Šta je novo?

Kuler problem

• Začetnik teme Začetnik teme Bajica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bajica

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2012
Poena
335
Jutros kad sam palio komp, kuler je stao pri ulasku u windows... Imam coller master hyper tx 2... sad radi ok, al ne rayumem sto je stao...

To nije problem. Jel se zavrti kuler kasnije kad se "zagreje" masina? Ako je odgovor da, onda ne brini, sve je u redu, tako treba.

Tek sad videh odg... Nisam mu dao priliku jer sam ugasio komp u tom trenutku... Evo vec koliko ima od tad radi ok... Inace hladno je u sobi pa sam pomislio da se nije bios istipovao pa naredio kuleru da se ne vrti 😀 Hvala na odgovoru Predraze :wave:

Poslednja izmena:
Fora je u tome sto mu bios jeste naredio da ne okrece jer mu je bila niska temp pri startu. Posle krece lagano da se okrece. To je tako predvidjeno, nemas sta da brines

Ovako nesto prvi put cujem, ne moze TX2 da postigne toliko niske temperature da sad maticna pomisli da je sigurno iskljuciti ventilator, iako nije nemoguce da je se ne vrti zbog maticne, ja mislim da ce taj vent da ti ode uskoro u vecna lovista.

Ma nek ode, ja mislim da vent mora da se okrece pa i da je -5c 😀 Nego komp je pre toga je bio iskljucen iz stekera... mozda to ima neke veze... al nebitno, sad radi ok.

Ovako nesto prvi put cujem, ne moze TX2 da postigne toliko niske temperature da sad maticna pomisli da je sigurno iskljuciti ventilator, iako nije nemoguce da je se ne vrti zbog maticne, ja mislim da ce taj vent da ti ode uskoro u vecna lovista.

Stosta ces ti jos prvi put da cujes. Meni je npr cudno da ti to nikada nisi primetio. Ja vam dajem odgovor a vi i dalje po svome. Nekima stvarno ne treba pomoci...

Poslednja izmena:
Dobro predraze, chillax, uzmi limunadu, nagradi sebe jer si uradio dobar posao i pomogao coveku, a pored toga i obrazovao mene 🙂
Salu na stranu, pogledaj u bios-u podesavanja za brzine ventilatora.

Ako je vent PWM sto verujem da jeste bios ga ukljucuje na nekih 15 do 20 +- stepeni procesora. Izgleda da je u sobi bilo dosta hladnije. To se recimo desava i kod Intel box coolera kada je hladno. Bios pokrene vent tek nakon nekog vremena posto se proc zagreje do neke odredjene temp.To je normalno i kao sto i ppredrag rekao "tako je predvidjeno".

Nazad
Vrh Dno