,solidan ekran.Kuciste je slabasno,dizajn malo grub.Poredjenje sa Lenovom slicne cene ,je da je HP malo losiji.
Posedovao sam 255 g9 R5 ,i nemam volje da ponovim.

Nemam nista protiv Hp-a ali 10 godina isti touchpad stari na low budget laptopove stavljaju , ima 2 klika i posle par godina se lako udube oba klika i levi i desni. A i plastika je manje vise ista posle prvog otvaranja molis Boga da donji poklopac ne naprsne negde. Jedino sto bi mozda uzeo Hp Pavillon od tih jeftinijih a ove 250 , 255 , 260 , 210 , BS , 15s nebi , marketinski trik 10 godina isto kuciste laptopa a ovamo drugi hardver i mozda malo drugaciji raspored portova , uzmi Hp 250 G6 iz 2015 i 2024 i vidi jel ima razlike u kucistu i touchpadu.

Uzmite u obzir cenu, za 43k dobijate Zen3 Ryzen 5 i 16GB RAMa, mislim da ta kombinacija ne moze nize od te cene.
Isti hardver a bolje kuciste i ostalo, ide visa cena.

Koliko para toliko i muzike.

Touchpad odlično radi, nisam odavno nešto radio da mi miš nije trebao. Prilično sam bio iznenađen.
Što se baterije tiče, to je jako subjektivno i vrlo zavisno od korisnika,
Батерије нису нешто посебно дуготрајне код HP-a.
Видим да се људи жале и на трајност нових батерија тј. на wear који се брзо јавља.
Поједини корисници се жале да после неколико година буде надута батерија, ја сам користио Леново лаптоп 10 година и оригинална батерија ми је и трајала 10 година. Никада нисам видео да је надута или тако нешто.

Uzmite u obzir cenu, za 43k dobijate Zen3 Ryzen 5 i 16GB RAMa, mislim da ta kombinacija ne moze nize od te cene.
Обичан корисник који купује, питање је да ли би осетио разлику између зен 2 и зен 3. Сад да не причам да ли се лаптоп прегрева и колико.
Тако да за просечног корисника зен 2 је исто ефикасан као зен 3.
Не би HP још увек држао 5500u који је зен 2 да процесор не ваља.
Обичан корисник реално и не примећује разлику.
Напредни корисници ће узети нешто скупље.

Poslednja izmena:
Ima li nešto slično kao ova ponuda. Do nekih 80k

HP, Lenovo, Dell, možda Asus.
min 16gb/512gb/usb-c/barem neki osnovni IPS i da nije baš plastikaner :)

Poručio ovaj sa linka, ali shoppster zavlači sa isporukom pa verovatno ni nemaju na stanju. (Mada sam pre porudžbine bio fin i pitao ih da li ima na stanju).
Ipak Shoppster isporučio danas laptop. Na prvu deluje sve OK. Da se metne win pa da vidimo u radu. Tanak i prilično lagan. Plan je da izdrži 2 godine.

Isti hardver a bolje kuciste i ostalo, ide visa cena.

Koliko para toliko i muzike.
Treba uzeti u obzir i kakvo je to kućište radi kasnijeg otvaranja zbog upgrade čišćenja i slično. Platio sam 43 ukupno G8 sa Ryzen 5300u tužno je što je taj cpu u G10 sporiji od njega u igrama a noviji. To je plastikaner najgore vrste i bez pravog alata će vam lako pući pri otvaranju mnogo je tanka plastika. Ako su malo popravili kućište u G10 to je dobra stvar generalno čim se ne otvara na šrafove nezgodno je i nov otvarati a kamoli posle grejanja godinu dve, mnogo bude krta plastika i lako puca. Baterija brzo popusti tako da verovatno ni na G10 nije bolja stvar. Konfekcija najobičnija sve u svemu no za te pare je teško naći bolje.

HP has equipped the ProBook with a matte, viewing-angle stable 15.6-inch display (1,920 x 1,080 pixels) which has an aspect ratio of 16:9. While its contrast levels have hit the target value (> 1,000:1), its brightness leaves more to be desired (target: > 300 cd/m²). Positive: We didn't note any PWM flickering. Alternatively, the 450 G10 can be had with a brighter FHD panel (ca. 400 cd/m²).
LG Philips LP156WFC-SPMD tested with X-Rite i1Pro 3
Maximum: 285 cd/m² (Nits) Average: 266.2 cd/m² Minimum: 13.5 cd/m²
Brightness Distribution: 88 %
Center on Battery: 285 cd/m²
Contrast: 1096:1 (Black: 0.26 cd/m²)
ΔE Color 6.3 | 0.5-29.43 Ø4.92, calibrated: 5.2
ΔE Greyscale 4.3 | 0.5-98 Ø5.2
39.7% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
57.3% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
38.4% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.32

Kako izgleda ekran na ovom laptopu i ja se dvoumim oko njega?
Meni lično je ekran skroz OK, nemam ja tu zamerki. Sa druge strane bolji nisam imao pa i nemam sa čime da poredim. Mislim da u ovoj klasi/ceni i kod drugih je isto ili slično.

Ljudi jel moze pomoc. Moze li neko vase misljenje o ovim lap topovima.

38.600din.

Oko 42.000

42.500din

Da li je bolje juriti ovako nesto ili neki i Ryzen 5 ili i5 5-e generacije. Takodje gledao sam po oglasima lap topove. Ljudi nisu normalni sa cenama, prodaju stari polovan laptop sa losijim specifikacijama od novih za istu ili slicnu cenu.

Lap top mi ne treba za igrice ali mi treba za rad i posao.

Neces biti zadovoljan sa predlozenim.IdeaPad 1 sav je slab i CPU i ekran.HP g9 solidan ekran,slabu plastiku,CPU slab,mozda dva slota za memoriju nije provereno.V15 g4 pitanje kakav je ekran,pise IPS.CPU slab.

Neces biti zadovoljan sa predlozenim.IdeaPad 1 sav je slab i CPU i ekran.HP g9 solidan ekran,slabu plastiku,CPU slab,mozda dva slota za memoriju nije provereno.V15 g4 pitanje kakav je ekran,pise IPS.CPU slab.
Jel imas neki drugi predlog u nekom slicnom cenovnom rangu?
Ja racunam 16gb ram 500gb ssd, procesor gura do 4000mhz, ne igram igrice ne koristim ga za neki dizajn.

Dajte neki predlog onda. Treba mi za rad prvenstveno.

Mozda ovo?

Na planeti nekad stavljaju artikle koji nisu na stanju , jednom sam masku za telefon narucio i posle 2 dana stize mejl da nemaju na stanju a nisu obrisali i dalje na sajtu tu masku imaju.

Koliko sam te razumeo iz predlozenog bolje RYZEN 5 i i5 strije generacije nego ryzen 3 i i3 novije generacije???

Treba da pocnem neke kurseve iz berzanskog trgovanja pa mi za to treba lap top najvise. Imacu sigurno 5-10 tabova stalno otovorenih video snimci (pustanje) kursevi i tako te stvari.
Bitno mi je da mi baterija drzi i da se brzo puni.
I da nema 100 kila 🤣

Ovaj bi mozda mogao da kupim za nekih 45.000din sa nekim popustima.

Ovaj oko 47.000

Cepika jel su bolji ovi ili oni sto si naveo gore. Imam nekenpopuste u Tehnomaniji 20% pa bi mozda mogao da se iskombimujem. Mada sam krenuo da kupim lap top za 30.000 a sada sam dosao na 50.000-60.000din hahahha

Ovaj oko 47.000

Cepika jel su bolji ovi ili oni sto si naveo gore. Imam nekenpopuste u Tehnomaniji 20% pa bi mozda mogao da se iskombimujem. Mada sam krenuo da kupim lap top za 30.000 a sada sam dosao na 50.000-60.000din hahahha
Не купуј ништа што није IPS екран.
За тај новац немаш добар квалитет израде.
Повећај буџет ако хоћеш ново.

Ovaj oko 47.000

Немој ни бесплатно у Техноманији да узимаш

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno