Šta je novo?

Kupovina laptopa u 2023 - opšta tema [za konkretne preporuke je podforum "Šta da kupim"]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Serije 3000/4000, vidimo se kada izadje serija 6000.
Do tada, GTX1650 ima da guli sve u 16.
Ovi svi mikrodoziraju LSD u fabrikama, 100%.

Da li se isplati uzeti preko, Lenovo IdeaPad Gaming 3 16IAH7 Part Number : 82SA, za 850e?
  • Intel® Core™ i5-12500H-prosessor
  • Nvidia RTX 3050, 4GB
  • 16 GB DDR4 RAM, 512 GB NVMe SSD
Da li je to dovoljno da se igra komotno Elden Ring na njemu? Na kom to sajtu može da se proveri? Navodno je 250e sniženje, a ja bih rekao još i više.

Generalno govoreći, 3050/3050ti nisu kartice ni za casual gaming. U zadnje 3 Nvidia generacije, uvek je bilo da se mora ganjati makar xx60 serija kartica za bilo kakav minimalan gaming.

Znam da grubo zvuči, ali tako je.

Neka ih, samo neka ih štancaju, za to vreme u USA Legion 5i Pro sa 12700H i 3070ti nov došao na 1.399€...

574AD7CB-C5AB-4DE3-ABF0-C12DE82262F3.png

Zanimljiv novi model Star Labs-a, kome treba
16" 4K/60Hz ili QHD/165Hz
RAM do 64 GB
SSD do 2x 2TB (PCIe 4 + PCIe 3)
CPU do i7-12900H ili R7-6800H
masa 1,4 kg

ASUS ROG Strix 18"
Model Number: G814JZ-G18.I94080

18" Laptops:
Strix G18: Up to RTX 4080
Strix Scar 18: Up to RTX 4090, extra RGB lighting, 2 more speakers

Poslednja izmena:
Izgubili su kompas vise nego ovi sa flagship telefonima.

^ Devedesetih je high end laptop (na kome i dalje tesko da si mogao da igras igrice) kostao kao 10 kvm stana u Beogradu 🤣🤣

Da, ali je vremenom postala pristupacna eletronika. Koliko toliko. Srecom, mislim da ne znam nikog kome treba 4090 i 4k na 144hz. I sve to na 18"..

Juce vratio Asus Tuf Dash F15 sa RTX 3050Ti i i5 12450F. Ne preporucujem, ali mozda bi nekome odgovarao, evo par detalja:
Pozitivno:
Performanse - RTX3050ti radi na 75W i nema throttlinga, dobro hladjenje.
Tastatura odlicna, touchpad OK. Bilo bi bolje da nema numpad ali sta je tu je, mozda neko to jos koristi.
Jako lagan i tanak laptop sa obzirom na velicinu. Dosta portova i to odlicni portovi, ima i thunderbolt 4.
Negativno:
Los ekran, jeste 144hz ali su boje katastrofa. Osvetljenje prosecno.
Po meni najveca mana i razlog za vracanje, zvuk. Ventilatori nisu preglasni ako laptop nije pod velikim opterecenjem, ali je zvuk jako iritantan. Kao neko pistanje, vrlo visoki ton, tako da brzo postaje iritantno...

Sta znam, ako neko koristi laptop iskljucivo sa slusalicama, ovo moze biti odlicna masina.

Ja sam imao onaj jači TUF model sa RTX 3070, i nije imao tih problema.

Jel' to ono što yovu Coil Whine? Čak mi je bio tiši TUF u radu od Zephyrus-a G15...

Ja sam imao onaj jači TUF model sa RTX 3070, i nije imao tih problema.

Jel' to ono što yovu Coil Whine? Čak mi je bio tiši TUF u radu od Zephyrus-a G15...
Nije coil whine, ovo je bas zvuk od ventilatora, uporedio sa drugim laptopovima i bas se cuje razlika u visini tonova. Za taj tvoj, moguce da je drugacije hladnjenje. Ta graficka radi na 105W tako da me ne bi iznenadilo da celokupna masina ima drugacije hladjenje.

Macbook pro, noviji sa m1 ima taj vent koji vise zvizdi nego sto duva.. kapiram da je to do dizajna samog venta.

Manjeg je precnika te samim tim verovatno moraju da stave jace/drugacije lezajeve jer se vrti na znatno visem broju obrtaja po minuti nego ventilator veceg precnika.

1440p.png

1080p.png

Jutros gledao i baš izneverovao koliko je očajna razlika. Sve više žalim što sam prodao onaj hp sa 3070

3070 Ti iz 2022 god. ili 4080/4090 iz ove da bi se videla veća poboljšanja.

Upravo rešavam neke birokratske prepreke oko isporuke u hotel Legion 5i Pro i nadam se da ću to rešiti sa njima i ubrzo dobiti jedan.

Inače sve cene koje se mogu videti na sajtovima u USA (Amazon, BestBuy, B&H etc.) su bez poreza tako da ovaj Legion umesto $1.399 kako stoji na sajtu u stvari na kraju izađe $1.631 (cena+$142 tax+$71 shipping koji nije besplatan ukoliko na adresu ne isporučuje US Post Office, a moj hotel iz nekog razloga prima pošiljke od privatnih ali ne i od državne firme (!)...

Inače taj fazon da su tamo sve cene i svuda istaknute bez poreza mi već žestoko ide na nerve...

Ajde ajde, opet ćeš proći 500-600e jeftinije nego ovde da ga uzimaš! A mašina extra, komotno par godina miran da budeš.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno