Šta je novo?

Kuler do 50 E

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Nemojte mi zameriti sto nisam isao na search, verovatno bi i tamo nesto nasao ali me mrzelo da trazim, pa mi odgovorite vi koje vas ne mrzi 😀

Imam Bartona 2500+ i ocu neki do yaya kuler. Imao sam CoolerMaster Aero 7 Lite koji je prilicno dobro hladio, ali sada hocu maximalan overclock. Uzimam za par dana onu Corsair DDR 500 memoriju pa sam hteo da ispitam krajnje mogucnosti ovog Bartona. Inace, zakljucan je...

Ono sto mene interesuje je: Cooler Master Jet 7+, Thermaltake 12+, ili neki Zalman? Sta mi vi preporucujete? Dacu i 50 Eura za kuler, ali da obavlja svoj posao kako valja... Znaci top klasa vazdusnog kulera...

Unapred zahvalan na odgovorima...

P.S. Jel neko uspeo Bartona na 250 FSB? :d

Onda izbor pada na TT 12 defintivno !!!
Pozdrav...

Ma i razmisljao sam o tom Zalmanu, cuo sam sve najbolje, cak sam i u nekom hrvatskom casopisu (mislim da je bio Hacker) procitao naslov: "Najbolji kuler IKAD!"

Ali evo sad sam malo pretrazio forum i naisao na onu temu gde neko nije mogao da montira to na Epoxa ili sta vec. Ja ne planiram prelazak na AMD64 jos sigurno godinu dana tako da mi to ne predstavlja problem (do tada ce valjda doci i neko vodeno)...

Ja imam taj cooler, 7000Cu, za intel platformu, inace su identicni.
Apsolutno ga preporucujem.

Ako hoces SLK800 i TT smartfan II javi se na PM.

jel se dere taj zalman...najverovatnije cu da ga uzmem ali ne treba mi vrishtalina u kompu...

vule85 je napisao(la):
Nemojte mi zameriti sto nisam isao na search, verovatno bi i tamo nesto nasao ali me mrzelo da trazim, pa mi odgovorite vi koje vas ne mrzi 😀

Imam Bartona 2500+ i ocu neki do yaya kuler. Imao sam CoolerMaster Aero 7 Lite koji je prilicno dobro hladio, ali sada hocu maximalan overclock. Uzimam za par dana onu Corsair DDR 500 memoriju pa sam hteo da ispitam krajnje mogucnosti ovog Bartona. Inace, zakljucan je...

Ono sto mene interesuje je: Cooler Master Jet 7+, Thermaltake 12+, ili neki Zalman? Sta mi vi preporucujete? Dacu i 50 Eura za kuler, ali da obavlja svoj posao kako valja... Znaci top klasa vazdusnog kulera...

Naravno da je teran barton na 250fsb.

jaksa je napisao(la):
Ja imam taj cooler, 7000Cu, za intel platformu, inace su identicni.
Apsolutno ga preporucujem.
Koliko kosta taj zalman, gde ima da se kupi i da li je bolji od Hyper 6?

Ja mislim da je oko 50 eura, koji euro gore dole.... trebalo bi da je najbolji...

A ko je to terao na 250 FSB i sa kojim hladjenjem?

vule85 je napisao(la):
Ja mislim da je oko 50 eura, koji euro gore dole.... trebalo bi da je najbolji...

A ko je to terao na 250 FSB i sa kojim hladjenjem?
Moja greska nesto sam premetnuo u glavi, izvinte za napushavanje.

bgillegal je napisao(la):
jel se dere taj zalman...najverovatnije cu da ga uzmem ali ne treba mi vrishtalina u kompu...
Naravno da ne. Zalman je jedan od pionira na polju utišavanja računara. Koliko se sećam, taj 7000cu se vrti na oko 2500rpm i uz njega se dobija regulator kojim se mogu sputiti obrtaji na oko 1300. Uzmite sa rezevrom ove podatke, jer sam 7000cu imao pre više od godinu dana, ali se uglavnom ne dere, a može i da se uopšte ne čuje...

Mene bas zanima sta je bolje za intel. Taj zalman ili Hyper 6

Hyper 6 je bolji od Zalmana (koga lično imam), ali se ne bih usudio da držim kilu bakra okačenu o ploču. Ne daj bože da se nešto otkači, prvo bi stradala grafikaja, a onda sve ostalo. Inače i jedan i drugi će ti biti i više nego dovoljni za neki umereni oc, a za neke ekstremnije rezultate, vazduh ionako nije dovoljan.

1600-2500 rpm, na 1600 se ne cuje ni uz najveci napor volje.

vule85 je napisao(la):
Imam Bartona 2500+ i ocu neki do yaya kuler. Uzimam za par dana onu Corsair DDR 500 memoriju pa sam hteo da ispitam krajnje mogucnosti ovog Bartona. Inace, zakljucan je...

A jel znas sto kupujes ddr500 memoriju?
Inace i da procesor moze na 250 FSB(a 99% ne moze) tesko da ce ti i ploca ici na taj fsb tako da bacas pare, ali ok tvoje su
Pozdrav

Poslednja izmena:
vule85 je napisao(la):
Terani su, naravno... ali otkljucani 😉

Ljudi pomagajte, poceo sam da razmisljam o vodi. Da li zna neko kolike se temperature dobijaju na intelu sa nekom vodom. I koja voda valja. Gotova, da se kupi i namontira. Mozda sam sad nesto izvalio ali posto nemam pojma o vodenim hladjenjima, valjda cete mi oprostiti.Znaci koja voda gotova, napravljena, funkcionalna, kako hocete, valja za intel?

Nije me bilo danas, ali sad sam tu... Uzecu ja Zalmana pa kolko bude mogao da ide Barton... Hvala na odgovorima! 😉

Thermalright SLK-800/900 ili TT12.

Uuuu, cekaj sad malo.... Po cemu je TT12 bolji o tog Zalmana? I ja sam prvo hteo TT12, odlican je kuler, ali kad sam video da svi hvale Zalmana, i kad sam procitao neke testove na netu, po svim ocenama jedan od najboljih vazdusnih kulera... Jedino sto je TT jeftiniji (ja mislim da je oko 28E) ali to nije ni bitno, imam 50E....

E sad sam bio na Thermaltakeovom sajtu, ovaj TT12 se sada zove valjda Venus 12 ili tako nesto, nemam pojma, pogledajte. Nego, ono sto me zanima je da li TT12 ima manualnu kontrolu obrtaja, tj. da li mogu da ga stavim npr. na 3000 ili 4000 rpm, a ne samo na min i max???

vule85 je napisao(la):
E sad sam bio na Thermaltakeovom sajtu, ovaj TT12 se sada zove valjda Venus 12 ili tako nesto, nemam pojma, pogledajte. Nego, ono sto me zanima je da li TT12 ima manualnu kontrolu obrtaja, tj. da li mogu da ga stavim npr. na 3000 ili 4000 rpm, a ne samo na min i max???
Ima kontrolu obrtaja

Hvala, onda cu najverovatnije uzeti njega, pa mi ostane i za Live! 😀

Nego, jel zna neko gde TT12 ima da se kupi u Novom Sadu

vule85 je napisao(la):
Nego, jel zna neko gde TT12 ima da se kupi u Novom Sadu

Pyramid Shop(29e).Imas prodavnicu u Novom Sadu, Tržni centar Lupus, lokal 220.

Poslednja izmena:
vule85 je napisao(la):
"Venus" serija je za K8 procesore... "Extreme" je za one sa K7 jezgrom.

Posto vec ides u soping, vodi racuna o ovome da se ne zeznes.

P.S. I batali Corsair PC4000 (tj. DDR500), to ti nikako nece trebati... to je za one koji (uz *otkljucan* procesor, naravno) pucaju na FSB preko 250 MHz... a pritom ne razmisljaju o tajminzima. Za tebe je obicno bacanje para.
Uzmi ti lepo Corsair XMS3200XL (ili C2 ili LL, sta vec nadjes - ali ovo malo teze, posto je vec omatorilo), pa teraj tog Bartona koliko moze sa najostrijim tajminzima.
Recimo, 11x220 sa 11-2-2-2 sasvim lepo zvuci 😉

P.P.S. Ne brini, i ovaj Corsair je prilicno skup... ali ne koliko DDR500 😀
A pritom mozes realno da ga iskoristis, i bude ti jos brza masina nego sa DDR500 i njegovih 8-4-4-3.

Nazad
Vrh Dno