Šta je novo?

Kupovina laptopa u 2023 - opšta tema [za konkretne preporuke je podforum "Šta da kupim"]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Marmil Ne gubiš garanciju (bar u lenovo servisu kada sam pitao tako rekoše), a izvidljivo je sve dok laptop ima dva slota za memoriju (mada i ako ima jedan uvek možeš da zabodeš 1x32gb, izgubiš malo na brzini).

MSI Raider na akciji. Raider im bese premijum gejming linija?

Prilozi

• IMG_1320.jpeg
    IMG_1320.jpeg
    106.9 KB · Pregleda: 110
  • IMG_1326.jpeg
    IMG_1326.jpeg
    822.8 KB · Pregleda: 65
Titan im je premium gaming, onda ide Stealth iako baš i nije full gaming kao što je Titan (ima kompromisa), pa Raider...

Mislio sam da je Stealth neka slim/lightweight gejming opcija, nisam znao da je tako visoko

Zavisi od modela... Jeste da je njemu primarna namena studijska obrada videa što se vidi i iz naziva ali ovaj bi svakako bio i više nego dovoljan za gaming... Ali zato sam u prethodnom postu i rekao da Stealth i nije baš full gaming.

Prilozi

• Screenshot_20230618_133546_Chrome.jpg
    Screenshot_20230618_133546_Chrome.jpg
    66.8 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_20230618_135238_Chrome.jpg
    Screenshot_20230618_135238_Chrome.jpg
    74.7 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:

4080-4090.png

Da li znate postoji li neki laptop sa top Intel ili AMD procesorom (7945hx ili 13900hx) a da ima integrisanu grafiku ili neku najslabiju moguću? Sve što nalazim je sa 4090 a nama ne treba grafika na poslu, samo procesor i što više rama. 64gb poželjno, ili da je moguće zameniti samostalno.

Imas na eponudi da biras da ti trazi laptopove sa integrusom samo izaberi budzeti i to je to , sve imas sa strane.

daxyco, rekao bih da ne postoji to što tražiš.

Trenutno najjači laptop sa AMD procesorom i samo iGPU-om je HP EliteBook 865 G10, Ryzen 9 7940HS, 32GB RAM, 1TB SSD (~2500€) i na njemu može se uraditi nadogradnja RAM-a do 64GB. (Nema slične 7945HX verzije, a 7940HS je skoro pa duplo slabiji od traženog 7945HX)

Slična situacija i sa Intel varijantom. U ponudi su Huawei MateBook 16s, ASUS VivoBook S14/S15/S16/17X i ASUS ZenBook 14X (1300--1500€), ali sa i9-13900H (nema HX varijante sa samo iGPU), ali se RAM se ne može nadograditi (ne može više od 16GB).

(Stanje u DE/AT, inače.)

Ovaj uzet office samo,mozda nekad neki film za 350e.
Mislim da je ok kupovina.
Ne moze win 10,ne podrzava neke drajvere pa je morao win 11 da ide

Sad u jednoj prodavnici omladinskih brigada/Avgustina neta imate popuste za laptopove, mislim da je Acer i HP na 50 odsto na robu sa legera radnje.

Fun fact - garantovano 99% toga što je sa 50% popusta nema što će naknadno reći svakom ko bude poželeo da kupi...

Lager radnje bi po definiciji i u teoriji trebalo da podrazumeva malo više od izloženih primeraka tj. trebalo bi da podrazumeva i ono što se nalazi u magacinu a u praksi će se i svesti samo na te izložene primerke.

Tako je, ono što je izloženo i što je u magacinu same radnje. Tako da ako je poslednji komad, daće ti taj koji je izložen, ako nije, daće ti sa magacina radnje. Tako rade sve radnje, nezavisno šta prodaju.

Ja sam dao informaciju koju sam dobio od druga, ljudi ako hoće da se prošetaju, neka se prošetaju. Ako ne, nikom ništa.

Ja znam šta si ti rekao i kako bi trebalo da bude u teoriji a znam i zašto sam rekao kako to u stvarnosti izgleda u praksi... Na kraju krajeva tema "Prodavnice tehničke robe - loša iskustva" je puna primera gde svega ima a ničega nema i svako ko je posetio zna zašto kažem to što kažem... A ko hoće da se prošeta slobodan je i što se mene tiče da to uradi - niti imam šta protiv niti mogu da imam... Voleo bih samo da kasnije čujem iskustva o dostupnosti robe iz magacina...

Treba za oca da nabavim neki laptop, s obzirom da ga mijenja jednom u 4-5 godina treba da bude prilično "napucan".
Što se inputa tiče, treba da odgovara sledećem:

• Max 14", OLED
  • Procesor i7 ili Ryzen ekvivalent
  • 32GB rama ili 16GB ali da nije integrisana memorija
  • Kapacitet SSD-a je manje bitan ali u toj klasi svakako dođe 512 ili 1TB tako da je to ok
  • Grafika nebitna, radi u 365 i Odoo okruženju u 90% vremena
  • Tastatura i touchpad što kvalitetniji, ovo je možda i krucijalno

Kakva su iskustva sa Asus Zenbook 14X serijom, konkretno ovaj model, ima li šta bolje za te pare, neka Yoga možda? Thinkpad je preskup.

Treba za oca da nabavim neki laptop, s obzirom da ga mijenja jednom u 4-5 godina treba da bude prilično "napucan".

• Max 14", OLED
  • Kapacitet SSD-a je manje bitan ali u toj klasi svakako dođe 512 ili 1TB tako da je to ok

Kakva su iskustva sa Asus Zenbook 14X serijom, konkretno ovaj model, ima li šta bolje za te pare, neka Yoga možda? Thinkpad je preskup.
Ako je tastatura i touchpad najbitniji, onda samo Thinkpad. Ni jedan laptop ne moze da im parira po pitanju udobnosti tastature i touchpada.

Ne znam jel uzimao iko za lenovo?...ja naleteo, vidim hvale ga po netu pa reko da iskoristim :) Delim utiske nekad kad (ako ikad) stigne!

Svidja mi se sto ima dva kabela u pakovanju, i usb c i onaj lenovo kockica!

P.s. ima i onaj novi od 140w ali nisam hteo da dajem 2k vise kad mi laptop ne podrzava, a ovim sam svejedno prezadovoljan ne planiram da menjam!

Prilozi

• Lenovo 135W Gan Charger.jpg
    Lenovo 135W Gan Charger.jpg
    139.9 KB · Pregleda: 78
Predajem jezik online. Delim ekran, koristim word, mnogo tabova u google Chromu, skype, zoom. Treba mi dobar laptop. Slabo sam informisana, ali, koliko sam uspela sama - treba mi intel core i5 i preko, i 16gb 512gb memorije. Da li je ovaj laptop okej: https://www.ctshop.rs/lenovo-v15-g2...ot-fhd-16gb-512gb-ssd-intel-iris-xe-crni.html
Volela bih da mi traje. Ranije sam kupovala jeftinije laptopove i ne služe nicemu. Naravno, ako pronadjete neki dobar laptop (važna je cena, ako može do 80k), stavite ovde link. Videla sam u VIP house takodje neka sniženja, ali nikad čula za tu radnju. Hvala svima.
Dobar je i u odnosu na većinu Skupih a losih Laptop - ova ovaj ima dobar Processor i 16GB ram memorije a ne kao oni za istu cenu i 8GB RAM memorije, meni treba Laptop kako bih mogao da nastavim da koristim zahtevan Software i sa Laptop - om koji si izabrala bio bi mi Odličan .

Ne znam jel uzimao iko za lenovo?...ja naleteo, vidim hvale ga po netu pa reko da iskoristim :) Delim utiske nekad kad (ako ikad) stigne!

Svidja mi se sto ima dva kabela u pakovanju, i usb c i onaj lenovo kockica!

P.s. ima i onaj novi od 140w ali nisam hteo da dajem 2k vise kad mi laptop ne podrzava, a ovim sam svejedno prezadovoljan ne planiram da menjam!
Pozdrav, ja ne mogu da govorim o novim Lenovo laptop - ovima ali sam sa Lenovo T430 postigao da kažem svetski uspeh dok moje kolege koriste mnogo skuplje uredjaje tako da ja verujem u Lenovo

Kakva je sutuacija sa ekranima generalno u jeftinijim laptopovima (ispod 500e) ?

Koliko se secam Asus je imao najbolje a HP najlosije ekrane. Kontrast i osvetljenje.

Kakava su vasa iskustva?

Kakva je sutuacija sa ekranima generalno u jeftinijim laptopovima (ispod 500e) ?

Koliko se secam Asus je imao najbolje a HP najlosije ekrane. Kontrast i osvetljenje.

Kakava su vasa iskustva?
Meni je Ekran potreban samo da bude funkcionalan a mnogo mi je bitnije da mogu da radim cak mi Ekran nije potrebnan jer imam TV i pojavili su se jako mocni Mini PC za 600e 😂 ali prodaju ih bez RAM memorije i nemaju a ni SSD/HDD . Imam Laptop koji sam dobio umesto plate ACER Aspire ES 15 u to vreme 2019. 33.000 din i Ekran je odlucan, fantazija ali laptop je toliko slab i ne upotrebljiv do te mere da sam bio zaprepašćen kao i ljudi koji su ga kupili. Bolje je da je sposoban za izdavanje zadataka nego da je lepo upakovan .

• Max 14", OLED

Da li je ovaj Zenbook jeftiniji nego Thinkpad T14s Gen 3? Mislim da je 2.8k OLED 90Hz, ima dobru tastaturu i touchpad i 14" je. Mislim da bi trebao postojati i sa 12/13th gen Intelima i Ryzenima.

Kakava su vasa iskustva?
Pa kad pise FULL HD IPS ne mora da znaci da su boje kristalne ciste narucito na laptopovima od 400 - 500 evra moze biti malo losije osvetljenje i kontrast ali opet nije sad krsina ali koliko para toliko muzike.

Pa kad pise FULL HD IPS ne mora da znaci da su boje kristalne ciste narucito na laptopovima od 400 - 500 evra moze biti malo losije osvetljenje i kontrast ali opet nije sad krsina ali koliko para toliko muzike.
nije isto od brenda do brenda.. nemas na laptopovima spec kao na monitorima vezano za osvetljenje i kontrast, %RGB..
Meni je Ekran potreban samo da bude funkcionalan a mnogo mi je bitnije da mogu da radim cak mi Ekran nije potrebnan jer imam TV i pojavili su se jako mocni Mini PC za 600e 😂 ali prodaju ih bez RAM memorije i nemaju a ni SSD/HDD . Imam Laptop koji sam dobio umesto plate ACER Aspire ES 15 u to vreme 2019. 33.000 din i Ekran je odlucan, fantazija ali laptop je toliko slab i ne upotrebljiv do te mere da sam bio zaprepašćen kao i ljudi koji su ga kupili. Bolje je da je sposoban za izdavanje zadataka nego da je lepo upakovan .
sve osim ekrana mozes da vidis u specifikacijama..zato i pitam

Poslednja izmena:
Da li znate postoji li neki laptop sa top Intel ili AMD procesorom (7945hx ili 13900hx) a da ima integrisanu grafiku ili neku najslabiju moguću? Sve što nalazim je sa 4090 a nama ne treba grafika na poslu, samo procesor i što više rama. 64gb poželjno, ili da je moguće zameniti samostalno.
Možda ti je prekasno za odgovor, ali neki modeli Dell Precision 7000 serije mogu sa Intel -HX procesorom i integrisanom grafikom da se konfigurišu.
Samo ako cena odgovara 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno