Šta je novo?

kupiti digitalac preko neta ???

• Začetnik teme Začetnik teme velija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

velija

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
610
Konkretno me interesuju nemacki sajtovi poput e-bay Deutchland ili Chip online Deutchland...

da li je neko imao iskustva sa kupovinom digitalca sa nekih od nemackih sajtova ...znaci imam tipa u nemackoj koji bi mi to kupio i doneo ali nemamo iskustva sa tim !!!

i jos jedna stvar cene variraju i do 150 EU od najvise do najnize sve zavisi valjda od uslova isporuke ili prodaje ...pojma nemamm !!?????????....jel ima neko objasnjenje ????

a cega se bojis? Da Nemac Nemcu ne isporuci robu, ili da mu uvali nesto sa buvljaka?

coveka interesuje zasto su cene jeftinije u odnosu na prodavnice i zasto !!

a interesuje i mene

Poslednja izmena:
Uglavnom je jeftinije na prodavnice zbog toga sto im treba manje ljudi da radi (maltene moze jedan covek da vodi firmu), ne placaju zakup prostora itd... a sad: placa se unapred, tako da bolje da to bude neko proveren... a koliko sam ja primetio primedbe na te prodavce se uglavnom odnose na vreme isporuke, kao i na stanje dobijenog proizvoda (da li je ostecen ili ne). Mozes da pogledas na ebay-u par komentara cisto da vidis o cemu se radi...

Nemam iskustva sa nemackim ebay-om ali imam sa americkim. Ne bi trebalo da bude problema, jos bih rekao i da su Nemci pouzdaniji od Amera. 🙂 Par saveta: Procitaj dobro opis proizvoda i proveri da li je nov ili koriscen, da li ima nekih ostecenja, da li mu nesto fali (u tome ti je mozda i odgovor zasto je cena znatno niza od realne ili od uobicajene na ebayu) i sl. Cena moze da varira i jer su u pitanju aukcije, pa najveci ponudjac kupuje proizvod. Pored aukcija postoji i prodaja "Kupi odmah", gde je prodavac vec odredio cenu.... itd.
Gledaj da kupis od Gepruiftes Mitglied-a i od onog ko ima dosta pozitivnih feedbackova (Positive Bewertungen).

Pazi neznam kako ces mu vratiti taj digitalac neznam da li si u Nemackoj ili u ovde, ako nesto ne bude ok? Dalje pricam za situaciju da zivis ovde....vracati ga postom, nije sigurno. Govorim o eventualnoj reklamaciji, moras da vidis kako ce on tebi to da posalje ovamo, opet nije sigurno ni slanje iz Nemacke. Takodje ne zaboravi na carinu ovo govorim kazem iako neznam gde zivis, cak i da on uradi "claim value" recimo 80EU sto je limit da ne platis carinu, sto se nasih carinika tice nisu ni oni sisarke znaju za digitalce i ako ga procene kataloski na cenu preko 100USD ide trecina za carinu. Tako da na sve obrati paznju, posebno feedback, posto se radi o nemackom sajtu, ako neznas nemacki sajt mozes da prevedes na engleski ovde http://babelfish.altavista.com/ .

Nazad
Vrh Dno