Sta je najosnovnije gledati pri kupovini grafickih kartica,i pri poredjenju 2,3.. i vishe modela?:d
eh i ti si mu dao savet.... On ce onda da kupi 8500GT sa 2GB memorije poshto jelte ona mora da je brza od bilo koje sa 512 MB.... :d
@IlijaGM
napishi koliko para zelish da potroshish na grafichku i koji su ostali delovi PC-a ( koji procesor, koliko memorije itd ) i dobicesh savet.
:wave:
pa dobro ali kako ja mogu u buduce da znam koja je dobra graficka i po cemu,znaci na sta se obraca paznja u poredjenju,i sta je u stvari glavno kod grafickih
pa dobro ali kako ja mogu u buduce da znam koja je dobra graficka i po cemu
Ma skupis lovu uletis u prodavnicu i kaze daj mi najskuplje ili ako je skromnija varijanta za sve pare
pa slazem se da je cena presudna,ali sto se proizvodjaca tice po meni licno mislim da asus graficke i njihove ostale komponente nisu loshe.A sta je sto se tice ostalih proizvodjaca,cena kvalitet itd..
pa moram prvo da vidim koja graficka mozena moju plocu AGP ili PCI Express pa vam javim onda sta sam odlucio.Inace trebutno imam u kompu graficku cinimi se ASUS ATI radeon X1300 128bit 256mb DDR2.Sad sta vi mislite o njoj.
kolko trosi 4830 u idle i loadu?:type:
+...tako da je bolje uzeti nekog ko pravi samo ati ili samo nV (ima par izuzetaka)...
...zaobidji sapphire,powercolor,HIS...
trenutno imam nvidia geforce 8600 gt,i mnogo me zeza,razmisljam da uzmem ili nvidia 9400 ili ati radeon 3850 ,imam 2 gb rama,procesor amd athlon DC 5000+ na 2.6 ghz,po vasem misljenju koja bi bila bolja kupovina,nvidia ili ati.
Postoje samo dva nacina da saznas,Sta je najosnovnije gledati pri kupovini grafickih kartica,i pri poredjenju 2,3.. i vishe modela?:d
3850 je daleko bolja kartica od 9400 nvidie , a kosta oko 60e / model sa 256mb rama /
da skratimo pricu:
minimum ATI 3850 - 60e / gta IV radi glatko na 1280x , vidi potpis /
sasvim OK - ATI 4830 - 100e
veoma dobra ATI 4870 - 190e
ako volis nvidiu gtx260 - 230e
obzirom da nisi neki strucnjak/connoisseur/zaludjenik za graficke,
cenim da ti ni zahtevi nisu previsoki.
sto se mene licno tice, od ovoga iz potpisa mi za sad nista bolje ne treba.
pozdrav , i tome slicno !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari