Šta je novo?

Kupovina iz Madjarske

Mladen922

Poštovan
Učlanjen(a)
24.12.2021
Poena
50
Pozdrav, naime postoji jedna prodavnica u Madjarskoj (Budimpesta) zove se iPon i postoji online kupovina, kada pokrenem kupovinu na sajtu postoji opcija slanja ka Srbiji i jos 10 ak zemalja u okruzenju.
Naime mene zanima ako narucio ovako da li bi paket podlgao carini, tj da li bi platio naknadno nesto, vrednost paketa je 4000 dinara. Takodje cudno mi je da je u obracunu postarina nije skupa uopset tipa 800 dinara sa odkupninom sto je malte ne kao da iz Beograda narucujem.
I da radi se o komponenti za personalni racunar.

od kad to ipon salje za Srbiju?

Prodavci sa KP su ranije trazili 10% manje od cene sa ipona. Sad za artikal od 125e tamo oni traze 140e sta se to promenilo...?

I mene ovo zanima, zadnjih nekoliko dana sklapam neku konfu za mene, i nemam pojma kako, ali jeftinije ce biti da se uzima kod nasih prodavaca nego kod madjara cini mi se. Back in the day je bilo 100e na iponu, nas madjar ti lepo naplati ~85-90, svi srecni i zadovoljni....sad bi likovi da napate ~105-110 lol....dal ovi sto sad rade nemaju razvijene seme kao neki ranije, dal misle da nemam pojma da postoji povrat na granici, ne znam, nisam pametan. Mozda sam samo naleteo na otkacene likove, sta ja znam...ako znate nekog normalnog prodavca de mi pustite dm da se dogovorim s covekom, cisto da vidim ima li nekog smisla uopste se zezati s njima.

za gabaritne stvari nije vazio nikad "popust" 10% , monitori, kucista. Navodno oni "carinu" placaju po gepeku otud to.

A od pre par meseci ta "carina" je i poskupela, pa su i cene otišle gore.
Trenutno se kupovina u HU isplati uglavnom za ono što ovde ne može da se nabavi.

Nazad
Vrh Dno