Šta je novo?

Kucni Wireless - problem

DjoX

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2007
Poena
330
Pozdrav svima,
Imam Gateway (iliti na narodnom ruter :) ) dobijen od Sezama (SIEMENS SpeedStream), i TP Link-ov Wireless USB adapter.

Problem je sto ne mogu da uspostavim konekciju sa ruterom, tj. mogu jedino kada resetujem ruter, i onda mi uvek konekcija traje tek nekoliko minuta i onda obavezno pukne. Za tih nekoliko minuta internet radi odlicno, sve je okej (taman stignem da napisem ovu poruku na bench-u :) )
Razdaljina je mala, signal je ocenjen sa Very Good (36 od mogucih 54 MBit-a)...

Da samo dodam da su do sada svi zivi (sa laptopovima koji imaju integrisan WiFi) uspesno koristili moj Wireless, i da ga i ja uspesno koristim preko mobilnog telefona, kacim se na njega koliko hocu, kako hocu, gledam YT, sve bez greske, ali eto sa ovim TP Link adapterom to nesto ne stima.
U pitanju je najobicniji TP Link TL-WN321G.

Da li je problem u WiFi adapteru ili Ruteru, tj gde treba da cackam?

Izvinjavam se ako vec ima ovakvih tema, ali nemam trenutno interneta da pretrazim bench kako valja... :(

POZ

Lokalizovao sam problem - dakle veza se resetuje, kada istekne Group Key Renewal interval, koji je bio 30 sekundi (!).
Sada je GKR - 9999 sekundi, ali problem i dalje ostaje. Kad pukne veza, bez reseta rutera nema ponovnog konektovanja.
Da li moram nesto da sihronozujem sa klijentske strane?
Da li je problem u Ruteru?
OS je WinXP.
Bez sifre sve radi savrseno ali ne mogu tako da ga ostavim :)
Da li da umesto doticne WPA PSK TKIP stavim obicnu WEP-128bit enkripciju?

POZ

Vrh Dno