Šta je novo?

Kuler za northbridge na 965

pedjape

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2006
Poena
319
Daklem, Ima li neko iskustva sa hladjenjem gigabyte 965.

Blue Ice je koliko sam citao je isti kao i stock, dok Blue Ice 2 koji obara znacajno temperaturu tesko da moze da se ubudzi na ovu plocu pored CM Hyper UC kulera.

Da li bi neki od Zalmanovih pasivaca oborio znacajnije temp.

Inace temp NB u ovim otoplelim danima je 49c u idle, sa otvorenim kucistem, procesor D820 oc na 3.5ghz

Moze da se nadje kod nas Sli varijanta za 30 eura,a inace u EU su oko 25 eura.Nemoj da gledas cene u US online shopovima,jer nemaju veze sa stvarnoscu,zbog toga sto je valuta izrazena u USD,onda u USA su cene dosta nize,plus oni ne placaju PDV ili VAT ili MWST.A da ne pricamo o tome koliko treba vremena i para da nesto stigne odande.

Poslednja izmena:
Da, sad si me podsetio da ima kod nas da se nadje🙂
To mi je ipak jaka investicija za sada. Jes da je extra ladnjak.

Blue Ice 2 za 1400 je extra kupovina, jedino sto, zbog njegove visine, ne mogu da ga ubudzim pored cm fana mislim da bi udarao u centralni, ispupceni deo kulera. A da ga pazarim pa da onda nesto rotiram hladanjak u nadi da ce stati mi je ipak rizicno.

S obzirom da imas iskustva sa zalmanom, da li bi neki od njegovih kulera bio napredak u odnosu na gigabyte stock.

Mozda ZM-NBF47,ali opet je pitanje da li ce da ti stane.Bilo je ranije TT extreme spirit II
za nijansu jeftiniji od TR HR05-SLI,a njemu slicnog koncepta,excentricno postavljeno telo hladnjaka sa Heatpajpovima.Blue ice 2 ne vredi skoro 20 eura,jer nije ozbiljan kuler.

ZM-NBF47 staje bez problema samo sto nisam primetio da nesto bolje hladi od default hladnjaka, jako je vreo na dodir. Sigurno bi bolje hladio da mi je ostao box kuler na procesoru zbog strujanja vazduha (imam Hyper TX). Temperatura northbridge-a je 49C u "leru" u zatvorenom i provetrenom Chieftec-u sa gore navedenim kulerom. Najvise skoci temp posle Test Drive Unlimited na oko 60C. Ne znam koliko bi islo sa default hladnjakom. Mislim da ako planiras da menjas hladjenje northbridge-a uzmes Thermalright HR05-Sli ili ostavis tako kako jeste

OK, može li neko da me uputi GDE u Beogradu inače mogu da se kupe HR05 ili TT extreme spirit II? Moram nečim da zamenim ono g***ce na DFI LP NF4 ili ću imati ozbiljnih problema ovog leta 🙂

Nazad
Vrh Dno