Šta je novo?

Kupovina akumulatora

Da li akumulator može da pravi problem iako pokazuje da je pun. Mereno unimerom napon 12.83V, smart punjač takođe pokazuje isto, da je pun.
Auto se ponaša kao da je akumulator mrtav, ne radi daljinsko zaključavanje, radio se upali na terenutak, na tabli se pojavi na krtatko samo znak za otvorena vrata ali kad okrenem kljuc nista se ne desava, sijalice u kabini jedva da se upale i to na kratko.
U pitanju crvena Topla stara 6 god.

Meri napon akumulatora dok je opterećen.
Dakle, dok je u kolima i pokušavaš da pokreneš neki potrošač. Svetla npr.

Ako si tih 12.38V merio na izvađenom akumulatoru, bez ikakvog potrošača na njemu, takvo merenje ne znači mnogo.

Ako akumulator i u kolima sa potrošačima daje >12V, a potrošači se ne pokreću, imaš neki drugi problem sa autom.

Da li akumulator može da pravi problem iako pokazuje da je pun. Mereno unimerom napon 12.83V, smart punjač takođe pokazuje isto, da je pun.
Auto se ponaša kao da je akumulator mrtav, ne radi daljinsko zaključavanje, radio se upali na terenutak, na tabli se pojavi na krtatko samo znak za otvorena vrata ali kad okrenem kljuc nista se ne desava, sijalice u kabini jedva da se upale i to na kratko.
U pitanju crvena Topla stara 6 god.
Taj je meni otišao ispod 4 godine, slično tako, nisam merio napon, ali vidiš sijalice (srednja svetla, tabla) i sve, i onda okreneš ključ, cela tabla se ugasi... za taj aku mislim da je to to...

Da to je to, akumulator je u pitanju.
Sad sam izmerio kad okrenem ključ ode ispod 7V.
Nikad mi se nije desilo da crkne tako odjednom, juče sve normalno a danas simptomi kao da je totalno ispražnjen. Odoh da uzmem neki .... :)

Da to je to, akumulator je u pitanju.
Sad sam izmerio kad okrenem ključ ode ispod 7V.
Nikad mi se nije desilo da crkne tako odjednom, juče sve normalno a danas simptomi kao da je totalno ispražnjen. Odoh da uzmem neki .... :)
To su ti novi akumulatori voziš normalno u petak, u ponedeljak ili čak nedelju ujutru je mrtav nema ni 1 verglanje snage, napod padne ispod potrebnog i za komandnu tablu... neki potraju 2 godine, neki 4 i to je to... ko ima sreće možda izgura kao ti...

Nazad
Vrh Dno