Šta je novo?

Kupovina laptopa - savet.

Svantevith

Cenjen
Učlanjen(a)
28.11.2012
Poena
170
Ak moze neko od strucnjaka sa foruma da proceni dal vredi 800e ova konfiguracija:

Item number
407 802
Guarantee
2 years old
Manufacturer
ACER
Processor

processor frequency
2.3 GHz
Processor FSB frequency
5 GT / s
chipset
Mobile Intel HM87 Express
Memory

Memory
8 GB DDR4 1600MHz
Number Memory slots
2 pcs
Memory max. expandability
32 GB
Hard drive

Hard drive capacity
1 TB
Hard disk speed
5400 RPM
Display

display size
15,6 "
display type
FHD LED
display resolution
1920 x 1080 Pixel
Video

graphics controller
nVidia GeForce GTX 960m
Graphics Memory Controller
4 GB
general

optical drive
no
Network
WiFi, Gigabit Ethernet
card Reader
SD
keyboard layout
Hungarian
Color
Black
Size (HxMxSz)
390x262,8x22,9 mm
Weight
2.3 kg
accessories
AC adapter, battery, description
Extras
16: 9 aspect ratio, Shock Protection, a full keyboard, built-in webcam, hard drive shock protection, built-in microphone, built-in stereo speakers, full-HD LED display, keyboard backlight
jack

Connectors
LAN, HDMI, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0 combo audio jack
Audio connectors
headphone out / microphone input
Operating System

Operating System
Linpus ™ Linux®
Operating System Compatibility
Windows 8, Windows 10
Battery

battery type
Li-ion 4450 mAh
battery performance
max. 4 o'clock
Battery cell number
3
Rec je o laptopu, potreban za posao i za poneki gejming sa vremena na vreme.

Nisi nigde napisao koji je procesor. Malo memorije, nema ssd, losa baterija, pa jos asus...po meni preskupo za 800e

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Acer je u pitanju, verovatno neki i7 cetvte generacije ili i5 pete generacije.
Sto se tice baterije ona je ok, kao i ostatak hw, ali mana je to sto nije ssd nego vec obicah hdd.
Posto je ovo nov laptop sa dve godine garancije, to je cena u radnji tako da je to to.

Tacno, ne vredi, ali ko zna gde kupuje, verovatno su cene malo jace.
Ovaj sto si linkovao je bolji i jeftiniji.

To je ovaj laptop https://edigital.hu/notebook/acer-aspire-v-nitro-592g-5949-nxg6jeu001-notebook-fekete-p407802
Rekoh da kopiram samo specs, ali vidim da google translate nije odradio posao kako treba :d
gtx 960 4gb je mnogo bolja od gtx 950, bar koliko sam ja skontao. 8 gb ddr4 memorije isto nije za potcenjivanje. I meni se ne svidja sto ima hdd i to jos od 5400 rpm...ali ne moze sve da bude savrseno za ove pare, lako ce se zameniti to za sdd za par meseci kad skupim pare ponovo 😛 Procesor mislim da je i7, pise samo koji chipset ima a videh na intelovom sajtu da je to chipset za i5 i i7 proc kao sto rece Mirza, a najverovatnije se radi o i7 procesoru kako vidim na sajtu, mada moracu prvo da icimam nekoga od radnika da proverim. Postovao sam samo u slucaju da neko od vas zna za bolji deal kod nas u Srbiji da se ne cimam do Madjarske, ja koliko sam trazio nisam nasao nista u ovom rangu kod nas...

Ak moze neko od strucnjaka sa foruma da proceni dal vredi 800e ova konfiguracija:

Rec je o laptopu, potreban za posao i za poneki gejming sa vremena na vreme.
to si bio napisao..
ok je izbor, 4 fizčka jezgra ima taj i5 u njemu, ima drugi model sa dodatnim ssd samo je skuplji 100e,
bolje uzmi ovaj i dodaj ssd kad budeš mogao.

i još jedna stvar - izrada mi je upitna kod acera..

Poslednja izmena:
Kk , tako sam i planirao, ali mislio da je bolje da pitam za savet iskusnije. Guglao utiske za ovaj laptop i vidim da je najvise negativnih pokupio zbog toga sto je komplikovan za otvaranje i ciscenje, plus sto se cpu zagreva malo iznad proseka, ali mogu ziveti sa tim, sve ostalo deluje ok, tako da sam ipak resio kupovinu. Hvala na savetima 🙂

Nazad
Vrh Dno