Šta je novo?

Laptop Kupovina laptopa 700€

Koji laptop kupiti?

biljar

Zapažen
Učlanjen(a)
31.05.2022
Poena
15
Molim preporuku za kupovinu laptopa koji bi trebao da me isprati u penziju za jedno 5 godina.
Nisam zahtevan korisnik.
Koristim Office (sve aplikacije), veb aplikacije, platforme za učenje, gledam filmove, pravim kraće video zapise, uglavnom iz PPT prezentacija (lekcije za učenike).
Ne interesuju me igrice, niti bilo šta što treba da vileni po ekranu.
Na računaru ne skladištim mnogo toga, uglavnom su to dokumenta i Access baze.
Želim da moj novi laptopić bude startan, brz, da dobro šljaka na Windows 11, da je lagan, prenosiv u tašni, po mogućstvu 14 inča. Žensko sam, pa bih volela i da je lep. :) Planiram da platim oko 700 evra.
Omiljeni brendovi Lenovo i Acer, što ne isključuje druge (mada sam malo alergična na HP. Loše iskustvo.) Hvala.

Poslednja izmena:
Molim preporuku za kupovinu laptopa koji bi trebao da me isprati u penziju za jedno 5 godina.
Nisam zahtevan korisnik.
Koristim Office (sve aplikacije), veb aplikacije, platforme za učenje, gledam filmove, pravim kraće video zapise, uglavnom iz PPT prezentacija (lekcije za učenike).
Ne interesuju me igrice, niti bilo šta što treba da vileni po ekranu.
Na računaru ne skladištim mnogo toga, uglavnom su to dokumenta i Access baze.
Želim da moj novi laptopić bude startan, brz, da dobro šljaka na Windows 11, da je lagan, prenosiv u tašni, po mogućstvu 14 inča. Žensko sam, pa bih volela i da je lep. :) Planiram da platim oko 700 evra.
Omiljeni brendovi Lenovo i Acer, što ne isključuje druge (mada sam malo alergična na HP. Loše iskustvo.) Hvala.
Retko kad se sve ovako lepo poklopi — kao stvoren za Vas:

Hvala Peco. Kada pretražujem uglavnom preskačem AMD procesore. Imala ga na nekom Lenovu, pa mi bio kilav. Na poslu imam Intel I5, pa se nešto zaljubila u njega. Savršen je.
Ali možda grešim. Sad je sve to unapređeno i teško je pratiti. Pogledaću pažljivije ovaj što ste preporučili.

Pecavuk,
Je li ovo malo bolja varijanta? Ja to čitam laički, što veći broj kod provesora, to bolji. 😀

Hvala Peco. Kada pretražujem uglavnom preskačem AMD procesore. Imala ga na nekom Lenovu, pa mi bio kilav. Na poslu imam Intel I5, pa se nešto zaljubila u njega. Savršen je.
Ali možda grešim. Sad je sve to unapređeno i teško je pratiti. Pogledaću pažljivije ovaj što ste preporučili.
Druga priča danas važi za AMD u potpunosti. :) Pogotovo poslednjih par generacija što se mobilnih procesora tiče, ubijaju na svakom frontu i po pitanju sirove snage ali i efikasnosti. Ubedljivo najbolja opcija na tržištu danas.

Nećete primetiti razliku u svakodnevnom radu između ova dva modela. Koji god možete pronaći za manje novca će biti bolja opcija. Verovatno bi 4700U bio bolji jer ima više fizičkih jezgara (nauštrb Hyper-Threadinga) ali su zaista nijanse u pitanju u ovom konkretnom slučaju i neće biti primetne u korišćenju.

Odlučila sam se za ovaj. To je to, malo jače i malo više para, ali ću bar duđe biti đirna. Ako Vas ne mrzi da pogledate delove, ako imate na nešto da mi skrenete pažnju. I mnogo hvala.

Одличан избор за те паре. Само, акција по тој цени код њих је до 03.06.

Одличан избор за те паре. Само, акција по тој цени код њих је до 03.06.
Evo, da izvestim.
Kupila ovo, kao što rekoh.
Instalirala destku. Radi kao zmaj. Prikaz dobar, s obzirom da je manji ekran.
Baterija oko 6 sati sa paralelnim radom na netu i u vordu. Sa puno otvorenih tabova. Ne znam bolje da opišem. Uz osvetljenje nešto niže od punog. Nisam gledala procenat.
Zamerke:
1. Dugme za napajanje nije besprekorno postavljeno. Malo je pod nagibom. Drugi nisu ni primetili, ali ja jesam čim sam otvorila.
2. Na površini ostaju packe.
3. Punjač je čudo jedno. Kao da ću napajati mešalicu. Ogroman i težak.
4. Težina nešto veća od one na specifikaciji, ali ispod 1,5 kg.

Нека те са срећом служи и испрати у пензију.
Да, пуњач на појединим леново моделима је као да је из 2010-е, а не 2022-е, но добро. Битно је да си задовољна радом и брзином.

Sad prvi put čitam temu i htedoh da vam preporučim isti laptop koji ste zapravo i uzeli :)
Ja imam isti takav samo je slabiji procesor i o septembra do danas radi bez greške. Ako je isit punjač kao kod mene (95w), vrhunski je, imate u opcijama da uključite turbo punjenje, nisam nikad merio ali otprilike od 50 do 100 napuni za manje od pola sata, svakako dosta brže od standardnog

Ovo za punjač je generalno dobro. Ne mora da znači, ali težina neretko predstavlja i bolji kvalitet što se tiče napajanja.
To sa punjačem me je iznerviralo. Ali kada sam videla da sam uključila laptop jutros u 9, a isključila uveče u 10, sve vreme radila sa manjim prekidima i da je baterija došla na 62%, punjač je prestao da me brine. Kanda ga neću morati pakovati.
Sad prvi put čitam temu i htedoh da vam preporučim isti laptop koji ste zapravo i uzeli :)
Ja imam isti takav samo je slabiji procesor i o septembra do danas radi bez greške. Ako je isit punjač kao kod mene (95w), vrhunski je, imate u opcijama da uključite turbo punjenje, nisam nikad merio ali otprilike od 50 do 100 napuni za manje od pola sata, svakako dosta brže od standardnog
Vredelo je konsultovati se ovde. Dok sam tražila laptop, zbog nekog ranijeg lošeg iskustva, preskakala sam AMD procesore. Ispostavilo se da grešim. Još sa 16 GB rama, mirna sam duže vreme.

Poslednja izmena:
Idu danas laptopovi i po 20h rada, pa nije čudno da je sa 5,6h aktivnog rada skinuo skoro 40%. Možda brže prazni ispod 50%. Svakako bi trebalo baterija da traje baš dugo sa tim CPU.
Meni 5h traje baterija na gaming rtx 2070 laptopu sa i7 10875h (hvala Bogu za integrusu), ovaj sa U procesorom mora da kida.

Svakako jeste malo bezveze da je punjac toliki, ja pre biram da je manji i sporije puni kada su ultra book verzije u pitanju.

Za 11h malo više od trećine kapaciteta baterije?!?...realno za Ginisa
Sa prekidima, ko može raditi 11 sati bez prekida?! Još u mojim godinama. 😂 Sa običnim poslovima i pri smenjenom osvetljenju. Nije to Ginis. Imala sam ja još pre desetak godina Dell od 11 inča koji je izvlačio po 10 sati rada bez prekida. I još imao zvučnike da se zabezekneš.

Vrh Dno