Šta je novo?

Kuhinjski robot multipraktik mikser

lurkerr

Cenjen
Učlanjen(a)
21.10.2019
Poena
185
Kakva su iskustva? Koje brendove treba gledati, koje zaobilaziti? Koliko su bitni i kvalitetni nastavci? Snaga - koliko je dovoljno za mesenje gustog/suvog testa i sl?

Meni je Bosch zapao za oko. Skuplji su, ali mi se cini da u ovom slucaju vrede. Pre svega MUM kuhinjski roboti.

Ima ih vise serija, Serija 2 (MUM S2), MUM 4, Serija 4 (MUM 5), Serija 6, Serija 8, ako sam dobro sve pohvatao.
Seriju 2 bih preskocio, uzeo bih nesto jace kao sto je MUM5, jer Serija 6 i 8 su vec previse para za mikser. :D

Recimo ovaj izgleda OK

Pored ovog MUM5XC66
u obzir dolazi i MUM5XW40

Ovaj slabiji MUM54251, ne bih razmatrao, jer nema integrisanu vagu i nema ni 1000W.

Da li je tih 1000W uopste dovoljno? Cuo sam iskustva za neke slabije brendove poput Rosmarina, da se muce sa gustim/suvim testom cak i sa 1400W (istina, uz vece kolicine testa koliko moze Bosh da mesa).

Tu sad dolazimo do cene, da li je bacanje para za Bosch koji kosta 30-40 hiljada dinara sa tim nastavcima (koji bi bili koristeni), u odnosu na ove slabije brendove koji kostaju oko 10-15 hiljada dinara.

Pomenuti Rosmarino Infinity od 1400W ima posudu od 5.5litara posudu sto je velika prednost. (Cudno da MUM 5 modeli imaju samo 3.7litara posudu, ali 1000W verovatno i ne moze vise da mesa od toga)

Slican ovom Rosmarinu, ali jos jaci (1800W) i jos veca posuda (7litara) je ovaj Vivax

Jos jedan bez dodataka od 1000W i 4.8litara posudom je Gorenje, pa mozda uzeti to umesto Bosch-a i svih onih dodataka, a dodatke kupovati naknadno ili zasebne uredjaje koji ih zamenjuju (sokovnik, blender, masina za mlevenje mesa, secko, itd.)

Iskustva? Ideje?
Hvala!

Kakva su iskustva? Koje brendove treba gledati, koje zaobilaziti? Koliko su bitni i kvalitetni nastavci? Snaga - koliko je dovoljno za mesenje gustog/suvog testa i sl?
Sto se Bosch-a tice, imamo MUM 4 i to malo cudo odbija da crkne posle skoro 10 godina koriscenja. Nas je onaj bijeli, najobicniji sa plasticnom posudom.
Medjutim, sad uz njega kupljen je i ovaj.
Imamo ga evo 4 godine i koristi se intezivno, ima snage i boji je od Bosch-a, a naravno i posuda mu je veca, sto je prednost.
Za ove multipraktike nijesam siguran koliko bi se to koristilo i koliko je zgodno, jedino ako se pravi neka veca kolicina tipa za zimnicu.
Moj ti je predlog da ne ides preko 5l za posudu jer sve sto je veca posuda, ako ti je to jedini mikser, npr manje kolicine teze ce da muti(neki uopste ni ne mogu da izmute). Tako je kod nas gospodja kupila Firstov od 7l i samo skuplja prasinu.
Ovo je zgodna spravica, malo treba da se naviknes na nastavke, ali nemoj da te buni ni snaga, posto za tijesta nikada neces koristiti na najjacu brzinu, vec na 1,2, da bi se moglo umijesiti, takodje i nastavak za lupanje, dok mucenje ide na najjacu. E sad primijestio si da Bosch ima nastavak za lupanje sa gumom sa strane sto je korisno, jer za neke svari jednostavno se sve nalijepi na ivicu posude pa moras sa spatulom spustiti da se izmijesa.

Isto mum4 kod nas, godinu i po dana terora i nista mu ne fali.
Kada je stigao i kada videh da je sve plastika, mislio sam da nece ni mesec dana izdrzati. Minimum jednom nedeljno se koristi, uglavnom za testa koja stvarno dobro umesi.
Za 55e koliko je kostao tada, odlicna kupovina bese.

Sto se Bosch-a tice, imamo MUM 4 i to malo cudo odbija da crkne posle skoro 10 godina koriscenja. Nas je onaj bijeli, najobicniji sa plasticnom posudom.
To je ovaj levi?

Za 55e koliko je kostao tada, odlicna kupovina bese.
Taj MUM4 za 55e, jel to kod nas ili negde preko, ti si bese u Nemackoj (ako sam dobro procitao negde na nekoj temi o inostranstvu)?

Da, gledam taj Delimanov, izgleda je dobar. Ipak sam za sada jos uvek radije za neki MUM5 multipraktik, ali nisam sto posto siguran da li mogu da opravdam tolike pare. :D
Mozda se presaltam i ipak uzmem samo uredjaj bez dodataka, i tada bi to verovatno bio taj Delimano. Ili onaj Rosmarino, cini mi se da su isti.

Ako mene pitas taj MUM 5 je odlican, cijena jeste skuplja, ali imas i nekoliko aparata u jednom(blender, sjecko, vaga, mikser). Vaga jeste prednost, ali samo u nekim slucajevima gdje trebas dodati sastojke odjednom, ali za one postepeno i u toku mucenja nije prakticno. Prednost je i ta sto ima onu torbicu pa su djelovi lijepo popakovani i slozeni i ne zauzima onda puno prostora. Po meni je bolje sto ima silikonsku lopaticu, mozda na prvu ne znaci nesto, ali je jako zgono, to ces vidjeti kad ga krenes koristiti. Do sad je to samo imao Kitchenaid, jedan takodje ne unistiv mikser.
Izmedju Delimana i Rosmarina izabracu Delimano ima metalne zubcanike, za Rosmarino ne znam, ali pretpostavljam da su plasticni. U Bosh ne znam kavi su nikada ga nijesam otvarao niti je bilo potrebe, ali pretpostavljam da su palsticni u MUM 4. Sa godinama se trose pa nekada mikser pocne kao da zapinje na niskim brzinama.

Не знам колико су битни наставци, али ја имам
Може да умеси тесто без проблема, како за пецива тако и за колачиће (пробала са кифлицама и медењацима). Има три наставка за мућење (тесто, вишенаменска и за шлаг). Поред ових могу да се докупе наставци слични као што Бош има, али не могу да их коментаришем пошто их не поседујем.
На акцији може да се нађе за 30ак хиљада.

Pa Kenwood i Kitchenaid, jedni od najboljih na trzistu i smrti im nema. Steta sto kod nas nijesu tako zastupljeni kao u Americi.

Mozda ni ovo nije losa opcija, 1500W, 5litara. Nikad cuo za Zotrix, ali za tu cenu je mozda OK izbor.

Tesla na slici izgleda kvalitetno, ali cisto sumnjam da je uzivo takav. Isto je 5litara, ali je samo 1000W. Tih par nastavaka mislim da ne opravdavaju cenu.

Nazad
Vrh Dno