ivo.r je napisao(la):Svojevremeno sam ga pazario u radnji u Čika Ljubinoj, mada neznam koliko je sretno rešenje. Kada sam ga zašrafio ispod harda, cela ta budža nije htela da uđe u 3,5" slot. 🙁 Problem sam (šatro) rešio, tako da sam uglavio u vođice neposredno ispod. :d
Drugi problem je kvalitet ventilatora. Ovi meni su relativno brzo protandrkali pa ih s vremena na vreme "zalivam" turbinskim uljem. :d
[Mancha] je napisao(la):U sustini taj bakarni deo usled nikakve dodirne povrsine sa hardom prakticno ne sluzi nicemu. a ti kulercici jako brzo povilene. Daleko je bolje resenje montirati jedan 80mm ispod harda i okrenuti ga da duva ka elektronici. Imam i taj bakarni hladnjak kod kuce, ali sam ustanovio da 80mm daleko bolje radi posao, a i tisi je od ona 2 mala.
Mladen je napisao(la):...A mbm bolje rezultate daje kad 80mm fan izbacuje vazdug iznad elektronike nego kad duva u nju.
Pozdrav
][V][ATRIX™ je napisao(la):Ja teram Hardcano 7 + Cooler Master 8-icu. Odlicno vrsi posao.
A ne slazem se sa Mladenom, da bolje rezultate daje ako izvlaci toplotu iz elektronike. To je smesno, nista ne uspe da uvuce. A ovako kad duva, onda se sve siri sa strana .. i odvodi toplotu.
Za autora teme : vidi na pcberzi..
Objasni. Kako "izbacuje vazdug iznad elektronike" kad je ona "dole"?
Zasto?Miroslav je napisao(la):ps. Xaser III sucks sto se tice hladjenja diskova
Kbc.co.yu, i ima vise modela koliko sam video. Telefon ne znam. Idi na sajt pa pogledaj.Miroslav je napisao(la):gde ima da se kupe oni kuleri sto se srafe na donji deo hard diska? sa 2 ventilatora, bolje nego sa jednim... i ako znate, recite mi odmah cenu...
Ne nego moji (bili)!septimus je napisao(la):Offtopic:
Je li Shone, jesu li ono Burzini telefoni.... 😕
Ovako se josh niko nije potpisao... cheers
pa koa imas kuciste videces da fanovi veoma malo duvaju kroz one dve rupe na hardove, nije sredjeno kao u odtalim kucistima. jeste lakse da se vadi hard napolje i dodaju novi, ali hladjenje je zato nikakvoCAR je napisao(la):...
Zasto?
Naravno da imam kuciste :mrgreen: ... ali ga nisam namontirao, sve do danas (ubih se od posla, majku mu... toliko dzidza treba povezati da mi je bilo muka!!!).Miroslav je napisao(la):...
pa koa imas kuciste videces da fanovi veoma malo duvaju kroz one dve rupe na hardove, nije sredjeno kao u odtalim kucistima. jeste lakse da se vadi hard napolje i dodaju novi, ali hladjenje je zato nikakvo
Evo, namontirah najzad kuciste i jasno mi je o cemu pricas... mislim, OK je, bar meni (bez coolera, u zatvorenom kucistu, hard ode do 47C!!! ... a sad, sa oba ukljucena fana, je na 25), ali... to nije ni blizu hladjenju hardova kako je bilo kod Xaser-a II.Miroslav je napisao(la):...
pa koa imas kuciste videces da fanovi veoma malo duvaju kroz one dve rupe na hardove, nije sredjeno kao u odtalim kucistima. jeste lakse da se vadi hard napolje i dodaju novi, ali hladjenje je zato nikakvo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari