Šta je novo?

Kuleri za kuciste

Uzeo sam Arctic Cooling (f12) danas u emmiju,ventilator je stvarno kvalitetan i lepo duva malo se cuje jel radi na 1500rpm!

Valjda na 1400? I to ispadne realnih 1300-i neshto...

EDIT

Evo,sad pogledah. Kod mene shljaka na 1400 do 1440 na MFC2 kontroleru

Poslednja izmena:
Ne znam...vise verujem kontroleru nego Everestu. U svakom slucaju,nije ni bitno...🙂

Odlicno hladi i na 7V a ne cuje se onda uopste, stvarno dobri ventovi, osecam sad kad stigne nova tura onih sa PWM i obicnih ima da sprze cenu da nam usi otpadnu :/

ja sam takva dva venta PWM spojio preko jedne Y račve na 4 pina i spojio na matičnu,tako da oba venta idu sa jednog priključka sa 4 pina...najbolji ventovi za te pare...na slici se vidi(2 gornja)...

Prilozi

• Temp_53216.jpg
    Temp_53216.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 159
Ima li neki info, jel stigla negde u bgd-u veca kolicina ovih sa PWM ?

To ti je odlican izbor, ako ga zaista imaju na stanju.

Narucio sam juce preko sajta, sad cekam da me nazovu da potvrdim narudzbu, nadam se da imaju.

Jel bi mogao neko da kaze koja je razlika (osim u izgledu) izmedju AC F12 PRO i onog bez PRO?

Jel bi mogao neko da kaze koja je razlika (osim u izgledu) izmedju AC F12 PRO i onog bez PRO?

Postoji razlika u dimenzijama. Pro je deblji tj. dimenzije su mu 120x120x35, a obican je 120x120x25. Postoji razlika u nameni jer je pro namenjen iskljucivo za izduv i na vecini kucista ne moze da se namontira da uvlaci vazduh u kuciste. Postoji sigurno i razlika u protoku vazduha koji proizvode, iako na sajtu Arctic Cooling stoji ista vrednost. Postoji i razlika u obliku i broju lopatica itd., itd...

Hvala na odgovoru i korisnim informacijama. Vidim da nigde nema AC F12 sa PWM, jedino ima PRO, ali dobro nije losa kupovina i bez... A ovo izgleda vecina prodavaca daje samo 2g garancije od ovih 6g proizvodjaca?

LEpo pise i na samoj kutiji,limited waranty, ali budi srecan sto je sad i 2 godine,jer bi inache da nije novog zakona imao smao 12 meseci. Pa neces ti 6 godina njega da koristis,pa da se potezes sa garancijom,to nekkao ne ide jedno s drugim,ventilator ti je potrosna roba manje vise.

Pa necu sigurno koristiti ako rikne nakon 2g i mesec🙂. Uglavnom zasad mi se nije desavalo da rikne vent. (nakon 3g koriscenja neki genericki) tako da se nadam da nece ni taj...

Poslednja izmena:
Pobogu poa artici su jedni od boljih koji se mogu kod nas naci,pa jos po vrlo dobroj ceni,jos jedino yate loon bi bio korak napred.

Potpuno se slazem. Odlicni su i za rad, a i za kuciste. Ja sam uzeo jedan AC cisto da ga isprobam na radijatoru kako bi zvucao posle xyz sati citanja testova na XS-u i utisak je vise nego pozitivan. U obe aplikacije. Cak, za kuciste su malo mozda slabiji jer nije toliko veliki protok koliko prijatan zvuk prave i static pressure na radu.

Ja nešto slabo viđam AC, bilo zimus u WW al ja mentol ne uzeh. Gde ih ima sada?

Ja nešto slabo viđam AC, bilo zimus u WW al ja mentol ne uzeh. Gde ih ima sada?

Jedan mi stigao iz WW, nije loš, možda sam očekivao još malo ali je ok, morao sam malo da mu smanjim brzinu. Izašao me prilično jeftino😛

Ja sam zadovoljan sa njima, imam ih sest momentalno (AC F12). Stoje da vidim da li cu ih zadrzati kad sastavim wc ili cu ih prodavati ako mi stigne jos nesto bolje uskoro, Scythe GT AP-15. Na rad-u su se pokazali sasvim fino, TC 120.3, u sendvicu, a i jednostrano. Probao sam ih i kod burazera u kucistu posto nemam svoje, sve mi na stolu i tamo su dale sasvim lep rezultat. Ok su skroz! 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno