Šta je novo?

Kuler za 3850

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
930
Imam Asusovu 3850 TOP koja izgleda ko referentan AMD-ov model (znači onaj tanki kuler koji je na desktopu nečujan a u igrama urla) i hteo bih da ga zamenim nečim normalnim, jer ovako više prosto ne ide. Da li igde još ima da se nađe vf700cu, ili barem nešto slično a da se ne čuje (imao sam nekada Gigabajtov 3850 sa Zalmanom koji je bio uvek skroz tih), i koliko je postupak ugradnje komplikovan, pošto nikad nisam skidao ove kulere kao što idu na 38x0 i 48x0?
Takođe, memorija je ovde prilično nasvirana (1.9 GHz), da li će biti problema ako ona ostane gola?

Nema ga nigde u prodaji :|
A možda CoolViva Pro SE?

Može i on. Meni lepo pasuje na 4850-ci, a Radeon 4850 i 3850 imaju isi raspored rupa za montažu coolera. O hlađenju memorije ne treba mnogo da brineš, jer uz CoolViva Pro se dobijaju hladnjaci za memoriju. Mada, možda bi trebalo da razmisliš o dokupljivanju jednog pakovanja hladnjaka (300-400 din.) i da ih iskoristiš za hlađenje naponske jedinice.

Inače, referentni kuler se lako skida, otkačiš kabal za napajanje ventilatora i pažljivo otšrafiš šrafove sa zadnje strane kartice.

Dvoumim se između toga i Thermaltakeovog DuOrba AX, cena je slična a čini mi se da bi DuOrb bolje radio pošto nije "turbina" nego više nalik Zalmanu. Da li ga je neko probao?
Inače, kakvu buku pravi CoolViva? Ovaj referentni se u igrama čuje bukvalno kao da sam fen uključio (kućište mi je na stolu).

Poslednja izmena:
A je lima da se nadje negde ovaj DuOrb ali bakarni, ne ovaj AX?

I koje su im to cene....

@voodoo_
CoolViva Pro ima regulaciju broja obrtaja. Kod mene na 4850 se vrti na 500 RPM u idle i oko 800 u full loadu. Ni u jednom slučaju ga ne čujem (bučniji su cooler na CPUu i na kućištu). Pretpostavljam da će se kod tebe još sporije vrteti, jer se 3850 manje greje.

blago tebi, kod mene nema regulaciju obrtaja 😀 Gde si ga prikljucio ? Na karticu ili na moleks ?

Na karticu, na onaj 4 pinski konektor.

EDIT: Evo, kako to izgleda:

Poslednja izmena:
Na kraju sam uzeo Zalman Fatality FS-V7 (od Djoleza sa foruma) 🙂
Nije baš skroz nečujan ali hladi odlično, nisam ništa stavljao preko naponske sekcije jer ventilator pravi strujanje vazduha i desetak cm oko sebe.

Hvala svima.

Na karticu, na onaj 4 pinski konektor.

EDIT: Evo, kako to izgleda:

aha, vidish, to je bas lepo kad ti kartica ima 4-pin konektor za razliku od onih (kao moja) koje to nemaju 🙁 Moja je na 7V na moleksu, zadovoljan sam skroz. 50C idle, <70C full load

Gigabyte je izbace par finih kulera za graficke...

Nazad
Vrh Dno