Šta je novo?

Kucni CDDB??

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li postoji program koji bi mogao da "isimulira" CDDB, tj da ima neku bazu podataka koju bih mogao da koristim dok sam offline a ne da se stalno kacim na net??

kUdtiHaEX je napisao(la):
Da li postoji program koji bi mogao da "isimulira" CDDB, tj da ima neku bazu podataka koju bih mogao da koristim dok sam offline a ne da se stalno kacim na net??

Imam ja bazu koja se zove freedb-win i velika je oko 100megi, ali me uvek mrzi da je instaliram, te nisam probao da li i radi 😉

Odlicno...da li mozes da mi narezes ili da mi kazes tacan naziv programa?

Re: Re: Kucni CDDB??

joojant200 je napisao(la):
Imam ja bazu koja se zove freedb-win i velika je oko 100megi, ali me uvek mrzi da je instaliram, te nisam probao da li i radi
Da te ne bi cimali jel možeš da nam kažeš odakle da je skinemo?

Kako otpakovati tar.gz2 fajl?

Re: Re: Re: Re: Re: Kucni CDDB??

vlasta je napisao(la):
Hvala, upravo skidam. Ako može neko malo uputstvo kako to funkcioniše, tj. treba li još nešto da se skida/instalira?

Huh,... tu sam tanak. 🙁 Nije mi još zatrebao pa ga nisam ni probao. Ajd probaj pa nam javi.😀

Re: Re: Re: Re: Re: Kucni CDDB??

vlasta je napisao(la):
Hvala, upravo skidam. Ako može neko malo uputstvo kako to funkcioniše, tj. treba li još nešto da se skida/instalira?

I još jednom HUH! (Ovaj put velikim slovima)

boom boom boom

Povezite računa ljudi, - na tom FTP serveru imaju verzije za Windows i za UNIX !!! Pošto predpostavljam da vam za UNIX ne trebaju, mogu samo da se nadam da niste skidali preko 120 MB za UNIX !!!

Budući da su nazivi fajlova odsečeni ne vidi se čitava dužina naziva fajla koji se skida.

Arhive za Windows imaju 122 MB u formatu - ".tar.bz2"
i 102 MB u formatu "rar"

Za arhive u "rar" formatu morate koristiti Win.rar verzije 2.9 ili 3.0 (postoji upozorenje da ranije verzije Win.rara ne mogu da raspakuju ove arhive)

pa sve te "unix" fajlove mozes da otpakujes sa windows commanderom, samo skini potrebne pluginove sa ghislerovog sajta.....
a bazu najbolje mozes da koristis u neru, jer ima direktnu podrsku za freedb na lokalnom disku.....

Pozdrav!

Na svim tim FTP linkovima gde imate te tar.gz fajlove postoji i RAR varijanta istih, arhiva od 25.maja je bila teska 97MB...

Kad se to sve raspakuje dobijete mali milion fajlova koji su za nas obicne smrtnike necitki i sve to otpakovano je okolo 750 MB!!! 🙂

I jedini nacin na koji sam uspeo da ih upotrebim jeste IMPORT u bazu NERO Burning ROM-a, import je trajao negde oko 3-4 sata na Athlonu XP1600 sa 512 RAM-a... dakle ima sta da se procita u tim necitkim fajlovima 🙂

E sad, baza funkcionise na sledeci nacin u NERO. Kad stavis Audio CD i oces da ga kopiras, ili samo prevuces pesmice na drugo prozorce (kreiranje novog CD-a) automatski iskoci prozor sa bazom i daje ti ponudu spiska i opisa CD-a koje je on nasao u bazi koji podudaraju odredjenim serijskim brojevima i duzinama pesmica i tu mozes izabrati ako se taj CD stvarno nalazi u ponudi ili da kreiras nesto svoje, sto ce dodati u tu bazu i sledeci put ce se i to naci u ponudi opisa kad pokusas da kopiras isti CD...

Ovo je dosta komplikovano i bilo bi dobro da to moze malo i jednostavnije da se upotrebi, nekom stvarnom OFFLINE simulacijom svega, ali nazalost po tom pitanju nisam nista pametno postigao 🙂))

Ako neko ima ideju ili je mozda vec uspeo da koristi tu freedb bazu na jednostavniji nacin bilo bi dobro da podeli saznanja sa nama 🙂

Ajd, nadam se da sam uspeo nekom pomoci a i ocekujem ideje...

Pozdrav:wave;

Turbo

Ovo bi se moglo odužiti, čini mi se. Pojavljuje se znato više pitanja nego odgovora, a i pitanja zahtevaju opsežne odgovore. Predlažem da svi zainteresovani za detalje posete sajt na adresi:

http://www.freedb.org/

(naravno, morate znati engleski)

Sajt se odnosi između ostalog i na CDDB lokalnu bazu o kojoj je ovde reč. Gorespomenuti FTP stranice sa kojih se mogu skinuti lokalne CDDB baze su upravo stranice na koje upućuje ovaj sajt.

Sajt ima obilje informacija na ovu temu; između ostalog na stranici applications/List of freedb-aware applications mogu se naći informacije o neophodnim podešavanjima za veliki broj programa koji podržavaju CDDB. Između ostaloga tu su i Audiocatalyst, Nero, CD Audio, CD Copy , Easy CD Creator 4 i 5, i td. i td. Opis podrazumeva neophodna podešavanja za povezivanja sa CDDB on-line ili local CD databases što su upravo pitanja koja su ovde potegnuta.
:wave;

Re:

Turbo je napisao(la):
Ako neko ima ideju ili je mozda vec uspeo da koristi tu freedb bazu na jednostavniji nacin bilo bi dobro da podeli saznanja sa nama 🙂
Turbo

Probao sam sa WinOnCD 5.02 PowerEditon, on podrzava freedb i nema potrebe za importovanjem baze.
Sve radi iz prve ili prepozna cd, a ako ne prepozna pita da ide na internet da trazi cd.
Te ako neko hoce da koristi freedb neka proba gornji program, koji je ionako (bar po mom misljenju) za audio rezanje superioran u odnosu na Nera.

Probao sam i AudioGraber koji isto treba da ima podrsku za freedb, ali je on nesto utripovao pa je jedan cd pogresno prepoznao 🙂

Nazad
Vrh Dno