Fala, fala na "kulercicima",
nego kako se to montira? To nikada nisam radio.
Zalmani su odlicni naravno ali imaju malo losiji odnos cena/kvalitet od ovih nabrojanih, a i znao sam da ces se javiti pa sam ostavio prostora 😉 .A gde su tu Zalman kuleri ? 😉
Imas ih u Hgspot-u a ako ih nema tamo,ima pojedinaca ovde po forumu (me 2) koji nabavljaju Zalman kulere.
Zalmani su odlicni naravno ali imaju malo losiji odnos cena/kvalitet od ovih nabrojanih...
Ako dozvoljavaš, samo mala ispravka :d:
Zalman-i nemju lošiji odnos cena/kvalitet već cena/performanse.
Sa druge strane, prednost ima je što se uglavnom dosta tihi...
Pa nema tu mnogo mudrovanja ako hoces dobar cooler izbor bi bio TT Big Typhoon, TT Sonic Tower, CM Hyper TX i CM GeminII.
Gde da nadjem Thermal Right kulere?
Juce sam montirao TT Sonic Tower na e4300 i u pasivnoj varijanti (znaci bez ventilatora na njemu) je u idle temp. 31-32 stepeana a u fulu mi jos nije presla 45 stepeni. Ali moras imati prostrano kuciste sa dobrim protokom vazduha. I informisati se oko montaze na tvoju plocu koju ces morati skinuti da bi ga montirao (sto msam izbegao jer sam kupio novu plocu i Cpu).
Taj CPU ako neces (mnogo) OC-ovati 'ladno mozes da vozis sa box kulerom koji uopste ne izgleda lose a izgleda da i sasvim solidno hladi (po testovima na netu).
Pozdrav!
Juce sam montirao TT Sonic Tower na e4300 i u pasivnoj varijanti (znaci bez ventilatora na njemu) je u idle temp. 31-32 stepeana a u fulu mi jos nije presla 45 stepeni.
Čime si merio temperature?
Koliko si ti oc tvoj e4300?
Sa Speedfan-om 4.32 i gledao u BIOS-u.
Pa recimo da nisu baš tačne.
Skini Intel TAT i onda postavi rezultat .)
Ili skini Core Temp 0.95 i onda javi temperature....
Meni E 4300 @ 2.4 GHz sa Hyper TX u idle je nekih 38-39 C a full load nekih 55-56 C...
Temperatura u sobi mi je nekih 26-27 C.... *** nemam klimu 🙁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari