Te osmice pozadi su toliko blizu vrm hladnjacima da ce oni svakako praviti pristojnu promaju preko njih, a 3600 je procesor koji ih ne moze da ih optereti u tolikoj meri da ih treba dodatno hladiti i to je cinjenica.
Top down je meni ok u low profile kucistu, gde on direktno uzima svez vazduh sa strane i prakticno radi i kao intake fan. U tvom kucistu zaista ne vidim smisao.
Ono sto je po meni kljucno u malom sistemu jeste da se topao vazduh izbaci van kucista, gde mislim da je tower bolje resenje, jer imas direktan airflow u jednom pravcu, bez muljanja toplog i hladnog vazduha po kucistu.
Da se razumemo, sa 2x arctic 80mm i LC-CC-95 si ti resio pitanje hladjenja celog kucista za 3000din ukupno. Sve preko toga je luksuz, ali dokle god si toga svestan i ok si sa tim, ko smo mi da ti kazemo kako da trosis svoje pare
🙂
Inace napred u to kuciste staju 2x 120mm ventovi, a polovina ovog 20cm je bukvalno blokirana metalom, imaj i to u vidu kad budes razmatrao da li da ga menjas ili ne.
A mozes da stavis i 240mm aio napred :-devil-:
@rev
Ni slucajno REDUX noctu-e majko mila zasto davati toliko pare, jedino sto podrzavam jeste ako neko hoce estetski da mu bude lepo,(ili ekstremna tisina) ali onda uzimas klasicne Noctue, Be Quiet! Shadow Wing 2/Silent Wing 2, ...
Zato sam i rekao paket od 5 kod madjara je najisplatljivija opcija sa odnosa cene kvaliteta. Naveo sam isto da ima i kod nas samo dosta skuplje arctic.
A za garanciju ne razumem komentar, ventilatori traju dugo, sansa da dodju pokvareni ili se pokvare je mizerna, potrosna su roba, i samim tim sto je jako mala cena to izvlaci i omogucava da ne brines o garanciji, ...
Ja uvek ako mogu da nadjem u nasim prodavnicama isto ili slicno cak i za malo vecu cenu kupicu (sto se i desilo dosta puta), al dzabe kad najboljih i najisplatljivijih stvari nema ni u snovima, tako da je redudantan taj odgovor ako je meni upucen.
Redux ni slucajno nisu dovoljni bolji od Arctic-a u svim kategorijama ventilatora. Klasicne Noctue jesu, ali Redux ne.
Ne znam sta znaci dovoljno bolji. Bolji su i dosta bolji. E sad, ako mozes da kupis Arctic za 4 evra, a noctuu za 10, pod svim istim uslovima onda verovatno nisu dovoljno bolji da opravdaju kupovinu ako si na to mislio.
Medjutim imaj u vidu da si ti uzeo na akciji i to pet komada i izasli te 560din komad (20e+300rsd dostava). Sta on da radi sa pet kad mu trebaju dva? Pritom si se akao sa madjarima, kuririma, cekao nedelju dana i nemas nikakvu garanciju.
On moze u radnju i da za 1600din uzme dva komada, zavrsi posao odmah i ima dve godine garancije, sto je po meni daleko bolja varijanta. Ali kad vec daje 1600, 700 dinara vise za osetno bolje i dokazano kvalitetnije ventove nije mnogo.
Narocito ako razmatra da da 40e za CPU kuler, nema razloga da se skrtari na 700din razlike izmedju Arctica i Noctua.
Sto se garancije tice, ventovi ponekad prokrce i crkavaju kao i sve ostalo, neretko i u garantnom roku. Ako ti nije crklo bar par komada, nisi ih dovoljno izmenjao
😉
I za kraj samo moram da kazem da su Noctue definitivno bolje, makar 12 i 14 verzije. U isto vreme sam imao originalne braon noctue na kojima su sadasnji Redux-i bazirani i Arctike i razlika u kolicini vazduha koje su pomerali pri istom nivou buke su frapantne. Pritom su Articima definitivno nesto radili, pre fazon dve godine sam kupio nove u emiju na akciji i bukvalno za par dana prosledio ovde na oglase, to nisu oni ventovi koji su prvobitno bili. Bili su glasniji i izgledali su mnogo jeftinije od originalnih, plastika je bila daleko losija. Sa druge strane Noctue redux su prakticno iste kao nekadasnje braon, samo lepse i jeftinije.
Inace sam dugo furao Arctic 12 i 14 starije, imao sam i novije, imao originalne P braon noktue, nzxt, a sad sam na silent r3 fraktalima. Pricam iz iskustva i zaista se trudim da budem objektivan.
I ne znam sto trosimo tastature za njegovih par stotina dinara, nek radi sta hoce
🙂
edit: i izvinjenje dogzili, prevideo sam da je tvoja cena bila za 5x92, a da su 5x80mm jos jeftiniji, pa se matematika malo menja.