Šta je novo?

Kupovina Iphone-a preko ebay-a

Romeo Crennel

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2009
Poena
360
Pozdrav ljudi,
Planiram da u nekoj bliskoj buducnosti kupim iphone 4 preko ebay-a,vidim da je uskoro aktivan i paypal a postoji i jos par drugih mogucnosti pa me interesuje sta da gledam kad budem trazio telefon,da je unlocked,da je sa mreze,sta jos moze da bude u opticaju,znaci treba mi vasa pomoc oko izbora telefona i sta bi mi bilo najbolje a sta najispaltivije i da moze ovde da se koristi najnormalnije,
Hvala unapred na odgovorima i savetima

joj, sto ces da obradujes carinike 😀

Sad ce masa ovakvih tema da se otvara dolaskom PPa u Srbiju... 😀

Evo ti pomoc: nemoj to da uradis zato sto ce da se dese jedna od dve stvari:

- ukrasce ti telefon i neces ni znati da je stigao ikad
- toliko ce te odrati da ces zeleti da si kupio ovde 2 telefona od svercera i jedan poklonio meni

A sta ako imam prijatelja u USA i treba da mi donese telefon a ja treba samo da nadjem na ebay i da mu prosledim link???,znaci treba mi pomoc oko uredjaja sta da gledam a ne kako ce me drzava prevariti i tako to,hvala na savetu ali postoji par kombinacija oko kupovine samog uredjaja,ima ta rizicna preko paypala a ima i sigurna preko prijatelja

taman sam hteo da napisem da treba odgovoriti na postavljeno pitanje bez dodatnih takoreci filozofija...niko nije uzeo u razmatranje da decko ima nekog da prosledi telefon tamo i da mu donese telefon, ili mozda ima veze na carini ili sl. (ljudi mnogo vece stvari srede preko nekih veza i vezica, a ne jedan telefon)....
a i da ga poruci preko ebay na svoju adresu ovde, i sve to da mu se desi sto ste naveli (kradja ili carina itd itd ) pa to je njegov problem sto nije procitao milion tekstova na netu sta se moze desiti...bar bi naucio za ubuduce....
ne pisem ovo ni zbog vas koji ste mu malo sarkasticno odgovorili....a ni zbog njega da bi ga kao branio, vec cisto eto zato sto se cesto dolazi do rasprave zato sto mi (vecina nas na forumu) "mislimo" sve najbolje drugima pa odmah napisemo ne moj to uraditi proces lose itd

i mali dodatak....razmisli da li je to telefon za tebe ako ti sad vec ne znas kakav da porucis...sa mreze...sim free...itd itd
odes na jedan nas dobro poznat forum za Apple uredjaje (uglavnom za Iphone) i procitas za jedno popodne dosta korisnih stvari i sam procenis sta ti treba i sta je povoljno, a sta nije... naravno podrazumeva se da tamo ne pitas ovakvo isto pitanje vec citas i zakljucis sam

Korisnik sam Iphone 2g 3 godine i 3g godinu dana,kad je izasao iphone kupio sam ga posle mesec dana u usa,prezadovoljan sam uredjajem bio,sad vidim da se koristie gevey kartice i jos neke,da se otkljucavaju i tako,nisam bas u tako sa 4,4s i 5 iphonima,zanima me sta bi bilo najbolje uzeti tamo a da radi ovde bez problema,to pise i u naslovu...

Pa simfree iliti unlocked kako ga oni cesto zovu, nema tu neke velike filosofije.

Ne može niko da ti odgovori jer niko još nije tako naručio, tek je danas kreno peypal. Ako planiraš da naručuješ odavde znaj da će te carina odrati, bolja varijanta je da ti neko donese od preko (ako može taj tvoj drugar iz USA, naravno da i njega ne zeznu na carini ako ne donosi neko brdo sitnica, znam kako je, svakom po nešto i ispade čovek švercer). Mislim da se carina za fizičla lica ne plaća do 75e. I da, trenutno je iphone 5 ovde jeftiniji nego preko, preko u apple store izađe oko 600e s povratom pdv, kod nas novi na oglasima 550-560e.
Iz iskustva mogu da ti kažem da gledaš samo sim free.

Gledaj da je nov, često piše da jeste a negde u tekstu da nema originalne kutije, meni to odmah sumnjivo. Gledaj kakve ocene ima prodavac, koliko dugo postoji, koliko je predmeta prodao, da li ima neku "značkicu" od Ebaya. Pročitaj ako ima negativan komentar, zašto je negativan, često se desi da za jedan isti predmet se javljaju isti problemi ali može se desiti i da je neko neku budalaštinu napisao pa kvari prosek ocena, gledaj rok isporuke i da li naplaćuje troškove slanja i koliko.

Što se tiče prijema, ja godinama naručujem, skoro svakog meseca imam pošiljku (mada nikada preko 50 evra) i samo sam jednom rekao poštaru da kada stigne ako ne staje u sanduče da ostavi kod najbližeg komšije i uvek je tako i bilo.

Poslednja izmena:
A sta ako imam prijatelja u USA i treba da mi donese telefon a ja treba samo da nadjem na ebay i da mu prosledim link???,znaci treba mi pomoc oko uredjaja sta da gledam a ne kako ce me drzava prevariti i tako to,hvala na savetu ali postoji par kombinacija oko kupovine samog uredjaja,ima ta rizicna preko paypala a ima i sigurna preko prijatelja

sad sa dolaskom PP ce krenuti i cepanice made-in-usa 😀

Nazad
Vrh Dno