Šta je novo?

Kupovina gaming laptopa

• Začetnik teme Začetnik teme Bearz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bearz

Poznat
Učlanjen(a)
03.04.2023
Poena
25
Planirao sam da kupim neki laptop da mi bude bukvalno za sve. Prvenstveno za fakultet i svakodnevnu upotrebu, a zatim i za igranje nekih igrica povremeno. Izasao mi je ovaj HP victus i cini mi se da je dobra ponuda sa 1200 evra na 850 evra, naravno nov sa garancijom. Gledam kod nas u Srbiji ga nema ispod 150.000 dinara. Zanima me misljenje o njegovim specifikacijama:

HP Victus 16.1
Ryzen5 8645HS
16GB DDR5
512GB SSD
RTX 4060
Windows 11

Procesor imam u Lenovu IdeaPad 5 16",odlican je.
16" su uglavnom dobri ekrani.

Planirao sam da kupim neki laptop da mi bude bukvalno za sve. Prvenstveno za fakultet i svakodnevnu upotrebu, a zatim i za igranje nekih igrica povremeno. Izasao mi je ovaj HP victus i cini mi se da je dobra ponuda sa 1200 evra na 850 evra, naravno nov sa garancijom. Gledam kod nas u Srbiji ga nema ispod 150.000 dinara. Zanima me misljenje o njegovim specifikacijama:

HP Victus 16.1
Ryzen5 8645HS
16GB DDR5
512GB SSD
RTX 4060
Windows 11
Ја не бих узимао ништа испод 8845hs.
Провери екран.
Ако ти се не допадне онда имаш 14 дана да вратиш.
Провери да ли се и колико прегрева. Ако је гејминг не мора да значи да је хлађење добро.
То је буџетски гејминг, па не очекуј много.

Skroz ok mašina za 850e, posebno što je nova i sa garancijom
И Легион је добар па певаш кад га снизе на 1000 евра.
HP гејминг машине не купује пуно људи па се снизе цене да се испразне складишта.
Треба проверити квалитет израде, екран и да ли се прегрева.

Dobra cena, vredi tih para. Uzimajjj

HP гејминг машине не купује пуно људи па се снизе цене да се испразне складишта.
Porediš "babe i žabe" kolega. Viktus se zna da je "dno" od HP-a u gaming izbedbi ali radi posao. Ako nema falinki može fino i da radi na njoj i da se igra. Posebno ako koristi externe periferije (monifor, miš i tastatura).

+1🙃

Ja imam opciju da za slican novac uzmem i MSI ili Gigabyte, s tim da oni imaju jace procesore(ryzen 7 i intel i7) i gigabyte ima veci ssd(1tb) ali je graficka slabija-4050, pa mi se ovaj HP cinio najbolji...

Nedavno sam gledao koji da uzmem i kako god da okrenem, Lenovo LOQ ima najbolji odnos cene/performanse. Pogledaj. Hladjenje je vrhunsko, ekran takodje (za taj novac).

Nedavno sam gledao koji da uzmem i kako god da okrenem, Lenovo LOQ ima najbolji odnos cene/performanse. Pogledaj. Hladjenje je vrhunsko, ekran takodje (za taj novac).
Taj mi je bio opcija ovde kod nas u gigatronu za tu cenu(100k), ali mi je drasticna razlika kada pogledam da je ovamo rtx 4060 a tu 4050 sa gotovo istim procesorima, tako da cu verovatno na kraju za ovaj da se odlucim.

Procesor imam u Lenovu IdeaPad 5 16",odlican je.
16" su uglavnom dobri ekrani.

16" su bas "dobri" ekrani,narocito kad prilikom igranja nekih igara i gledanja filmova imas sa strane dve crne strafte jer mnoge igre i multimedijalan sadrzaj ne podrzava 16x10 odnos strana...koji je to ****** i zasto izbacio iz upotrebe 16x9 ekrane kod laptopova nikad mi nece biti jasno...

Kod gejmerskog laptopa na prvom mestu gledas graficku pa procesor a zatim ekran. Ryzen 5 8645HS je zen 4 i nije bottleneck za 4060. Ta RTX 4060 je 120W (sa 105-110W daje max snagu) u tom laptop tako da imas bolje performance od RTX 3070 8GB koji na kp kao polovni kostaju isto kao victus. MSI i Gigabyte sa 4050 nema sta da traze pored tog hp-a.

Porediš "babe i žabe" kolega. Viktus se zna da je "dno" od HP-a u gaming izbedbi ali radi posao. Ako nema falinki može fino i da radi na njoj i da se igra. Posebno ako koristi externe periferije (monifor, miš i tastatura).
Па и на снижењу је зато што је дно.
То ти и објашњавам.
Какав је тај HP треба проверити утиске купаца

Ne znam zasto spominjete Gigatron i ove domace lesinare, kada imate ljude koji dovoze iz madjatske na kp. Meni su cak izasli u susret i sa Radiuma uzeli, odakle inace ne nabavljaju.

LOQ 15" Ryzen 8845hs, 4060, 32gb ram, 1tb ssd, platio 1250 pre vise od godinu dana, sad je sigurno jeftiniji.

Ne znam zasto spominjete Gigatron i ove domace lesinare, kada imate ljude koji dovoze iz madjatske na kp. Meni su cak izasli u susret i sa Radiuma uzeli, odakle inace ne nabavljaju.

LOQ 15" Ryzen 8845hs, 4060, 32gb ram, 1tb ssd, platio 1250 pre vise od godinu dana, sad je sigurno jeftiniji.
Ma ja sam spomenuo cisto da uporedim sa ovim, inace ne uzima se kod njih nista od toga, ima mnogo boljih opcija sa strane... Inace ja sam uzeo na kraju ovaj Victus sa slicnim specifikacijama i to po ceni od 100k otprilike, a kod nas nema te specifikacije ispod 150k.

Nazad
Vrh Dno