Šta je novo?

Hardver Kuler za CPU

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

CaptainCrash

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600KF
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-plus WiFi D4 LGA 1700
RAM
2 x 16GB Kingston Beast Limited Edition 3600Mhz White edition
GPU
AMD Sapphire 7800 XT Pure
Storage
2TB NVme + 512GB NVme
PSU
ASUS Rog Strix 850W white edition
Kućište
Lian Li Lancool 216
Monitor
LG 27GR75Q-B IPS 1440p
Miš & tastatura
Apex Steelseries 3 & Logitech G502X
Ostale periferije
Logitech G Pro X
Laptop
Medion E6228
Mobilni telefon
S23 plus 8/512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dilema čime zameniti Wraiith Prism...

Uslov:
Da nije mLogo skup a da je kvalitetan 🙂

1) Deepcool AG620 (AK mi je preskup,90e traze).
2) Scythe Puma 2 rev.2
3) ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports
4) ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 240 RGB ( i ovo mi ke malo skuplje + nisam ljubitelj tečnosti da se ne desi neki peh kakav sam baxuz)
5) ZALMAN CNpS20x ( ovaj je najjeftiniji msm i ubedljovo najruzniji,još sam čitao da je bučan itd...)

Ako ima neki u tom cenovnom rangu bolji,ot oren sam za svaki predlog i sugestiju.

Trenutno ostatak 2x16GB Kingston,Ryzen 5 5500(treba da ga zamenim za 5600x),RTX 3060Ti,Evga Supernova Gold 750w.
Hvala...

Uh,hvala puno...nego MS Armor V710 kucište imam,nisam razmišljao o visini kulera,nadam se da može da stane jer o tom kućištu nigde nisam našao podatke(toliko je kvalitetno) 🫣 al završava posao 🙂

Može.
Evo ti i linkovi da vidiš specifikacije, a i stavljao sam kulere slične veličine u to kućište (i još onomad dok je bilo Titan II Pro).

AM5 podrška out of the box (mada je i stari kompatibilan) i ima lepši finiš koliko sam video.
Jel to gocorimo(bar sam mislio izmedju 225 obicnog i V2)tek sad videh da je zapravo 224 predlozen u prvom postu 🫣 njima ima od 30e+ ali kao neki Basic...oni su sa 1 fanom samo?

Govorimo o 225. 224 ima jedan heatpipe manje, lošiji finiš (ali ne nešto bitno) i jedan manje vent. Vredi i on isto tog novca.

Neki kažu da se 225 ne isplati, neki kažu da... Testove koje sam gledao kažu slično, da razlika u temp nije velika, ali je ima u tišini npr. Jednom sam čačkao 225 v1, uskoro ću v2, pa ću videti iz prve ruke koliko se promenilo.

Govorimo o 225. 224 ima jedan heatpipe manje, lošiji finiš (ali ne nešto bitno) i jedan manje vent. Vredi i on isto tog novca.

Neki kažu da se 225 ne isplati, neki kažu da... Testove koje sam gledao kažu slično, da razlika u temp nije velika, ali je ima u tišini npr. Jednom sam čačkao 225 v1, uskoro ću v2, pa ću videti iz prve ruke koliko se promenilo.
Ako ces iskreno...ja bi menjao kuler zbog temperature graficke 🙂 tj probao bi 🙂
LC Power CC 120 ARGB sam imao do pre 10 dana i grafla nije prelazila sa 735w napajanjem i r7 1700x 70-72c u full load.Bio je istog ili slicnog izgleda kao taj 224...jedan fan sa strane.Nikwd ni najmanji problem nisam imao.
Nije mi djavo dao mira i smorio me,zamenim ga sa Wraith prism,lepo izgleda,drugacije izbacuje vazduh itd...temperature su niže od CPU-a ali zato grafika ode na 82-84c.Doduše promenjena ploca,uzeta b550 i napajanje Corsair 550w...e sad,možda je do napajanja,možda do cpu kulera,ne verujem da je bas do paste i same grafike jer kako je sve radilo i od jednom preko noci nenormalne temperature(za mene).Inace kucoste je bio sa takodje 6 fanova i isti otvori samo CooletMaster.
Svakwko sam i samo zamenio naoajanje pa umesto Corsair 550w uzeo Evga Supernova 750w.😐
Krenuo redom da menjam pa dokle dodjem da vidim u cemu je problem 🤣

ID-COOLING SE-225-XT fekete V2 46 eur 3 god gar.
Dobio odgovor od osobe koja treba da mi isporuci miša i Frizzly pastu od nedelje 🙂
Obzirom da ostali traze po 50 i 51€ to je ok...

..neki kuler za 2000 din ili od madzara? preporuka tnx

Valja li ovaj?

A lc power 120 jel bolji ili losiji od id 214?

Poslednja izmena:
Ne znam, nikad cuo za taj. Dobio si predloge za kulere, ako ne mozes da das 2900din za ID 214, uzmi onda LC

Vrh Dno