Šta je novo?

kuler?

djumex

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
309
pazario sam pre par meseci pentium D805....i zadovoljan sam generalno, osim sa kulerom koji je isao uz procesor......ne znam tacno koja je optimalna temperatura za ovaj procesor ali kod mene je u idle oko 44......kad se malo potera ili kad je toplije bude oko 55...57max.....pri tome kuler vrti kao lud i pravi buku koja je zaista prevelika :wall: .......predlozise mi ljudi da ubacim jos 2 case kulera.....da napravim "promaju"...kao jedan ubacuje vazduh napred na kucistu...drugi izbacuje ,tamo kod procesora........sta vi mislite o tome?............
ipak ja mislim da bih trebao da kupim neki bolji kuler za ovaj procesor posto mi rekose da moze fino da se overklokuje....?!?!.......imam 50evrica da potrosim na ovo:D

poz svima i hvala;)

to ce da saceka novu plocu...sa ovom fsb mogu da guram do 290...inace sa box-om mi je orthos pri ovakvom mucenju davao oko 65 C, tako da je ovaj Hyper tx odlican, i jos je dosta tisi od box-a.

evo uzeo sam hyper tx....i hm....ne znam.....mora da sam ja tu nesto lose uradio.....naime....temperatura kad nista ne radi ne prelazi 40.....sto je opet visoko za idle......kad se malo zaigram...ode preko 50...54.......kad izadjem iz igre da pogledam u speedfanu...ona naglo padne....?!?!?!....+kad se jednom popne preko 45....nece da se vrati ispod 40.....bez obzira koliko ga ubrzam,opet iz speedfana...(ima tu finu opciju)........\
mislim da sam usrao sto nisam skinuo ostatke stare paste sa procesora...malo sam skinuo one reljefaste komadice ali nisam je bas bas skinuo celu......benzinom ili alkoholom kako sam naknadno saznao na forumu ovde da treba.. :wall: ...............mislim da bi iblo najbolje da ja to ponovo montiram...lepo skinem paste i nanesem novu...frishku :D.........koja bi bila onako ponajbolja pasta da se pazari...po vasim iskustvima...AS5 se pominje ali nema je nigde?!....................inace sama montaza hyper tx je zaista jednostavna i kuler izgleda odlicno...trebao bi da hladi kao lood....znaci ja sam nesto zasrao:crash:

Lepo ga skini, obriši površinu procesora (meni nije trebala nikakva tečnost, dovoljno je bilo skinuti suvom papirnom vatom) dobro, nanesi frišku pastu (AS5, STG1 od Zalmana,...) u tankom sloju na proc (savetuje se da se pasta stavi na centar procesora u obliku tačke veličine omanjeg zrna graška, a onda se stavljkanjem kulera ravnomerno razvuče po celoj površini - rezultati se dobijaju tek posle 7-10 dana od dana nameštanja) i to je to.

Poslednja izmena:
@djumex
pazi, ti imas D805, on se dosta vise greje od c2d, tako da tih 40+ u idle i 50+ posle igranja i nije mnogo za taj procesor...ne znam da li ti je overklokovan...ako jeste onda nema sta da brines, temperature su ok...mada ne bi skodilo da ocistis ostatke stare paste...ja sam obicnim stapicem za usi ocistio staru pastu od box coolera i samo montirao tx...dakle onaj screenshot gore iz orthosa je sa onom pastom koja dolazi uz tx...

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi kaze koji je tacan naziv i cena Hyper TX ali za intel C2D?
I imali to kod nas u Srbiji da se nabavi?

Poslednja izmena:
coolermaster RR-PCH-S9U1 Hyper TX S775......dakle za intel......ja sam ga platio 1.860,00din.
......imas ga u nekoliko firmi u BG i NS.....mislim da ne smem da reklamiram firme na ovom forumu da ti olaksam ***........;)

Hvala na odgovoru,za firme cu se snaci
Jel ovako izgleda?
132370.png.image

Poslednja izmena:
ja nisam menjao pastu koja je dosla sa tx...mislim da je solidna...inace imam neku titan nanofusion koja mi je ostala od titan coolera, ali mislim da je ova coolermaster nesto bolja

Poslednja izmena:
evo , montirano ... utisak je OK , na leru temperatura je niza nekih 7-8 stepeni , dok pod punim opterecjenjem temperatura ide dole 10-12 stepeni u odnosu na BOX kuler koji je bio prethodno ... jedina zamerka je shto se ovaj malo vishe chuje , ali izgleda da tu buku ne pravi sam ventilator vecj strujanje vazduha kroz ona perca , jer ovaj ventilator ima daleko vecji protok vazduha od onog u box varjanti ...

zakljuchak ... FENOMENALNA stvar

ja sam generalno zadovoljan hyper tx-om.....veliko poboljsanje u svakom slucaju......hvala bogu pa postoji ovaj Speedfan programcic pa mogu da mu regulisem broj obrtaja....smanjim na 55%...sto je oko 1150rpm i on opet fino hladi...i jos se slabije cuje!!!...samo me tripuje variranje temperature...Speedfan pokazuje 39...pa 41...pa 43....pa 39....pa 40......i to sve za 20 sekundi....a komp je idle?!?!?!.....jel to normalno da tako varira?(procesor nije overclocked)!.........ipak mislim da cu da promenim tu pastu....cisto da vidim ima li tu nesto ;) .........tacno je ono sto kazu da treba malo vremena da se kuler i pasta "slegnu".......danas sam ga bas mucio i nije prebacio 50 stepeni....i to na 70% kapaciteta kulera,) ...excellent buy nema sta :guitar:

Poslednja izmena:
Vidi da li u BIOSu imash podesavanja vezana za brzinu rada ventilatora na cooleru prema temperaturi procesora. Npr kod mene je zadata temp 45C sto znaci da fan radi sa 63% obrtaja a u slucaju da temp. dostigne tih zadatih 45C, fan ce se ubrzati i nece dati da temp. predje 45C. Speedfan je neupotrebljiv i ne moze se koristiti ako je ova opcija ukljucena u BIOSu (bar kod mene). U tom slucaju nemas potrebe da kontrolises temperaturu procesora jer znas da ce se fan na cooleru automatski ubrzati ako je to potrebno.

Poslednja izmena:
asus m2n-e , a64 3000 na 2520 mhz pri 1,475v , 2 x 512 kvr 667 na 840 pri 1,85v ...

sa box kulerom sve je bilo potpuno stabilno u prime testu , ali je temperatura za plochu ishla na 43 stepena , a za procesor 62 u asus probe , a oko 55 u everestu i coretempu , shto mi se chinilo ipak malo previshe , tako da sam se stoga odluchio na ovaj korak ,i chini mi se da nisam pogreshio ... sad je maximalna temperatura za prime na plochi 38-39 , a za procesor 48-50 u asus probe , a 43-45 u coretempu , tu do izrazaja dolazi i jako dobro reshenje izduva , jer je vazduh sad direktno usmeren na rebarca hitpajpa koji ide sa chipseta shto dodatno doprinosi boljem hladjenju ... i josh jedna jako bitna stvar je da sada kad se recimo prekine prime-test temperatura procesora se skoro trenutno vracja na idle-temp , to samo dodatno potvrdjuje kvalitet hitpajpova i brzinu kojom provodi toplotu , samo da napomenem da je box-u trebalo najmanje 5-6 sekundi za to isto ...

Evo i mene Stavio sam Hyper TX Intel (Celleron 3.06 ne klokan! ) i idle mi je 40-45c da nije malo puno ( pasta tek stavljena Cooler masterova Pro) ...dali neko zna dali je ovo ( a mislim da jeste ) Puno C...

I kako vam to hyper stoji?? ili kako meni stoji ? :)

nema potreba da postujes na 2 mesta,

evo kako je kod mene...

meni se ne cini da je to neka visoka temp...

Poslednja izmena:
@devet1.....mislim da je bolje,ako je moguce,da okrenes kuler ledjima prema ona dva fana pozadi,kao sto je kod stoskea....a ne ovako prema napajanju.....misliim da je bolje da taj vazduh sa kulera ide direktno van.....najbolje je provetreno kuciste,slozices se :) .....mozda ti se i snize temperature,posto su mi te tvoje cifre malo visoke.......pazi moj furuna od D805 je hladniji..malo:D ......treba pasti malo da proradi.....rece mi to jednom jedan cvikerash:type: :)

@devet1.....mislim da je bolje,ako je moguce,da okrenes kuler ledjima prema ona dva fana pozadi,kao sto je kod stoskea....a ne ovako prema napajanju.....misliim da je bolje da taj vazduh sa kulera ide direktno van.....najbolje je provetreno kuciste,slozices se :) .....mozda ti se i snize temperature,posto su mi te tvoje cifre malo visoke.......pazi moj furuna od D805 je hladniji..malo:D ......treba pasti malo da proradi.....rece mi to jednom jedan cvikerash:type: :)

E pa hvala puno!!! Moracu da ga obrnem ... :D
A nisam bas kontao protok (nisam obracao paznju :wall: ) Eh...
Javljam score!

Nazad
Vrh Dno