Šta je novo?

Kuler za graficku sa pasivnim hladjenjem

johnny_rasta

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2007
Poena
319
Imam graficku, koja stoji u "Moja Masina", 7600GS

evo slike...

4879P.jpg

E, sad zanima me, da li postoji kuler koji ce nju da hladi, imam jedan slobodan PCI slot pored nje. Ja znam da je ona napravlejna bez ventilatora, i da se ne cuje, ali se kod mene pregreva zato sto nije provetreno kuciste.

I koji mi kuler preporucujete za 15-ak evra...za nju. Koji ce bas da je ohladi. I da li imaju takvi negde kod nas...

Imam graficku, koja stoji u "Moja Masina", 7600GS

evo slike...

4879P.jpg

E, sad zanima me, da li postoji kuler koji ce nju da hladi, imam jedan slobodan PCI slot pored nje. Ja znam da je ona napravlejna bez ventilatora, i da se ne cuje, ali se kod mene pregreva zato sto nije provetreno kuciste.

I koji mi kuler preporucujete za 15-ak evra...za nju. Koji ce bas da je ohladi. I da li imaju takvi negde kod nas...

Kupi dva kvalitetna ventilatora za kuciste i resio si problem. Jos ako na bocnu stranicu kucista mozes da montiras jedan... ijao miline!

Arctic Cooling Accelero S2 bi trebao biti ispod 20€, ako ga nađeš:
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=125

EDIT: kuler ili ventilator?
Pa, koja je razlika. Meni treba nesto sto ce da je ultra hladi, nikakve vode, azoti, nesto vazdusno...
Kupi dva kvalitetna ventilatora za kuciste i resio si problem. Jos ako na bocnu stranicu kucista mozes da montiras jedan... ijao miline!
Pa, meni na bocnoj strani stoji jedan ventilator(sa strane suprotnoj maticnoj ploci), duva ka unutra, i imam jedan ispod napajanja. I jedan od napred, dole...ali on slabo radi, verovatno i on kao unutra. Pa, kuciste je iz ComTradeove serije CT-410..

eto takvo...

http://www.pcpress.co.yu/arhiva/images/broj/106/konfig/ComTrade_CT410.jpg

bas ovakvo, samo mi nisu dali ovakvog misa, i tastaturu pre 3 godine...znaci ventilator je sa druge strane kucista...

A da graf nije bila sastavni deo te konfe njihove, ja sam je posle kupio...

i od tad imam problema, sto se mnogo greje, i blokiraju igre, pa bi da je ohladim...

Ljudi, jel ima resenja, sta preporucujete. Open ne znam, kuler, ili ventilator?

Temperatura joj je preko 60 stalno, malo sam je kloknuo preko Ati Toola, Core na 430, sa 400...i ide preko 70...pa se opet malo spusti...Kad igram duze igre, bas se podigne temp. i igre blokiraju...

Ma samo jedan 80/92mm ventilator na cca 1500rpm i rijesio si problem :) Samo ga prisarafis za taj pasivac.

Poslednja izmena:
Ljudi, jel ima resenja, sta preporucujete. Open ne znam, kuler, ili ventilator?

Temperatura joj je preko 60 stalno, malo sam je kloknuo preko Ati Toola, Core na 430, sa 400...i ide preko 70...pa se opet malo spusti...Kad igram duze igre, bas se podigne temp. i igre blokiraju...

Kupi Cooler Master CoolViva PRO 2445.00 em ce lepo da radi em ce lepo da izgleda lako se montira temp u idlu ce ti biti 41 kad igras dugo 56 i ne cuje se:)

Nije to bas tako jednostavno, jer ova graficka ima PCI-E->AGP bridge.

Imam Gainward 8600 gt sa pasivnim hladjenjem i nakacio sam na nju box kuler od c2d e6750 posto ionako nije bio upotrebljiv...
Temp je manja za oko 15 C

To znaci da je razvijana za PCI-E slot (PCI-E je nativ konekcija za sve karte iz 7x00 serije), pa je naknadno na stampanu plocu nakalemljen cip koji prevodi PCI-E instrukcije (signale, sta god, nisam toliko potkovan) u AGP. Na taj nacin je omogucena kompatablnost sa starijim AGP plocama, kao sto je tvoja.

Sto se tice kulera, imam Artic Cooling Accelero S2, i bez ikakvog fena drzi na idle temp oko 36 stepeni. Kuciste dobro provetreno (samo po sebi:d).

To znaci da je razvijana za PCI-E slot (PCI-E je nativ konekcija za sve karte iz 7x00 serije), pa je naknadno na stampanu plocu nakalemljen cip koji prevodi PCI-E instrukcije (signale, sta god, nisam toliko potkovan) u AGP. Na taj nacin je omogucena kompatablnost sa starijim AGP plocama, kao sto je tvoja.

Sto se tice kulera, imam Artic Cooling Accelero S2, i bez ikakvog fena drzi na idle temp oko 36 stepeni. Kuciste dobro provetreno (samo po sebi:d).

Cekaj, pa tvoja graficka je sa pasivnim hladjenjem takodje. I mogao si da ga ugradis...

jel to znaci da bi mogao i ja, slika grafe je gore...

a sto ne kupis kao sto ti je neko rekao jednu osmicu od 300-400 din. i prisrafis za hladnjak,glupo je da dajes 20 eur. za hladjenje graficke koja vredi mozda 60.

Cekaj, pa tvoja graficka je sa pasivnim hladjenjem takodje. I mogao si da ga ugradis...

jel to znaci da bi mogao i ja, slika grafe je gore...

Najjeftinije ti je da nabacis neku 12-icu i povezes je na 5v, tipa Noctua fenova (jako tihi) a dobijas i 5v adapter uz fen.

Sto se tice Artic Cooling Accelero S2 trebao bi proveriti raspored rupa i elektronskih komponenti oko GPU-a. Evo ti link sa dimenzijama Accelero S2, pa vidi sam, ne mogu ti tu pomoci.

http://www.arctic-cooling.com/downloads/compatibility/hgt_restr_aclros2.pdf

Ali i dalje mislim da ti je pametnije da ubacis neki fen na 5v. To ti je ipak jeftinija varijanta, pogotovo sto Artic Cooling nisam nasao nigde kod nas (ispravite me ako gresim), a moj je stigao letos iz Kanade.

a sto ne kupis kao sto ti je neko rekao jednu osmicu od 300-400 din. i prisrafis za hladnjak,glupo je da dajes 20 eur. za hladjenje graficke koja vredi mozda 60.

Sad sam tek video. Apsolutno se slazem.
Ja sam moju platio za proslu Novu oko 150e (ako se dobro secam), a i imao je neki aktivni kuler ciji zvuk me ekstremno iritirao.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Imam jedan problem.

Vec par meseci imam problema sa igranjem igrica koje sam komotno igrao pre 2 godine.

Takodje , imam graficku karticu sa pasivnim hladjenjem i temperatura graficke dok igram igru dodje i do 88 stepeni.

U pitanju je GF 9600 GT. Vas predlog je da stavim dodatne ventilatore na kuciste ? ne znam koliko bi to pomoglo ?

Jel nekom uspelo tako sto je zamenio termalnu pastu ?

Pozdrav svima. Imam jedan problem.

Vec par meseci imam problema sa igranjem igrica koje sam komotno igrao pre 2 godine.

Takodje , imam graficku karticu sa pasivnim hladjenjem i temperatura graficke dok igram igru dodje i do 88 stepeni.

U pitanju je GF 9600 GT. Vas predlog je da stavim dodatne ventilatore na kuciste ? ne znam koliko bi to pomoglo ?

Jel nekom uspelo tako sto je zamenio termalnu pastu ?

Nakaci neki obican vent od 120mm i nema da brigaš
Ovako nesto iskombinuj, :smash: malo mašte i rešićeš problem

http://extreme.pcgameshardware.de/a...pu-kuehler-5850-5870-gesucht-img_0322bzx6.jpg

http://www.hostthenpost.org/uploads/2102ba072058cc9dfd8b87324464ffb9.jpg

ako se problem bude javljao i dalje onda menjaj pastu

Poslednja izmena:
Vrh Dno