Šta je novo?

Kucni bioskop - predlog

a c a je napisao(la):
Ma utopija je traziti toliki kvalitet za toliko malo para.
Svi koji traze toliko dugo Hi-Fi sistem mogli su za to vreme da dodaju toliko para koliko im fali i da ih vise ne boli glava.
Imam neki pamflet iz 4audio gde daju komplet Yamahe DVD plejer DVD-S550, AV risiver RX-V350 i komplet 5.1 NSP-240 za 600 evra. Po meni vise nego dobra kupovina, ne znam samo da li ovo moze da se nadje negde jetinije.
Stilgar, ovo na slici su Jamo zvicnici?
Gde si nasao najjeftibije Jamo program? Video sam da se uglavnom na istom mestu skoro svuda ko nudi Jamo moze naci i Yamaha.

Na novom beogradu preko puta fontane je radnja, tehnomarket valjda. Oni su imali komplet jama sa slike. Ja sam uzeo samo frontove da mi budu zadnji zvucnici. Platio sam ih 8100 din.
p.s. izvini sto kasno odgovaram ali nisam bio u bg a tamo gde sam bio nema ni telefona.

Delija je napisao(la):
Zaboravih...

Pioneer, Sony, Technics (Panasonic)... receiveri iz najnize klase tek nisu ni za q. :)
ako malko posetis 4audio (nisam sa njima ni u kakvom talu) i poslusas yamahu
AUDIO VIDEO risiver pa cak i 350 na najlosijim zvucnicima koje tamo imaju (neki nsp komplet) shvatices o cemu se radi. HI-FI risiver i AUDIO VIDEO risiver osim ugradjenog tunera nemaju mnogo slicnosti. Naravno da ako kupis neki AV risiver za 1000 eura dobijas neuporedivo vise ali poceli smo temu od toga: "koji kucni bioskop..." a ja mislim da nijedan dvd player sa gomilom plasticnih kutijica koji treba da glume zvucnike nevrede nista i netreba traziti najbolje ***** od ponudjenih ******.

Delija je napisao(la):
Pioneer, Sony, Technics (Panasonic)... receiveri iz najnize klase tek nisu ni za q. :)
Uz dužno poštovanje za trud, mislim da otpočetka mašaš temu. Pročitaj prvi post i videćeš da je čovek tražio ceo sistem za 250€. Prvo si 'popljuvao' rešenje koje nudi kalla89 koje košta ~450€. Pa si onda predložio zvučnike od 400€. Reci, molim te, šta ti predležeš za 250-300€? Uvek će se naći i za uređaj od 500€ koji neće biti ni za q u odnosu na onaj od 1000€. Sve je pitanje potreba i mogućnosti. Ako tebe zadovoljava neko rešenje od 1000€ to ne znači da nekog drugog neće zadovoljiti ono od 500€. Treba biti malo realan , a igrom slučaja znam da audiofili to nisu. Ovde je problem taj što kod nas nema ništa normalno da se kupi osim Hyundai-a, Daewoo-a, Housel-a, LG-a. A to jo, priznaćeš daleko od Yamahe RX-V550 i Logitech-a 5500. Treba naći kompromisno rešenje i to je ovde tema. Kad kažeš da Pioneer receiveri nisu ni za q, verovatno to i jeste tako u odnosu na skuplje modele ali su zato sigurno naučna fantastika u odnosu audio sekciju gore pomenutog LG LHT-6340.

Munja je napisao(la):
Nisam te razumeo, uzimas jedan od ova dva Pioneer kucna bioskopa ili samo Pioneer DV575 ili Yamaha S550 dvd player + neki risiver +5.1 zvucnike???
Znači po meni 3 opcije:
- Pioneer DCS 232 (~250€)
- Pioneer DCS 333 (~320€)
- Yamaxa AV Pack 105 (~400€)

UPDATE:
upravo sam skinuo cenovnik sa 4audio.co.yu i šta reći... :zgran:
Yamaha AV Pack 105 u Mađarskoj 400€ a kod ovih 'naših' 565€!!! Doduše pojedinačne komponente al ne verujem da je bitno jeftinije u packu

Poslednja izmena:
Stilgar je napisao(la):
...poslusas yamahu AUDIO VIDEO risiver pa cak i 350 na najlosijim zvucnicima koje tamo imaju (neki nsp komplet) shvatices o cemu se radi.....
Nisam bio u prilici da poslušam pa te molim da mi pojasniš. Koliko shvatam, ti hoćeš da kažeš da je bolje uzeti i najlošiji AV Reciever + DVD player + zvučnici, nego najskuplji Home Theater all-in-one sistem_

Ćoba je napisao(la):
Uz dužno poštovanje za trud, mislim da otpočetka mašaš temu. Pročitaj prvi post i videćeš da je čovek tražio ceo sistem za 250€. Prvo si 'popljuvao' rešenje koje nudi kalla89 koje košta ~450€. Pa si onda predložio zvučnike od 400€. Reci, molim te, šta ti predležeš za 250-300€? Uvek će se naći i za uređaj od 500€ koji neće biti ni za q u odnosu na onaj od 1000€. Sve je pitanje potreba i mogućnosti. Ako tebe zadovoljava neko rešenje od 1000€ to ne znači da nekog drugog neće zadovoljiti ono od 500€. Treba biti malo realan , a igrom slučaja znam da audiofili to nisu. Ovde je problem taj što kod nas nema ništa normalno da se kupi osim Hyundai-a, Daewoo-a, Housel-a, LG-a. A to jo, priznaćeš daleko od Yamahe RX-V550 i Logitech-a 5500. Treba naći kompromisno rešenje i to je ovde tema. Kad kažeš da Pioneer receiveri nisu ni za q, verovatno to i jeste tako u odnosu na skuplje modele ali su zato sigurno naučna fantastika u odnosu audio sekciju gore pomenutog LG LHT-6340.
.
.
.
.
Nisam bio u prilici da poslušam pa te molim da mi pojasniš. Koliko shvatam, ti hoćeš da kažeš da je bolje uzeti i najlošiji AV Reciever + DVD player + zvučnici, nego najskuplji Home Theater all-in-one sistem_

Ja vam govorim da za ISTE pare, treba zaobici resenje receiver + zvucnici, posto za ISTE pare sistem zvucnika pruza vise, a za ISTE :):p pare je receiver "krs" i ne isplati se kasnije upgrade-vati sistem novim zvucnicima...

:wave:

Ćoba je napisao(la):

Da evo ti specifikacije trenutno najslabijeg modela yamahe:
5x105Wsin/4 ohm
Formati
Dolby Digital, Dolby Digital/Matrix 6.1, DTS Digital Surround, DTS/Matrix 6.1
Dolby Pro-Logic, Dolby Pro Logic II Music, Dolby Pro Logic II Movie

Broj ulaza

6
Surround program
14 DSP efekata
Tjuner
AM/FM, RDS
Frekventni opseg
10Hz-100kHz
Odnos signal/šum
100dB
Damping faktor

-
Daljinski upravljač
Standardni (sistemski)
Dimenzije (ŠxVxD)

435x151x315 mm
Težina (kg)

9kg
Boje
Black, Titan

Cena bi morala da bude oko 300 eura ali ce pasti jer je model "vruc"
Bilo koji home teatar pa cak i the best of koristi dekoder u subwoferu i zvucnike koji za te dimenzije daju impresivne rezultate. Ali kada bi ti rezultati bili ono pravo onda bi svi proizvodjaci zvucnika presli na minijature ili bi propali sto nije slucaj. Te dve kategorije se nemogu tek tako porediti. E sad zasto av risiver + pravi zvucnici + dvd.?
DVD mora da se kupi u svakom slucaju te on nije sporan. Kad uz dvd ide "kvalitetniji" komlet home kutijica onda cifra daleko premasuje 250 eura. Ko je zaljubljenik u film, pravi onda mu nece biti tesko da lagano pravi sistem koji ce zadovoljiti i deliju :) Elem prvo kupite av risiver po izboru, zatim zvucnike neke jace firme u kompletu aka yamaha, jamo, mision. Dvd imate na racunaru i povezete sliku i zvuk na risiver a preko njega do tv-a. Jos ako vam ploca ili zvucna ima digitalni ili opticki izlaz...
rekao sam koplet zvucnika jer tako je jeftinije a dobija se obicno front, rear, centar i subwofer. znam da ovo sto govorim prelazi cifru od 250 na pocetku ali to je stvar izbora. Ja sam svoj komplet pravio 4 godine uz neke izmene zvucnika. Znaci ako je fonds ogranicen na 250 i nema mogucnosti da se uveca(rodjendani, praznici, plata) onda kako mora, ali ako ima nekakvog priliva onda bolje polako ali kvalitetnije.

Moj sistem se sastoji iz: yamaha RXV 540, jamo studio 120 frontovi, jamo E 350 rear, mision m7c centar, kef cresta 20 rear centar i mision m8s subwofer.

Shvatam ja sta je najbolje i da za to najbolje treba imati novca , a ako ga trenutno nema dovoljno moze se uzimati jedna po jedna komponenta i na kraju doiti dobar HT. ALi kod mene je situacija sledeca. Planirao sam da dam do 250eu. Znaci moze to biti i 300 ili 350, ali planirao sam toliko dati. Do sada sam DVD filmove gledao na kompu u kombinaciji sa Logitec 2.1 zvucnicima. Tako da predpostavljate i sami ce sam prelazak na TV i 5.1 zvucnike biti veliki napredak i da cu kvalitetom biti zadovoljan. Jer ja nisam nesto mnogo zahtevan. Bitno mi je da sistem za koji se odlucim bude stabilan u radu, da se nekvari svaki cas i da bude solidne jacine (koliko je to moguce) i naravno da je lep na oko.... Citanje Divix-a je dobro doslo , ali nije toliko neophodno. Ali ako se odlucim za neki sa Divixom voleo bih da nema problema sa nasim fontovima.... E sada da li uredjaj ispusta neke cudne zvuke prilikom reprodukcije nekih formata i da li ima jos nekih manje bitnih sitnica koje bi nekome sa istancanim sluhom i pravom poznavaocu ovakvih uredjaj zasmetalo i nije toliko bitno, jer kao prvo nespadam u tu grupu , a kao drugo za 250 eura nemogu ocekivati bog zna sta, to znam i sam. Znaci lep na oko, snaznih zvucnika, stabilan u radu i da se nekvari, Divix moze, ali nije neophodan i sve to za 250e, to je ono sto mi treba. I to idem uzeti do kraja nedelje....
Pozdra i Hvala svima na predlozima!

mislim da ovo moze da se nadje kod nas, a da je bilo nesto reda 400-450 jura
Sad koliko sam cuo komentare posto nisam ga slusao... bruka

Malo da se ukljucim u diskusiju. Iz licnog iskustva ti ne bi preporucio LG LH 634x. Imam ga i uopste nisam zadovoljan. Pokazao se kao veoma nepouzdan u radu. Vec sam ga jednom nosio na servis, a rekli su da ima neku "standardnu fabricku gresku". Ali i posle toga situacija se nije puno promenila. Jednostavno "zakuca se", zamrzne sliku i nece dalje da prikazuje dok ga ne iskljucis i ponovo ukljucis. Ovo je slucaj i sa DVD i sa Divx-ima. Istina u vecini slucajeva sve odradi kako treba, ali to "da li ce ili nece" bas nervira. Kada bi ponovo kupovao, mislim da ne bi gledao na to da li cita Divx ili ne, nego kako cita DVD. Neprijatno "pucketanje" lasera prilikom citanja nekih diskova zaista je iritirajuce i to nije stvar nekog prefinjenog sluha. Posebno kad slusas muziku. Mislim da je kod ovog modela definitivno neka greska kod lasera. Prema tome, pamet u glavu.

Znaci u tom slucaju mi ostaje da izaberem neki od ranije pomenutih Samsunga.... A vec sam bio odustao od Samsunga, jer je skoro duplo skuplji od LG-a. Da li je neko imao losa iskustva sa Samsungom (konkretno modelom 420, ali i 400 i 700, jer su oni alternativa)?

Evo slucajno sam svratio do NT Softa i tamo video Xwave 5.1 zvucnike mislim da je model
Xwave MAESTRO II sa integrisanim FM/AM Tunerom, izgledaju bas mocno, 4 visoka podnostojeca + centralni + vufer i to sve u cherry varijanti. Sad jedino sto su Xwave,ali sta da se radi,inace cena im je oko 14.000 dinara,meni se bas svidjaju...ali bih voleo da cujem vase misljenje,ako ih neko ima jos bolje,sta mislite o njima.
Cini mi se da bi lepo legli u paru sa Pioneer 470 ili jos bolje 575 modelom i ne bi trebalo da mnogo probiju onu cenu od 250 evra, ali nesto u zadnje vreme nigde nisam video da se ovi Pioneer-ovi modeli prodaju i kolika im je uopste cena ako ih uopste negde i ima?

Iz cega, odnosno kojih komponenata se sastoji ovaj Yamaxa AV Pack 105 i gde ima da se nadje osim u 4audio,tamo su inace sve cene mnogo jake..???

RX-V357
NSP-110
DVD-S557

4audio = lopovi... :S:

Pa dobro nisam nisam hteo da budem bas tako direktan, al' da deru, deru :mad:

A moze li se negde drugde naci ovaj komplet i po kojoj ceni, naravno u Beogradu?

Poslednja izmena:
Vrh Dno