Šta je novo?

Kupovina 5.1 sistema

talichni

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2003
Poena
609
Razmisljam o Creative soundworks 5100 ili 5300. Koji od njih?
Ajde vlasnici, da cujem misljenja!
A da, u planu je i Live 5.1 u kombinaciji sa njima.

Naravno 5300, razlika u ceni sa 5100 je minimalna, a 5300 su osetno jaci. Kvalitet zvuka im je priblizan, 5100 ima nesto inferiorniji woofer. Probaj da nadjes "bulk" varijantu 5300, zesce je jeftinija od "full" pakovanja, a razlika je samo u sarenoj kutiji.

Ipak, u toj cenovnoj klasi Altec Lansing 251 su zakon...

Altec 251 ima odlican zvuk ali mu fale visoki tonovi
Creative 5300 ima kristalno jasne visoke tonove ali mu fale srednji

Pa niste mi bas nesto bili izdasni! Mozda da uzmem Altec Lansing 251?
Jeste da nema daljinski, ali sam cuo mnogo hvale za njega...

Ja imam Altec lansing 5100, i sve sto mogu da kazem je da sam prezadovoljan... A i svi se dive tom futuristickom dizajnu....

Obavezno pogledaj i Jazz 9940.

Pogledajte test za 9940 na http://www.hardware-testdk.com/test_show.asp?id=957
U odnosu na ovo mi svi ostali 5.1 sistemi do 200€ izgledaju kao igracke.

Pozdrav

bobby63 je napisao(la):
Pogledajte test za 9940 na http://www.hardware-testdk.com/test_show.asp?id=957
U odnosu na ovo mi svi ostali 5.1 sistemi do 200€ izgledaju kao igracke.

Pozdrav

mnogo su skuplji od Creative 5300. Ja mislim da ne vredi davati za 5.1 zvucnike 180 evra, koliko kostaju ti, vec skupiti jos neke pare i kupiti kvalitetne zvucnike.

Pa ja sam za 10800 kupio Altec Lansing 5100 i mislim da za te pare nisam mogao naci bolji 5.1 sistem od toga... veruj mi, jako sam dugo trazio i mislim da je odluka bila ispravna...
Ako neko zna bolji sistem za te pare ( A DA IH JE LICNO CUO! ), neka mi kaze... hvala

A sto se tice tih JAZZ, bez' od njih... Znaju kinezi gde treba svoje poluproizvode da salju - kod nas, jedino tu mogu da se prodaju, verovatno i u Albaniji i Bangladesu...

genijalcin@23 je napisao(la):
...

mnogo su skuplji od Creative 5300. Ja mislim da ne vredi davati za 5.1 zvucnike 180 evra, koliko kostaju ti, vec skupiti jos neke pare i kupiti kvalitetne zvucnike.

A na koje konkretno mislis i za koje pare ??

notax je napisao(la):
...

A na koje konkretno mislis i za koje pare ??

pa ne znam, neku kombinaciju pojacalo + standardni zvucnici (e sad ne znam kako se krecu cene ovih "malo" kvalitetnijih tipa tannoy). skupje je, ali dere bilo koji 5.1 sistem, a realno ne vredi davati 180 evra za 5.1 sistem. pre bih uzeo neko polovno pojacalo i nove zvucnike.

genijalcin@23 je napisao(la):
...

pa ne znam, neku kombinaciju pojacalo + standardni zvucnici (e sad ne znam kako se krecu cene ovih "malo" kvalitetnijih tipa tannoy). skupje je, ali dere bilo koji 5.1 sistem, a realno ne vredi davati 180 evra za 5.1 sistem. pre bih uzeo neko polovno pojacalo i nove zvucnike.

:sceptic: :sceptic: :sceptic:

Odakle znas da ne vredi??? Da li si nekada cuo neki 5.1 sistem od 180eura??? To da dere bilo koji 5.1 sistem... :beat: Bas se pitam kakav bi to bio balans? verovatno ocajan... a da ne govorim o neujednacenim frekvenciskim karakteristikama koje bi sigurno bile izrazene
Po tvojoj teoriji, svi 5.1 sistemi su farsa i podvala, i otimanje para... :?:

Ja nisam cuo 5.1 sistem (a cuo sam ih mnogo) kome ne fali neki spektar tonova - da li je to prejak bas, mutan bas, manjak srednjih ili visokih tonova, ili neka njihova prenaglasenost...to se sve pegla u Hi-Fi zvucnicima osrednjeg kvaliteta, gde su te manjkavosti mnogo manje izrazene.
I ne zaboravite, kad slusate muziku, imate 4.1 sistem...

P.S. Najjace je kad pustite klasiku na 5.1 sistemu, ijaaaaoooo :S

nIce Cream je napisao(la):
...

:sceptic: :sceptic: :sceptic:

Odakle znas da ne vredi??? Da li si nekada cuo neki 5.1 sistem od 180eura??? To da dere bilo koji 5.1 sistem... :beat: Bas se pitam kakav bi to bio balans? verovatno ocajan... a da ne govorim o neujednacenim frekvenciskim karakteristikama koje bi sigurno bile izrazene
Po tvojoj teoriji, svi 5.1 sistemi su farsa i podvala, i otimanje para... :?:

taj sistem nisam imao prilike da cujem. Ali nemoj da si smesan i da me ubedjujes kako je isti bolji od kombinacije pojacalo+tannoy. Ti tannoy nisu ko zna sta ali za te plastikanere su majka. :D

Po nekom mom subjektivnom utisku Creative Inspire 5300 su nešto bolji zvučnici od Altec Lansing 251. Probao sam i jedne i druge. Najveća zamerka na Altec Lansing 251 je što nemaju nikakav daljinski već uvek moraš da ustaješ do prednjeg zvučnika i da podešavaš.

Stevs je napisao(la):
Po nekom mom subjektivnom utisku Creative Inspire 5300 su nešto bolji zvučnici od Altec Lansing 251. Probao sam i jedne i druge. Najveća zamerka na Altec Lansing 251 je što nemaju nikakav daljinski već uvek moraš da ustaješ do prednjeg zvučnika i da podešavaš.

jedino bih te 5.1 zvucnike i uzeo (creative). odnos cena/kvalitet je realan, i sve u svemu nisu toliko losi :D, nikako ne mogu da kazem dobri.

Vrh Dno