Šta je novo?

Kuler za X2 4000+?

The Philosopher

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
319
Imam X2 4000+ Brisbane i ovaj kuler iz potpisa, pa me interesuje da li se isplati kupiti neki drugi kuler do recimo 2000 din ili da ostavim ovaj koji imam?

Taj Neon nije loš budget kuler. Koje su ti temperature pod punim opterećenjem?

Pa onda i nema neke potrebe da menjaš kuler, zar ne? Jedino ako hoćeš neki tiši da uzmeš...

I mene zanima cooler za isti procesor...Najvaznije je da je tih..sve u kucistu je ispod 20dB pa mora i CPU-cooler bit tih...Takodje je vazno i kako hladi..s ovim stock nikako nisam zadovoljan...drzi u norm radu na 40-45 ali je bucan (~2000rpm) a u load-u ide i preko 3000rpm i temp 50-60...vjerovatno cu i clock-ovat CPU (bez dizanja napona i mucenja nego ono kolko moze lagano da se digne..nekih 2,5-2,7Ghz) pa bi morao dobro i da hladi...Eto dao sam opis..Sta uzeti...nebih da dajem 50€ kad je proc malo iznad 60€....tu do nekih 30€ -+5€ ..Pozeljno je da se moze naci u Srbiji..

Dosta ljudi je ovde nahvalilo CM Hyper TX II koji je u budzet kategoriji najbolji.
Nesto bolje od toga bi bio CM Hyper 212 koji je oko 35e. Oba su tiha od cega na ovom drugom moze da se zameni vent za neki tisi ako zatreba.

TX/TX2 mi nekako ne izgleda kao da je tih..a i citao sam po netu da nije tih...
Kakav je TT BlueOrb II ?
Hyper 212 je 35€...cini mi se da je za 5-6€ vise bolje rjesenje GeminII+2x12cm..trebalo bi da je i s jednim 12cm bolji od Hyper 212 ??

Svako ima druge standarde "tihoce" 🙂 i po meni TX2 jeste tih i ako zatreba uvek moze da se stavi na 7v 😉.

Sto se tice GeminII on pod

1) dolazi bez ventova sto znaci dodaj jos 20e za 2 dobra tiha venta
2) ogroman je i ne moze da stane u svako kuciste
3) koliko je ogroman, covek bi ocekivao vrhunsko hladjenje ali dobijes tek nesto iznad proseka

Ja sam prvi koji bi ti verovatno preporucio GeminII jer ga imam 😉 ali sad kad bih kupovao nov kuler ne bih se razmisljao izmedju Hyper 212 i GeminII.

Xilence 12-ce sa crvenim krilima mogu da nabavim za 5€ a imaju solidan cfm i tihi su...Kakav bi bio SonicTower sa 1 ili 2 gore pomenuta cooler-a ?

GeminII..on jes velik al je relativno jeftin...30€.. i samim tim nemozes ocekivat performanse kao X-120 ili slicno..sto se tice mjesta..mogao bi lagano da stane..

Nazad
Vrh Dno