MaxXx
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.08.2003
- Poena
- 650
Molim sve one koji mogu da pomognu da to ucine sto pre jer je hitno. Hvala.
Prijateljica ide sad za Novu godinu u Dubai i kao svaka prava prijateljica
mi je rekla da joj narucim nesto od tehnike da mi kupi. Na netu sam citao gomilu turistickih vodica i svi pod shoping pisu kako su tamo tehnika, tozla, parfemi... jeftiniji nego bilo gde u svetu, pa reko' da mi uzme digitalca, pod uslovom da su cene stvarno osetnije povoljnije nego kod nas.
1. Da li neko zna (jer ja nikako nisam uspeo) kako da izgooglam cene i neke kataloge njihovih trznih centara, cisto da imam uvid u stanje, da joj ne dam 300 dolara i kazem kupi mi canon g6
. Jedino sto sam uspeo je da nadjem sajt na kome su cene "Jumbo electronics-a", ali cene i nisu bas toliko povoljnije nego kod nas. Od digitalaca ima samo Casio i Sony koji su prosecno jeftiniji nego kod nasih firmi za 30 evrica. A prakticno su iste kao u HH sobi. U tom slucaju mi nikako ne bi bilo isplativo da je cimam, a i ne kupuje mi se ni Sony ni Casio
.
2. Sad ide na red model koji bi potencijalno narucio. Nisam iskusan "fotograf" i mene bi zadovoljio neki Canon, da kazem a95 ili a80. Mislim da bi sigurno oba trebalo da se nadju za oko 300 dolara, prvi malo iznad, drugi ispod ako ga ima. Ali keva voli da slika i trebao bi joj napredniji (da ne kazem polu profesionalni) digitalac, pa se u tom slucaju kolebam jer sam video kod ortaka olympus c765uz. Trebalo bi mi malo vasih iskustava, ako ih ima, sa tim aparatom, jer na netu sam specifikacije video i to je to. Ali mene interesuje kako to u praksi funkcionise. Na netu sam gledao i cene ovog modela koje se krecu od 279-350 dolara (znam da stavljaju manje cene i da ne daju baterije koje moram naknadno da platim...).
3. Kakva je situacija sa slikanjem u mraku kod sva tri aparata? Da li se javlja shum itd.?
4. Da li biste vi imali neke predloge u vezi modela sa long zoom-om?
pozdrav
Prijateljica ide sad za Novu godinu u Dubai i kao svaka prava prijateljica
1. Da li neko zna (jer ja nikako nisam uspeo) kako da izgooglam cene i neke kataloge njihovih trznih centara, cisto da imam uvid u stanje, da joj ne dam 300 dolara i kazem kupi mi canon g6
2. Sad ide na red model koji bi potencijalno narucio. Nisam iskusan "fotograf" i mene bi zadovoljio neki Canon, da kazem a95 ili a80. Mislim da bi sigurno oba trebalo da se nadju za oko 300 dolara, prvi malo iznad, drugi ispod ako ga ima. Ali keva voli da slika i trebao bi joj napredniji (da ne kazem polu profesionalni) digitalac, pa se u tom slucaju kolebam jer sam video kod ortaka olympus c765uz. Trebalo bi mi malo vasih iskustava, ako ih ima, sa tim aparatom, jer na netu sam specifikacije video i to je to. Ali mene interesuje kako to u praksi funkcionise. Na netu sam gledao i cene ovog modela koje se krecu od 279-350 dolara (znam da stavljaju manje cene i da ne daju baterije koje moram naknadno da platim...).
3. Kakva je situacija sa slikanjem u mraku kod sva tri aparata? Da li se javlja shum itd.?
4. Da li biste vi imali neke predloge u vezi modela sa long zoom-om?
pozdrav