Šta je novo?

Kucna radinost: modovan CM cavalier

• Začetnik teme Začetnik teme PeraNS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PeraNS

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
ROG STRIX B350-F
RAM
GeiL DDR4-3200 2x8
GPU
AMD Radeon 6700 XT
Storage
Kingston A2000
PSU
Seasonic Focus 550W Gold
Kućište
NZXT
Monitor
Philips 278E9Q
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Stvarno xtra.

WOW... za ovo stvarno treba dosta vremena i strpljenja i poprilicno novca.

Fenomenalno!!! 🙂 Kad imas alat nije ti nista problem. Problem je sto ja zelim takav alat... Imam svega ostalog 🙁

animaN je napisao(la):
ali pazi kakav alat on ima 🙁
Bravo, ovo je ključno!
Ja ovo:
fbezel_02.jpg

tražim već mesecima, možda i godinu dana po raznim buvljacima i svi me gledaju bledo. Kao, nema to gde si to video... Svi imaju za drvo / gips, a to upropasti lima kada probaš da napraviš rupu...

SuperStarr je napisao(la):
Bravo, ovo je ključno!
Ja ovo:
fbezel_02.jpg

tražim već mesecima, možda i godinu dana po raznim buvljacima i svi me gledaju bledo. Kao, nema to gde si to video... Svi imaju za drvo / gips, a to upropasti lima kada probaš da napraviš rupu...

Pa uzmi tu za drvo/gips, pa polako ako radis nezno lepo ce ispasti.

Pa nije nikakva nauka a jos manje nesto sto ne moze da se nabavi. Bilo je u Uradi sam. Mislim da mi se samo cifra nije previse svidela ali definitivno jako potrebna stvarcica. Ja malo po malo kupujem te specijalne alatke i dodatke kad naletim a imam para da se pruzim. Stalno zatreba a sto je jos bolje cim znas da ga imas treba ti uvek a i ideje samo iskacu 🙂

a ja moj ceo mod sa brusilicom i priborom za OT (chitaj:testerica) 😀 😀 😀

Ona testerica mi je omiljen i jedan od najpotrebnijih alata :d Nezamenjiva je!!!

mod je stvarno mnogo bolestan...nema sta
sto se tice alata imam skoro sve kao i on mozda cak i vise...
brusilice,veliki kompresor,pistolje sa farbanje(cak i improvizovanu komoru za farbanje i susenje),glodalica,cirkular,abrihter,ubodna,akomulatorske i obicne busilice bla bla bla...morao sam da se malo pohvalim🙂
@[SAJ]ber Kurajber a sto se tice testerice i pored svog ovog alata za neke stvari je nezamenjiva(secenje klirita npr.)

p.s. ja sam poceo da modujem svoje kucjiste tako da ocekujte uskoro slike😉
poz

Poslednja izmena:
A na fudbalu cutis za alat 😛 , obavezno baci slike.

Mene kolega jurio dugo vremena da mu malo ulepsam krsinu i... Ispade bruka!!! Eno ga sad prica kako je platio kuciste 200e!!! 😀 Zeza se ali je odusevljen. Sutra cu da ga uslikam pa da postavim 2-3 slike cisto reda radi. Sve ukupno mi oduzelo 4 sata rada... Sutra detalji tj. slike 😉

Tu kruznu testeru imas u Woby prodavnicama, a i kod Hitachi zastupnika u NS. Kosta malo vise, 20 eur nosac i oko 15 eur svaka 'testera', postoje i neki univerzalni kompleti za nesto manje para. Razlikuju se od testera za drvo i gips po debiljini od 3-4mm..

Misko je napisao(la):
A na fudbalu cutis za alat 😛 , obavezno baci slike.
ahaahhaha pa nisi ni pitao😛

milanbb je napisao(la):
Tu kruznu testeru imas u Woby prodavnicama, a i kod Hitachi zastupnika u NS. Kosta malo vise, 20 eur nosac i oko 15 eur svaka 'testera', postoje i neki univerzalni kompleti za nesto manje para. Razlikuju se od testera za drvo i gips po debiljini od 3-4mm..
Za mene - skupo. 🙁

Da, 🙁 i ja sam se razmisljao da pazarim to - ali je preskupo uzeti 80/90/120mm testerice i nosac.

nista nije skupo, ako ti treba...
jedna po jedna...

Uf, uf, kakav mod... A tek kakav alat + equipment samo :eyebrows:

Poslednja izmena:
Pa mozda i nije skupo, ali kada saberes koliko ti novca treba za 4 rupe 🙂 (a nisu 300mm) onda je to malo mnogo 🙁. Kada se na to doda cena ostalog alata - izadje previse. To je ono sto meni smeta kod inozemnog moddinga - dostupnost alata, materijala i delova je takva da moze da udje u mini market i da kupi sve sto mu treba da uradi ovako nesto i da ne potrosi 4 mesecne plate.

Kada bi se kod nas organizovala ekipa pa da svako uzme po neki deo alata - bilo bi mnogo jeftinije - pa se organizuje neki 'hack and slash and cut' modding party 😀

Dobra idea!
Ma bice para jednog dana valjda!Ne mozemo ni mi da budemo siromashni stalno (ili mozemo 😀).........a onda ce doci do izrazaja smisao za dizajn i estetiku 😉,a do tad da se drzimo zajedno i da pomzemo kolko mozemo jedan drugom!

Poslednja izmena:
Umalo me rasplaka ovim postom......prepun je emocija😀
salim se ...slazem se sa tobom

@milanbb- Alat u ovoj zemlji nikada nije bio jeftiniji (polu profesionalan) navodis woby, pa tu sam kupovao alatke za smesne pare. Kruzna testera za metal je profi zato je i skupa. Za mod kucista busilica,ubodna i mala ceona brusilica(fantasticna) i par turpija sve skupa oko 5000din. Ove alatke uvek ce ti zatrebati. Za materijal si u pravu to je katastrofa.
Ovaj lik je Brazilac, po meni drugi moding majstor, prvi je Defyant.
Pozdrav.

Svaka cast za mod !
kad porastem i ja cu tako ! 😀

@boban56: Pa oko toga je i krenula prica 😀 slabo meni znaci ubodna hoby testerica plastikaner kada treba napraviti kruznu rupu od 120mm 🙁 ... moze i sa onim 'dremel-like' brusilicama ali treba par dana agonije 🙁

Ja radim sa ubodnom testerom Einhell i vrlo lako se prave rupe od 120mm. na limu od 1mm. Platio sam je 990din. pre godinu dana.

ali onda sa tom ubodnom testerom imash pod sigurno josh 2h turpijanja da bi doshao na zeljenu velicinu, a o preciznosti da ne pricamo ! Turpija nije bila precizna josh u osnovnoj skoli na casu tehnickog ! 🙂

Nazad
Vrh Dno