Evo sad rođaka na Twingu 1.2 16v treba da zameni akumulator, auto je 2012. godište. Sve vreme u garaži, sada je na nekih 105k km. Tako da, imaa šampionaMeni Varta iz originala trajala sigurno 13, 14 godina na starom autu xD. A zamenska evo čovek još uvek vozi posle pa rekao bih 5 godina od zamene (Bosch, samo bez AGM-a).
Ja gledam ovaj EK820 ili možda neki Bosch pošto su cenovno tu u rangu, a Vartu ću poslati na reklamaciju i u najgoru ruku ostaviću zamenski ćaletu u servisu pa će koristiti ili on, ili ako bude nov može da preproda.Ja porucih danas exide, pa nek izgura garanciju...
Nekad davno je bilo pravilo da akumulator stariji od 6 meseci nije za prodaju i vraca se dobavljacu, a nakon 3 meseca stajanja se dopunjava. Pisalo po uputstvima... Da li je radjeno, veliko pitanje...Pistoje sifre na akumulatoru, kad prodavac ukuca, izbaci mu kad je proizveden. Znam sigurno da to imaju u firmi gde Sam ja kupio trazio Sam da mi pokazu. Video sam tu par postova gore ciak akumulator, oni dopunjavaju te akumulatore Ako dugo stoje, to znam pouzdano
Je l možemo mi sami nekako da utvrdimo datum exide akumulatora?kad prodavac ukuca
Nego jel koristi neko ove trickle charger car battery da održava akumulator kad se ne vozi duže relacije?
Jel ima ovo i kod nas i koji valjaju?
meni to super radi. evo exide carbon boost 61ah mi gura već šestu godinu i kačim ga na punjač 2x godišnje da odradim full charge pa nakon toga onaj repair charge. Jednom ga je čak digo iz mrtvih. Mislim da mu dosta pomaže to održavanje, koga ne mrzi da skida aku dva puta godišnje.Vidim da ljudi masovno kupuju i ove generic kineze i većina čak i naših ljudi je zadovoljno (mi smo najbrži pljuvati kad nešto ne valja 😂)
Verovatno to onda nije neka nauka ne treba davati 70-150 evra?
https://share.temu.com/bXu5ryXgPaB
Znači neki od ovih kineza imaš sa Aliexpressa, Temu? Ne može nešto da uništi na akumulatoru da se par puta godišnje napuni, održava sa tim trickle charging?meni to super radi. evo exide carbon boost 61ah mi gura već šestu godinu i kačim ga na punjač 2x godišnje da odradim full charge pa nakon toga onaj repair charge. Jednom ga je čak digo iz mrtvih. Mislim da mu dosta pomaže to održavanje, koga ne mrzi da skida aku dva puta godišnje.
Valjda ti litijum su samo u motorima?
Valjda ti litijum su samo u motorima?
Sećam se nekog Kinez skutera koji pakao sa akumulatorima,
Burazer ima Pežo skuter prestao da kupuje akumulatore pali ga na kurblu ili kako se vec zove 🤣
Ja koristim Smart charge Lifepo4 20a sa Alija cena oko 35e.Odlican
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari