Šta je novo?

Kupljen i otvoren HDD - može li se vratiti?

owim

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
395
Kupio sam u prodavnici (sa fiskalnim računom i garancijom) pre dve nedelje interni 2,5" 500GB WD Blue HDD za notebook, jer mi je stari HDD crkao. Instalirao, otišao na more, nisam koristio. U međuvremenu dobijem na poklon SSD, stavim u notebook i on "poleti". Sad mi je ovaj svežekupljeni HDD -- višak.

Pozvao sam prodavnicu i pitao mogu li da zamenim za nešto drugo, rekli su da može. Pitao da mi refundiraju novac, bilo, "eh, erm, pa, može zamena". Trenutno mi ništa ne treba od opreme i to mi je zarobljen novac.

Imam li po zakonu pravo da tražim povraćaj novca ili ne? Ili je čak i zamena (otvorenog HDD-a) njihova dobra volja?

Hvala! :)

* * *

U međuvremenu sam se raspitao, refundiranje po zakonu može u roku od 7 dana "no questions asked", tj. 14 dana ako je kupljeno pre web shopa. Oba roka su prošla. Izgleda da je zamena dobra volja menadžera radnje ako je HDD (kupljeni proizvod) u potpuno ispravnom stanju i sa ambalažom i da to po pravilu rade.

Odgovorio sam sam sebi, no, možda može nekom drugom da pomogne. :smoke:

Ne, po zakonu nisu u obavezi ni da ti zamene ni da ti vrate novac za robu kupljenu u prodavnici. Tih 7 dana je poslovna politika firmi, a ne njihova zakonska obaveza. Za robu kupljneu na daljilnu (preko interneta ....) imaš 14 dana da je vratiš bez obrazloženja.

^ Hvala! Onda sam odlično prošao jer je prošlo zapravo tri nedelje od kupovine, a ova firma pristaje da mi zameni otvoreni interni HDD za nešto drugo ili da mi izdaju potvrdu da kod njih imam deponovano xxx din, i da onda s time kasnije dođem da kupim nešto kada budem znao šta (za mesec, dva, tri). Bio sam juče kod njih i otvoreno im rekao da mi trenutno ništa ne treba od opreme. Onda su izuzetno poslovni! ;)

Realno jesu poslovni, kako reče Joker nemaju obavezu ništa da urade. Čak i to što ne moraš odmah da uzmeš nešto nego kasnije kad ti zatreba je baš korektno sa njihove strane

^ Hvala vam, drugari. Ovo i drugima može da posluži kao korisna info! :)

SSD je najbolji upgrade za bilo koju masinu koja ga ne poseduje.
BTW, ja mislim da je ok i da napises koja je radnja u pitanju posto jos nisam video da se neko tako ophodi prema kupcu iako realno nemaju obaveze prema tebi.

BTW, ja mislim da je ok i da napises koja je radnja u pitanju posto jos nisam video da se neko tako ophodi prema kupcu iako realno nemaju obaveze prema tebi.
Naravno. U pitanju je Monit**. Obican sam kupac, ne znaju me, nikakva veza, iako cesto i druge saljem tamo. ;)

Sto ne bi to ponudio nekom prijatelju ili sta god da uzme komponentu umesto tebe?
Tipa znas nekoga ko hoce novi *(ovde ubaciti naziv komponente :) ) i tebi lepo da pare a ti odes i zamenis tante za kukuriku :D

Srecniji naziv teme bi bio kupljen i raspakovan/koriscen hdd.... :D

Naravno. U pitanju je Monit**. Obican sam kupac, ne znaju me, nikakva veza, iako cesto i druge saljem tamo. ;)

Uf, i ja imam izuzetna iskustva, dobra, sa tom firmom, al da ne bude reklama.
...
Kako ti reče SLOBOMO, pa daj ga u oglase? Čovek tebi da 80-90% vredonosti, i ode sa tobom i uzme HDD? ili SSD šta si već uzeo...100% bilo bi previše, i ovo ti je dosta za sad.
...
Da, otpakovan, nije otvoren, al nebitno...

Nazad
Vrh Dno