Šta je novo?

Laptop Kupovina laptopa u 2024

Koji laptop kupiti?

Zekovic

Cenjen
Učlanjen(a)
29.06.2017
Poena
195
Pošto se bliži 2024 a ja bih kupio u 2024 možda neki laptop za 400 do 500 evra najverovatnije na leto , 11 generacija Intelovih procesora će u 2024 biti stara 4 godina tako da bih gledao od 12 generacije pa na gore a što se tiče Ryzena Ryzen 5500U će tada isto biti star 3 godine ali mislim da će i u 2024 biti sasvim solidan procesor za multimediju , hoće li izlaziti neki Ryzen procesori u 2024 godini kakva je priča što se toga tiče AMD Ryzen™ 7 7730U je dobar ali su mnogo skupi laptopovi u Srbiji sa tim procesorima jedino ako je neki na akciji , da li ce do leta biti bogatija punuda laptopova i procesora ili ne?

Novi intelovi procesori za laptop https://beebom.com/intel-14th-gen-meteor-lake-laptop-cpu-models-revealed/

Moguci Ryzenovi novi procesori za laptop u 2024 https://www.pcworld.com/article/216...laptop-processors-with-a-renewed-ai-push.html

Novi Acer model za 2024 https://www.notebookcheck.net/Acer-...ra-7-impresses-with-its-AI-core.783349.0.html procesor

Intel Core Ultra 7 155H​

Poslednja izmena:
Moja dva poznanika slične generacije različitog profesionalnog profila kupili su Lenovo. Obojica rade i dalje svako u svojoj branši, obojica debeli problemi sa vidom.
Preporuke svakako idu za najbolje tastature u klasi i šire, ostalo manje više kao i kod drugih i5/R5, 16GB, 512. Modeli T i P serije, ali cena je osetno jača.
Ako je za surf i slično, onda uštedi novac i kupi bilo šta moderno željenog cenovnog ranga.

Ljudi pozdrav,
Da li je okej ovaj Lap top čije ću specifikacije postaviti na sledećoj slici... Košta nekih 550€.
Namena je poslovni deo, više tabova, surfovanje internetom, MS programi, tabele, online razgovori, gledanje filmova, slušanje muzike, itd... Dakle da može više "poslovnih" stvari odjednom.
Postoji nešto bolje za tu cenu?

Kakve to AI čipove najavljuju i Intel i AMD? Da li ću se zeznuti ako kupim ovaj Lap top a ne sačekam neku bolju seriju u sličnom cenovnom rangu?

Edit: Negde sam pročitao je grafički čip XE ali ne znam da li je to tačno.

1000001762.jpg

Ljudi pozdrav,
Da li je okej ovaj Lap top čije ću specifikacije postaviti na sledećoj slici... Košta nekih 550€.
Namena je poslovni deo, više tabova, surfovanje internetom, MS programi, tabele, online razgovori, gledanje filmova, slušanje muzike, itd... Dakle da može više "poslovnih" stvari odjednom.
Postoji nešto bolje za tu cenu?

Kakve to AI čipove najavljuju i Intel i AMD? Da li ću se zeznuti ako kupim ovaj Lap top a ne sačekam neku bolju seriju u sličnom cenovnom rangu?

Edit: Negde sam pročitao je grafički čip XE ali ne znam da li je to tačno.

Pogledajte prilog 464031
Било би боље да тражиш са већом батеријом и бољим процесором.
Квалитет екрана на многим лаптоповима тог ранга је слаб. Тако да нема ту пуно шта да се надаш.
Купи ли ти нешто Зековићу ?

Било би боље да тражиш са већом батеријом и бољим процесором.
Квалитет екрана на многим лаптоповима тог ранга је слаб. Тако да нема ту пуно шта да се надаш.
Onda valja uzeti i nešto običnije i jeftinije ako je kvalitet ekrana loš. A i procesori ako su krš... :(

Onda valja uzeti i nešto običnije i jeftinije ako je kvalitet ekrana loš. A i procesori ako su krš... :(
Процесори нису крш, добри су. Боље узети нешто јаче јер се лаптоп баш често не мења. Због тога. Нисам ни рекао да је процесор крш.
Осим ако не планираш за две три године да купиш нешто друго ?

Zna li neko da mi kaze,
thinkbook 16 g7 i probook 460 g11 ista konfiguracija a probook skuplji.
Da li je probook nesto kvalitetniji ima neka kvalitetnija resenja od thinkbook-a?
Da li vredi dati za probook 7-8k vise ili ne?

To je kod nas tolika razlika, u inostranstvu je ~ 6 US$
Postoje male razlike oko priključaka, Lrnovo ima nešto slabiju bateriju ali slot više za ssd i čitač kartica.
Rekao bih da pazariš jeftiniji

Sve sto sam vise gledam po netu sve manje vidim.
Ako ima neko dobre volje da mi da odgovore na ova pitanja?
Da li je 125u sposoban da obradi videklipove od 15-ak min do 4k?
Da li bi se 155H za istu namenu mnogo grejao?

Za takve rabote gledaj desktop. Ako ti je baš potreban laptop, onda se orjentiši na Mac.
Ako nisi toliki profesionalac, onda kupi bilo šta shodno budžetu i budi realan i strpljiv. Ali malo robustnije modele i sa rtx grafom, ne ove fensi

Ćao svima,

treba mi mala pomoc, hocu da kupim mami nov laptop. Koristice se 90% vremena za gledanje turskih serija a ostatak za youtube, znaci osnovno:)
Imate li neku preporuku, do 40.000?

Hvala unapred!😇

Koja je ovo marka, prvi put cujem za nju?

Mozda ovi.
Nemoj te sa celeron procesorima.

Nije los Chiwi

Ali ja licno bi uzeo neki sa i5 12500H koji se pokazao kao odlican procesor: https://www.eponuda.com/poslovni-la...12500h-8gb-512gb-ssd-83fs002jya-cena-22735863

Једно је сигурно код јефтинијих конфигурација - ништа интел, само Ryzen.
Бржи су а и штеде рад батерије.
Имам V15 g2 sa 5500u Zen 2 CPU ради као докса.
Пасивно хлађење, у перформанс моду вуче 25 вати а максимум за тренутак може бити и 28-29 вати.

5500u pasivno hladjenje?Nema ventilator?
Има, али се не укључује увек. За лагано сурфовање и тако то понекад се укључи да охлади процесор и то је то.
Вентилатор ради стално само код оптерећења процесора.
Није то буквално пасивно хлађење као код графичке карте.
Нисам рекао да купиш мој процесор нити да је он бољи.
Рекао сам да су Ryzen процесори бољи у тој ценовној равни.
На пример овако

Oвај процесор парира Интелу.
А пошто је Интел имао доста аутоголова, ја га не бих узео сад ни бесплатно.

Поглeдај на дну колико више струје троши Intel, оптимизација му је лоша.

Poslednja izmena:
Zdravo svima. Treba mi savet.
Sta bi ste vi uzeli od ovih modela za MS office, video pozive, YT i gledanje filmova. Ove sam probrala zbog budzeta, oko 40.000.

Jako su slični sa tehničke strane, AMD ima malo jaču integrisanu grafiku
Biraj onaj koji ti se više dopada, pretpostavljam ASUS ili HP :)

Neki mogu da se nađu jeftinije nego sa tvojih linkova (HP u metalac marketu, npr)

Nazad
Vrh Dno