Ta u hodniku hoce ohladiti ss ali nece raditi efikasno, prehladice hodnik, smanjiti svoje duvanje i manje ce hladiti ss.
Ja imam uj u "hodniku" ali je on u stvari otvoren prostorno ka trpezariji (uklonjena pregrada pa su hodnicak s uj i trp spojeni u jednu celinu) pa mi extra hladi ss i trp i malu sobu iznad cijih vrata stoji uj i ne brljavi pri hladjenju.
Pri grejanju bukvalno kao da postoji zid u trp. Na 1/2 trp samo odjednom iz toplog u hladnije se udje.
Ponekad su iznudena resenja sasvim dobra ako ne i najbolja za date uslove.
Nemoj da te bilo cije misljenje primora na nesto, ti si taj koji poznajes prostor, ti ces da ga koristis, namesti kako tebi odgovara.
Za hladjenje ta varijanta sa klimom u hodniku ne mora biti losa, pogotovo ako ti ne treba grejanje zimi.
Za dogrevanje ucinice nesto, uz vecu potrosnju ili mozda uz manje prijatan rad jer toplota tesko ide kroz vrata i jos teze skrece.
Prevideh pa sad opet gledajuci zapazih da uj u ds mozes staviti na zid izmedju male sobe i ds (na slici odozdo ka gore klima orjentisana).
Uzmi invarter, uzmi ono sto mozes platiti, bolja klima je uglavnom tisa, jaca na grejanju i na hladjenju.
Ima inverter klima od 250-300ke pa do 3000ke.
Svaka ali baš, baš, svaka će hladiti, čak će i svaka dogrevati, ti sad biraš kulturu rada za koju trebas da platiš.
Za ds uzmi 12-ku neku bolju, mozda nekog japanca iz vise srednje klase ili jaceg kineza.
Za male sobe ako ti malko glasnija uj ne smeta uzmi VOX Iva5 (ili 6 (ima wifi)).
Ako ces ipak u hodnik levo klimu onda sta god, Vox, Vivax ili neki valjan a jeftiniji Gree, Midea neka, Hisense mozda.
Reci koje pare mozes, imas nameru da potrosis na 3 klime i koliko na koju od klima pa ce se javiti ljudi sa predlogom tacno koji modeli ...
Uzmi inverter...!

Zaboravi na pali/gasi klime.