Šta je novo?

Kupih konacno TFT

DjuRaSiN

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2004
Poena
619
Ja konacno ispazario tft i to LG 1730B.Ono sta sam na prvi pogled video same pohvale plus jos uvek nema bad pixela(po nekim pricama ako ga ne bude do sutra neci ni biti) a i cena od 330 ojra :smoke: je bila presudna.Medjutim znao sam ja da za te pare ima neka caka, a caka je ta da nisam dobio drajvere u kutiji :wall: pa bih bio vrlo zahvalan da mi neko napise link gde ih mogu naci za ovaj model posto sam ja uspeo da nadjem samo neke univerzalne a ne bih bas to stavljo.Fali vi puno bas unapred :cigar:

U principu ti ne trebaju drajveri za TFT. Stavi rezoluciju na 1280x1024, osvezavanje na 60Hz, pritisni AUTO na monitoru i vozi :type:

Eventualno mozes da probas da podignes osvezavanje na 70 ili 75 Hz, ali ne verujem da ces primetiti razliku. Uostalom, probaj pa vidi... Kod nekih monitora nema razlike u slici koje god osvezavanje da odaberes, dok je kod nekih sve preko 60Hz "mucenje" za monitor. Jednostavno nemogu da prikazu ostru sliku preko celog ekrana, vec samo po "zonama"...

E pazi sad problem.Kad mi je na analognom mogu da clonujem na TV a na dig. mi ne dozvoljava tu opciju.Pretpostavljam da je to do drajvera j*ebem mu muter,a?

E to vec nisam pokusavao, jos uvek nemam svoj TFT. Mozda neko drugi zna...

Nadam se ili cu da popizdim sto sam bacio 40 ojra za dig. a u principu uopste nije velika razlika ili ja ne umem da podesim monitor(u sta bas i ne verujem s'obzirom da ga i jesam stavio na auto 😀 i mali rumuni sve sami odradise :type:

1) Drajveri za monitor ne trebaju
2) Clone-ovanje i sve ostalo je do drajvera za grafičku...

toiko od mene 🙂

Aj mi onda objasni zasto hoce kad je na analog. i mogao sam dok sam imao CRT.Zar ti to nije malo cudno

Veruj mi, da znam do čega je problem, već bih ti NARAVNO odgovorio u prethodnom postu... Ne znam stvarno...

E pazi sad ovako. Ovo bas i nije odgovor, al u svakom slucaju, ne skodi 🙂

Ja sam imao sledeci problem. Povezem svoj CRT monitor na VGA izlaz: nece clone na TV.
Stavim "DVI->VGA" adapter na svoj DVI izlaz, pa u CRT monitor: hoce clone na TV.

Kao da graficke imaju tacno odredjeno sta je primary a sta secondary izlaz.
Ako je to tacno, onda je situacija sledeca:
Kod mene je primary ocigledno DVI a VGA i TV out su secondary.
Kod tebe je VGA primary a DVI i TV out su secondary.

Ajd nek se javi jos neko, pa da cujemo misljenje drugih.

koja ti je graficka? moguce da je s-video (il sta vec ima kao video izlaz) deljen sa dvi-jem i ne mogu da funkcionisu u isto vreme. u tom slucaju - you're fucked. :S:

svakako nema veze sa drajverima za monitor, kao sto i nista nema veze s njima. oni su relikti iz ranijih vremena kada nisu svi monitori bili multisync i kada je trebalo tacno ubosti frekvenciju da se ne bi prsli. danasnji imaju samo donju i gornju granicu, ali se nece pokvariti ni ako ih promasis. dakle, ako imas sliku ubo si frekvenciju i drajveri ti ne trebaju. 😉

Graficka je Club3D 9600.Jel moze neko da mi potvrdi inf. iz prethodnog post-a.Jer sam fucked :wall: ili jok :banana:

DjuRaSiN je napisao(la):
Graficka je Club3D 9600.Jel moze neko da mi potvrdi inf. iz prethodnog post-a.Jer sam fucked :wall: ili jok :banana:

Asus 9600XT preko DVI vezan na L1730B: clone na TV radi savrseno.

Djurasine, gde si ga kupio, ako neces da reklamiras firmu posalji mi PM.

Hvala

Poželjno je iamti drjavere za monitor, makar zbog onog programa za kalibrisanje ekrana.

Ne mogu da verujem da mu je cena pala <350€.

Nego, da li biste mogli ubuduće da jasnije nazivate teme?

Najzad kupio Philips 170B5 🙂 i jako sam zadovoljan sa njim... Nisam isprobao dvi posmo nemam taj izlaz na grafickoj kartici (mx460) ali i ovako je super.

Poz

Utisci.Kakva su Vasa chuda u Doom3, fiilmovima? Ajmo utiske malo.Jel ta cena sa ili bez poreza.

Na monitore nema poreza, bar za sada.

Vlada je napisao(la):
Djurasine, gde si ga kupio, ako neces da reklamiras firmu posalji mi PM.

Hvala
Kupio preko kevinog kolege,aj videcu danas da li ima jos komada pa cu vam javim.
P.S.Nisam imao prilike da ga vidim pre kupovine

borab je napisao(la):
Utisci.Kakva su Vasa chuda u Doom3, fiilmovima? Ajmo utiske malo.Jel ta cena sa ili bez poreza.
Filmovi su odlicni juce sam gledao Celular i super je slika ali Doom3 treba ovih dana da nabavim pa cu vam javiti utiske

opusten je napisao(la):
E pazi sad ovako. Ovo bas i nije odgovor, al u svakom slucaju, ne skodi 🙂

Ja sam imao sledeci problem. Povezem svoj CRT monitor na VGA izlaz: nece clone na TV.
Stavim "DVI->VGA" adapter na svoj DVI izlaz, pa u CRT monitor: hoce clone na TV.

Kao da graficke imaju tacno odredjeno sta je primary a sta secondary izlaz.
Ako je to tacno, onda je situacija sledeca:
Kod mene je primary ocigledno DVI a VGA i TV out su secondary.
Kod tebe je VGA primary a DVI i TV out su secondary.

Ajd nek se javi jos neko, pa da cujemo misljenje drugih.
Da li mozda znas ili neko drugi kako bih mogao da potvrdim tu informaciju?

Nazad
Vrh Dno