Šta je novo?

Kuler za E4300

Fala, fala na "kulercicima",

nego kako se to montira? To nikada nisam radio.

Pa nije kod svih coolera bas isto ali generalno imas dva principa/pristupa jedan je sa klasicnim "stipalkjama" kao na box-u(Big typhoon i Hyper TX) i stezanje srafovima(GeminII i Sonic Tower), s tim da moram da naglasim da montaza Sonic-a moze da bude bas nezgodna i komplikovana u zavisnosti od ploce.
Uz svaki cooler dobijes detaljno uputstvo tako da sama instalacija nije problem samo je pitanje koliko ce ti vremena trebati da ga montiras.
Ja imam jedan TT BT viska(samo telo) full pack 😀 , ispoliran pa se javi na pm ako te interesuje.

A gde su tu Zalman kuleri ? 😉
Imas ih u Hgspot-u a ako ih nema tamo,ima pojedinaca ovde po forumu (me 2) koji nabavljaju Zalman kulere.
Zalmani su odlicni naravno ali imaju malo losiji odnos cena/kvalitet od ovih nabrojanih, a i znao sam da ces se javiti pa sam ostavio prostora 😉 .

Zalmani su odlicni naravno ali imaju malo losiji odnos cena/kvalitet od ovih nabrojanih...

Ako dozvoljavaš, samo mala ispravka :d:
Zalman-i nemju lošiji odnos cena/kvalitet već cena/performanse.
Sa druge strane, prednost ima je što se uglavnom dosta tihi...

Da si koristio search video bi da sam ja vec pokrenuo skoro identicnu temu 😉

Elem, na kraju sam uzeo Hyper TX i zadovoljan sam, OK hladi, lako se montira bez skidanja ploce, jedina mu je mana sto ne duva nikako po cipset hladnjaku na maticnoj ploci.

Sto se tice buke - poprilicno je tih a cena mu je vrlo korektna za ono sto nudi i ide nesto malo ispod 20e ...

Pa može da se okrene kako hoćeš, i da duva preko northbridge-a, tj. da uzima vazduh sa njega. Samo što meni onda remeti ostale vazdušne struje, pa sam ga montirao kao što je i dato na skici u uputstvu 🙂

Poslednja izmena:
Kako god da ga okrenes uvek jedna strana ostane uskracena za pravilnu cirkulaciju vazduha...
U jednom slucaju northbridge, u drugom slucaju RAM i naponska ...

Nekad je usmereni protok vazduha dobar, a nekad su cak i zgodniji kuleri koji rasprshuju vazduh na sve strane 😉

Juce sam montirao TT Sonic Tower na e4300 i u pasivnoj varijanti (znaci bez ventilatora na njemu) je u idle temp. 31-32 stepeana a u fulu mi jos nije presla 45 stepeni. Ali moras imati prostrano kuciste sa dobrim protokom vazduha. I informisati se oko montaze na tvoju plocu koju ces morati skinuti da bi ga montirao (sto msam izbegao jer sam kupio novu plocu i Cpu).
Taj CPU ako neces (mnogo) OC-ovati 'ladno mozes da vozis sa box kulerom koji uopste ne izgleda lose a izgleda da i sasvim solidno hladi (po testovima na netu).
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Nigde u Srbiji... :S:

Juce sam montirao TT Sonic Tower na e4300 i u pasivnoj varijanti (znaci bez ventilatora na njemu) je u idle temp. 31-32 stepeana a u fulu mi jos nije presla 45 stepeni. Ali moras imati prostrano kuciste sa dobrim protokom vazduha. I informisati se oko montaze na tvoju plocu koju ces morati skinuti da bi ga montirao (sto msam izbegao jer sam kupio novu plocu i Cpu).
Taj CPU ako neces (mnogo) OC-ovati 'ladno mozes da vozis sa box kulerom koji uopste ne izgleda lose a izgleda da i sasvim solidno hladi (po testovima na netu).
Pozdrav!

Koliko si ti oc tvoj e4300?

I koliko kostaju thermalright kada se naruce?

Juce sam montirao TT Sonic Tower na e4300 i u pasivnoj varijanti (znaci bez ventilatora na njemu) je u idle temp. 31-32 stepeana a u fulu mi jos nije presla 45 stepeni.

Čime si merio temperature?

Pa recimo da nisu baš tačne.

Skini Intel TAT i onda postavi rezultat .)

Stvarno ima razlike!
Pokazuje od 49-51 stepen u idle-u (skoro posto surfujem, svira Winamp i jos koja sitnica...) dik Speedfan ladno pokazuje 34.
Kako je moguce da ima ovoliko razlike? Kada dotaknem kuler jedva da je mlak sto bi moglo da potvrdi onu nizu temperaturu. Jel moguce da mere temperaturu na razlicitim "mestima"?
Hvala i pozdrav!

Poslednja izmena:
Ili skini Core Temp 0.95 i onda javi temperature....
Meni E 4300 @ 2.4 GHz sa Hyper TX u idle je nekih 38-39 C a full load nekih 55-56 C...
Temperatura u sobi mi je nekih 26-27 C.... *** nemam klimu 🙁

Nazad
Vrh Dno