Šta je novo?

Kuler za procesor i ventilator

Jane

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poena
310
Pozdrav drug ima problem sa stock kulerom na AMD Phenom x4 960T 3000mhz. Problem je sledeci u normalnom radu temperatura je 50-60 stepeni, ( sto mislim da je previse ) u konvertovanju mp4 1080p procesor ode u 110 a ploca u 100 stepeni pre nego da se ugasi pc, ploca je MSI 870-C45, grafa MSI GTS450, napajanje LC Power 500W.
Da li bi poso zavrsio RAIJINTEK Aidos 92mm i da se stavi Arctic F9 da izvlaci vazduh.

Nek proba prvo da izvuce kunadru i prasinu iz kulera i da zameni pastu.Sto se mene tice,hyper 212 evo ako mu nije mnogo oko 30 evra.

Neka lepo ocisti kuler od prasine,neka zameni pastu i neka malo provetri kuciste dodavanjem nekih ventilatora...Taj raijintek je ubica od kulera za svoje pare i moze da ohladi bilo koji cpu (na def.)...Cena mu osetno manja od hyper 212 evo a razlika izmedju njih je 3-4 stepena u korist tog cm-a.

Pozdrav, narucio ovo iz prvog posta. Kad sam otvorio kuciste bilo je prilicno cisto bez mnogo prasine, drug je reko da su mu u servis gde je uzo PC menjali vec bili ventilator (mozda i ceo kuler), kao bilo ok oko mesec dva i opet isto...
Kad sam digo kuler pasta je bila vodljiva :/ ( to jos nisam vido :) ), sve se skinulo vatom (nije bilo potrebe za medicinski benz. ili alkohol). Namontirao RAIJINTEK Aidos i stavio da izvlaci Artic F9 vazduh rezultat vise nego dobar temperatura u idle je 30-34 stepeni (u biosu, hwmonitoru) a u konvertovanju i igrama (cs, gta sa) ne prelazi 42-3 stepena. Rezultat vise nego dobar :), kuler definitivno vredi za taj novac (mozda i vise).

Evo i neke fotke kako to izgleda :)

dscf04131.jpg
dscf04121.jpg
dscf04091.jpg

Nazad
Vrh Dno