Šta je novo?

Kuler za 4850 ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme vylota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Imam sapphire 4850, single slot, uz dobro provetravanje u kucistu, radi na idle oko 65C u loadu u nekim igrama, npr combat arms, battles of red baron, ide i oko 100C. U pocetku je bila oko 10C hladnija, mada sam produvao prasinu sa ventilatora, nije se nista izmenilo. Ima li smisla kupovati neki VGA kuler (koji preporucujete a da ima kod nas da se kupi?) ili su te temperature normalne za ovu karticu? Koliko sam procitao na netu, temperature su tu negde, ali sustina je koliko nekih 30tak e (koliko bi otprilike kostao kuler) ima smisla vredi ulagati. Jel kod tih 100C moguce ostetiti neke druge komponente? Da li ima smisla skinuti kuler i staviti novu pastu?
Dosta pitanja, ali shvatate sustinu...
pozdrav i hvala na odgovorima

Accelero s1 r2 🙂 mnogi idu uz taj kuler za 4850 🙂

Bas sam to hteo da pitam

Znam za taj kuler, ali gde i koliko, ili bar GDE 🙂?

Imam sapphire 4850, single slot, uz dobro provetravanje u kucistu, radi na idle oko 65C u loadu u nekim igrama, npr combat arms, battles of red baron, ide i oko 100C. U pocetku je bila oko 10C hladnija, mada sam produvao prasinu sa ventilatora, nije se nista izmenilo. Ima li smisla kupovati neki VGA kuler (koji preporucujete a da ima kod nas da se kupi?) ili su te temperature normalne za ovu karticu? Koliko sam procitao na netu, temperature su tu negde, ali sustina je koliko nekih 30tak e (koliko bi otprilike kostao kuler) ima smisla vredi ulagati. Jel kod tih 100C moguce ostetiti neke druge komponente? Da li ima smisla skinuti kuler i staviti novu pastu?
Dosta pitanja, ali shvatate sustinu...
pozdrav i hvala na odgovorima

zato kad kupujes 4850 gledas da je dual slot 😀

Predlozi?

One2One, pa nisam uzeo dual slot jer sam ovu nasao za 120e kad su sve ostale bile bar 150 🙂. Jedini razlog. Ali eto izgleda da cu sad morati da dodam tih 30e, takav je zivot. Mislim da cu uzeti Twinturbo ili Thermalright Trad2. Dobio je najbolje ocene a i najvise hladi, ali je i skoro 20e skuplji pa se razmisljam da li ima smisla da zbog nekih 5-10C davati 20e vise, a koliko sam procitao na testovima, sa twinturbo je oko 30-40C idle, a oko 60+C u loadu. To je sasvim dovoljno cini mi se, daleko od 100C... Video sam i oglas za prodaju, oko 35e.
E sad, da li je neko vec montirao na 4850 slicne hladnjake, da li je bilo problema sa montiranjem malih kulera za memoriju i ostalo? Neki na webu se zale kako im to otpada itd.
pozdrav

Eh sad,pitate previse ^^
Nemam blage gde se moze nabaviti,moj 4850 je ds pa se nikad nisam bacao oko zamene kulera.

Da li ovaj kuler sigurno moze za 4850, uglavnom pise da je za X1800-X1950
I ako moze kako hladi?

- za: nVidia 9x00xxx, 8800xxx, 7900, 7800, ...
- za: Ati HD3850/3870, HD4850, X19xx, X1800, ...
- materijal: bakar, aluminijum
- heat-pajpovi od bakra 4 kom.
- dimenzije: 186x105x34mm
- brzina ventilatora: 0~2000rpm
- veličina ventilatora: 90mm
- belo LED pozadinsko osvetljenje
- hladnjaci za memoriju
- kontrola rotacije ventilatora...

sigurno bolje nego silent🙂 a imas i thermaltake dualorb

Poslednja izmena:
Ja sam namontirao T Rad2 i tesko da sa njim vidim temperaturu preko 40C u loadu. Samo mi furmark nabije 48C. Ima topic o tome sa slikama u delu foruma modovanje.

Ventilatori na Trad2 ?

Upravo sam gledao na webu Trad 2 kad sam video poruku od tebe... Jel ti je bio problem da se montira, mislim najvise na problem sa otpadanjem manjih kulera? Da li si montirao 2 venta preko ili mozda 1 od 120mm? Nekako mi je bas mnogo mala temperatura za load, ali ako je tako svakako se vise isplati dati jos malo para i uzeti njega umesto twin turba.

Nista nije otpadalo🙂
Pogledaj moj topic oko montaze, prilicno je detaljan i ima dosta slika.

Ja dajem prednost opciji koja ima fan koji duva direktno u male hladnjake na strujnom delu sto u ovom slucaju znaci 2x9cm. Probao sam da ugasim fan iznad njih da vidim kako se krece temperatura. Na chipu je porast ispod 10C, ali mali hladnjaci su vreli. Sasvim je moguce da to tako moze da gura godinama, ali ja sam ipak za hladnu varijantu.

Poslednja izmena:
Ja sam imao isti takav problem sa tom grafickom,i resio sam ga tako sto sam sa kompresorom dobro izduvao kuler sa svih strana i sad mi je IDLE 55 stepeni a ful LOAD 65-70 stepeni!

Ja sam mislio sledece...

Uzeo sam izopropil alkohol za ciscenje, i ocz freeze pastu, pa sam mislio da skinem kuler sa nje, sve ocistim, nanesem novu pastu, sve vratim pa da vidim kako radi. Naravno, i da skinem svu prasinu sa nje. Sta mislite? Inace, mogu da nabavim SCYTHE MUSASHI, pa ako ovo ne uspe, on je alternativa svemu. Ima li ko iskustva sa ovim kulerom?

Uzeo sam izopropil alkohol za ciscenje, i ocz freeze pastu, pa sam mislio da skinem kuler sa nje, sve ocistim, nanesem novu pastu, sve vratim pa da vidim kako radi. Naravno, i da skinem svu prasinu sa nje. Sta mislite? Inace, mogu da nabavim SCYTHE MUSASHI, pa ako ovo ne uspe, on je alternativa svemu. Ima li ko iskustva sa ovim kulerom?

aaaaaaaaaaaaa kakva crna alternativa 😀 ja sam uzeo taj... hteo sam da napravim mini review koliko sam zadovoljan 😀 3870 mi je nabijala 100c sa ovim je 40 maximum i to na 30% fan,necujno je... prezadovoljan sam... evo ti par slika
sve preporuke za Scythe :happy:

qq koliko prasine 🙁

Prilozi

• 100_0844.webp
    100_0844.webp
    386.6 KB · Pregleda: 141
  • 100_0835.webp
    100_0835.webp
    361.7 KB · Pregleda: 154
Poslednja izmena:
Auuu ala je dugacka!

Nije ni chudo sto je kuler dobio ime po nosacu aviona, s obzirom na duzinu mogli da mu daju ime NIMITZ 🙂). E sad moram prvo da pogledam u kuciste da li uopste moze ovo cudo da stane ili cu morati da uzmeme neku kracu varijantu 🙁.

Nije ni chudo sto je kuler dobio ime po nosacu aviona, s obzirom na duzinu mogli da mu daju ime NIMITZ 🙂). E sad moram prvo da pogledam u kuciste da li uopste moze ovo cudo da stane ili cu morati da uzmeme neku kracu varijantu 🙁.

hehe to si u pravu malo je poduze 😀 meni u centurion5 stoji ok... nikakvi konflikti (sem kad treba da resetujem bios)

Kuler da ili ne - ipak DA 🙂!

Ipak sam narucio SCYTHE MUSASHI, treba da stigne do kraja nedelje. Razmisljao sam se dugo, ali ipak mislim da treba odvojiti pare za dobar kuler i produziti vek kartici, jer ipak je 4850 JAKO dobra kartica, i mislim da ce sluziti jos bar 15tak meseci. Mozda i vise, zavisi od novih igara... Ako neko ima neki tip za instalaciju, tj, na sta treba da obratim paznju u vezi musashi-a, nek mi pise... Zbunjuje me ona dodatna bakarna plocica, pise da sluzi da podigne kuler (riser) u slucaju da dodiruje druge komponente na kartici, i da pri tom treba staviti pastu i sa jedne i druge strane. Doduse, na jednom cro sajtu pise da se obavezno instalira, sto nema logike.
pozdrav

Ipak sam narucio SCYTHE MUSASHI, treba da stigne do kraja nedelje. Razmisljao sam se dugo, ali ipak mislim da treba odvojiti pare za dobar kuler i produziti vek kartici, jer ipak je 4850 JAKO dobra kartica, i mislim da ce sluziti jos bar 15tak meseci. Mozda i vise, zavisi od novih igara... Ako neko ima neki tip za instalaciju, tj, na sta treba da obratim paznju u vezi musashi-a, nek mi pise... Zbunjuje me ona dodatna bakarna plocica, pise da sluzi da podigne kuler (riser) u slucaju da dodiruje druge komponente na kartici, i da pri tom treba staviti pastu i sa jedne i druge strane. Doduse, na jednom cro sajtu pise da se obavezno instalira, sto nema logike.
pozdrav

:banana::banana::banana::banana:
ja nisam stavljao taj bakar posto nema potrebe... kad skines fabricki cooler videces da li ti treba ili ne... kod nekih kartica je GPU malo uvucen ,a kod nekih je izbacen... ako je uvucen moras da stavis tu plocicu da bi popunio rupu... a ako je gpu izbacen nema potrebe... Videces na prvoj slici da je GPU izbacen u odnosu na PCB ako ti je tako zaobidji plocicu

videces i sam kad je rasklopis... ja sam skidao te fanove i okrenuo ih posto su stajali tako da kablovi stoje do stranice kucista,pa ti savetujem da i ti to uradis (zbog urednog kabliranja jelte?)

Evo ti par slicica pa mozda ti nesto i pomognu 😀

Inace Scythe me je impresirao... ostao sam bez texta kad sam upalio komp,necujan je,komotno ga drzim na minimumu i temp ne prelazi 50 stepeni ni u kom slucaju...

:wave:

Prilozi

• 100_0817.webp
    100_0817.webp
    353.8 KB · Pregleda: 78
  • 100_0835.webp
    100_0835.webp
    361.7 KB · Pregleda: 75
Druze imam isti problem kao i ostatak planete, imam gigabyte 4850 sa singl slot kulerom...i moram da ga rknem na 60% kad igram neke igre da ne bi trokirao....

Svuda sam gledao po netu gde ima da se uzme taj SCYTHE MUSASHI, al jednostavno ga nema nigde...ili ja ne znam da trazim?

Gde ima i kolika mu je cena i koje su jos laternative a da funkiconisu, da budu tihe a da 'lade dobro.

Cek ovo je tvoj oglas?
pa pazi sad gledam imam onaj coolermasterov, CoolViva Pro ili kako se vec pise,za 20e nov...a vidim da je odlican....

ima li jos neko neko resenje bojle od ovog za 20e? ne daje mi se 35e za kuler za grafiku, bolje da popijem te pare xD

Poslednja izmena:
Koliko sam gledao njihovih proizvoda nema na nasem trzistu..

Nazad
Vrh Dno