Šta je novo?

Kuciste?

• Začetnik teme [Miki]
  • Datum pokretanja
M

[Miki]

Guest
Znam da nije mesto za to ali niszam nasao bolje:)..Znaci jel bolje uzeti SuperMicro BigTower ili Chieftec Big Tower i zasto...A SuperMicro SC 750A Big Tower ATX 300w VS. Chieftec Big Tower TX-10B-D black 340...Plz odgovorite brzo a i ako ima neko bolje od ovih a da nije mnooooooooooooogo skupo samo recite:)

[Miki] je napisao(la):
Znam da nije mesto za to ali niszam nasao bolje:)..Znaci jel bolje uzeti SuperMicro BigTower ili Chieftec Big Tower i zasto...A SuperMicro SC 750A Big Tower ATX 300w VS. Chieftec Big Tower TX-10B-D black 340...Plz odgovorite brzo a i ako ima neko bolje od ovih a da nije mnooooooooooooogo skupo samo recite:)

Za taj SuperMicro prvi put cujem (mozda su jos i dobra firma, ne znam), tako da bih ti predlozio Chieftec koji je provereno kvalitetan.

Ja imam Chieftec-a i jako sam zadovoljan. Zadnji put sam video Super Micro serversko kuciste pre 4god, kod caleta na poslu kada su uvodili server za mail. Chieftec po meni lepse izgleda, ako se gleda estetika, ali cini mi se da je SuperMicro po gabaritu veci, tj ima vise mesta za 5,25" uredjaje.

Ja uzimam vece kuciste da bi bilo bolje strujanje vazduha i da stane vise hladnjaka i da mogu sve i svasta da ubacujem;) ...znaci da uzmem Chieftec .....bas je lepo kad je crno ;)

[Miki] je napisao(la):
Ja uzimam vece kuciste da bi bilo bolje strujanje vazduha i da stane vise hladnjaka i da mogu sve i svasta da ubacujem;) ...znaci da uzmem Chieftec .....bas je lepo kad je crno ;)

Kuciste je odlicno. Imas jos 4 dodatna mesta za qlere (fabricki predvidjeno), 5,25" uredjaji su ti na klizacima, 3,5" uredjaji su u kavezima koji se skidaju (da ne bi morao da otvaras drugu stranu da bi odsrafio hdd ili floppy), kuciste se otvara bez srafova, ima rucku, mesta unutra ima na sve strane (ja imam veliku plocu, po formatu, pa ima jos mesta sa strane, a u eurocase-u nije bilo).

DTK ATX midi original je oko 60-80dm (zavisi gde), ne znam koliko je napajanje dobro ali je kuciste najbolje (tj. najprakticnije + veoma pristojnog izgleda) koje sam do sad video... po meni najpovoljnije...
---cini mi se 3 x 5 25 slota, 2x 3 5 vidljiva i 2 x 3 5 u kucistu za hdd, horizontalno postavljeno ATX nap. sa I/0 prekidacem, sve maske se zasebno skidaju i imaju fino izradjene rupice za luftiranje, na tri mesta u kucistu (i to lepo odabrana mesta--- dva oko procesora jedan ispod hdd mesta) za montiranje dodatnih fan-ova, maltene 101 rupa za sraf na ploci za montiranje maticne ploce, fina 'skupa' plastika za maske... ---> znaci sve se montira apsolutno savrseno, lepo lezi, i raspored svega je veoma logican i veoma dobro odabran --- a to bi trebalo da je glavni kriterijum, pored dobrog napajanja...

Re: Re: Kuciste?

Stalin je napisao(la):
Za taj SuperMicro prvi put cujem (mozda su jos i dobra firma, ne znam), tako da bih ti predlozio Chieftec koji je provereno kvalitetan.

SuperMicro (www.supermicro.com) je jezivo dobra firma, okrenuta pre svega serverskom tržištu. Mislim da je više popoznata po matičnim pločama (za servere) i samim serverima (dual, quad) ali rade i kućišta, PSU, rack servere... Nisam u toku, ali čini mi se da njihovi proizvodi nisu baš česti kod nas.

Imao sam prliku da pre 4-5 godina vidim njihovo server kućište sa mali milion ventilatora ležišta za hot swap disskove, hot-swap napajanjima... Izgledalo je tako da bi rutinski izdržalo omanji nuklearni udar, lim od koga je bilo izrađeno bio je maltene pola cm;)

OK znaci uzimam Chieftec taj i samo me jos zanima kakva mu je zvucna izolacija jer ovo sa sto imam bate sve prolazi kroz njega...
P.S.Kako(evo da lupim) 4 dodatna qlera da postavim ako ploca nema toliko "prikljucnica" za coolere....

[Miki] je napisao(la):
OK znaci uzimam Chieftec taj i samo me jos zanima kakva mu je zvucna izolacija jer ovo sa sto imam bate sve prolazi kroz njega...
P.S.Kako(evo da lupim) 4 dodatna qlera da postavim ako ploca nema toliko "prikljucnica" za coolere....
Mislim da zvucna izolacija nije bas neka, sad imam Chieftec, ranije sam imao obicni Eurocase i misli da sam manje cuo kulere.
A doticne ukljucujes na velike 12V prikljucke /one za 5,25" uredjaje/ imas ih toliko da ne verujem da ce ti svi biti potrebni. Naravno trebaju ti i adapteri koji se i dobijaju uz bolje kulere a i mnogi ventilatori za kuciste vec dolaze sa "velikim" prikljuckom...

Re: Re: Re: Kuciste?

ivo.r je napisao(la):
SuperMicro (www.supermicro.com) je jezivo dobra firma, okrenuta pre svega serverskom tržištu. Mislim da je više popoznata po matičnim pločama (za servere) i samim serverima (dual, quad) ali rade i kućišta, PSU, rack servere... Nisam u toku, ali čini mi se da njihovi proizvodi nisu baš česti kod nas.

Imao sam prliku da pre 4-5 godina vidim njihovo server kućište sa mali milion ventilatora ležišta za hot swap disskove, hot-swap napajanjima... Izgledalo je tako da bi rutinski izdržalo omanji nuklearni udar, lim od koga je bilo izrađeno bio je maltene pola cm;)

Hvala, ivo.r...Svakoga dana se na Benchu nesto novo nauci...

Niko je napisao(la):
DTK ATX midi original je oko 60-80dm (zavisi gde), ne znam koliko je napajanje dobro ali je kuciste najbolje (tj. najprakticnije + veoma pristojnog izgleda) koje sam do sad video... po meni najpovoljnije...

Gde ima za te pare, da odmah kupim...

Jedini (uslovno rečeno) problem kod tog slabijeg modela DTK kućišta je taj što ima napajanje od svega 200w. Model 74PFC (tj. DTK PT074 kako piše na zvaničnom sajtu proizvođača http://www.dtk-computer.de/dtk-case.htm) je ipak ozbiljnija varijanta.

Koliko koštaju ta Supermicro kućišta i da li mogu da se kupe u Srbiji ili se ide "preko" za njih. Za Chieftec znam. Plavi Chieftec Dragon me je oduševio, ali 310 DEM (sa PP) me je takođe oduševilo ;)

Razlika je minimalna u kvalitetu, a u ceni velika. Ja ti preporucujem Chieftec-a, mozda je SuperMicro bolji, ali ne verujem da opravdava toliku cenovnu razliku

Vocko je napisao(la):
Razlika je minimalna u kvalitetu, a u ceni velika. Ja ti preporucujem Chieftec-a, mozda je SuperMicro bolji, ali ne verujem da opravdava toliku cenovnu razliku

Vocko koliki ti napona daje na +12V ??? Ja imam CHIEFTEC 250w i deje 12.5V !!!

[Miki] je napisao(la):
Vocko care kakva je zvucna izolacija u Chieftecu

Relativno dobra. Napajanje je malo bucnije, ali kuciste kada se zatvori utisa oko 30% buke, po slobodnoj proceni.

Velickovic je napisao(la):
Vocko koliki ti napona daje na +12V ??? Ja imam CHIEFTEC 250w i deje 12.5V !!!

Kada sam uzeo kuciste i prvi put sve povezao +12V je bio oko 12.3V, sto sam duze koristio pao je na 12.1V i sada varira od 12V do 12.1V po BIOS-u.

Ovo je 147 Evra jel da?:)......I mislim jel za AMD:)......I da li je bolje od onog sto sam ja naveo?

To srebrno nema kod nas jos, koliko ja znam, a isto je kao i crno, sem sto je razlika u boji. Inace Chieftec ima sertifikat da njihova napajanja rade sa AMD-om i Intel-om

URL koji sam paste - ovao je sa Pin - ovog sajta, koji je kako vidim i novi sponzor Bencha....

Kako ga ima u njihovom cenovniku, pretpostavljam da ga imaju ili mogu da ga nabave...

A kakva su im ova Avance (našao sam ih u linku Pin Computers-a). Na sajtu Avance Tech. piše da su im partneri baje poput IBM-a, Olivetti-a itd...Testirao ih je i Anand...

Evo npr.
ovo kućište je lepo, a i ne košta uopšte mnogo...

Na sajtu proizvođača je druga oznaka http://www.avance-technologies.com/htm/ecl/ecl.htm . Meni nije jasno zašto su sva kućišta vrhunskog kvaliteta odvratnog dizajna (Macase i DTK prvenstveno), a ovi likovi iz JNC-a prave prelepa kućišta koja su po svemu ostalom kršine...Čast izuzecima kao što je Chieftec sa svojim Scorpio/Dragon serijama koje su onako plave very cool.

Vocko,
Ja imam Chieftec DA-01W Big 340w i plocu Asus A7V333, a napon na +12v daje mi +13v ili +13.1v i to kako iz BIOS-a tako i iz nekog monitoring programa. Za sada radi uredu, ali me to itekako brine, neznam dali ce imati neke posledice na ostale komponente u racunaru.
Pozdrav!
P.S. Sto se samog kucista tice ono je fenomenalni:)

zoran je napisao(la):
Vocko,
Ja imam Chieftec DA-01W Big 340w i plocu Asus A7V333, a napon na +12v daje mi +13v ili +13.1v i to kako iz BIOS-a tako i iz nekog monitoring programa. Za sada radi uredu, ali me to itekako brine, neznam dali ce imati neke posledice na ostale komponente u racunaru.
Pozdrav!
P.S. Sto se samog kucista tice ono je fenomenalni:)

Koliki ti je napon ?!?! QQ mene :)
Tebi napon 13V, a meni crkavaju stvari...:confused: No comment :(
Pazi mozda ploca pogresno ocitava, promeni bios, pa vidi sta ce da bude, ako nije do ploce vidi da zamenis kuciste/napajanje, toliki napon nije zdrav.

zoran je napisao(la):
Vocko,
Ja imam Chieftec DA-01W Big 340w i plocu Asus A7V333, a napon na +12v daje mi +13v ili +13.1v i to kako iz BIOS-a tako i iz nekog monitoring programa.

Najbolje da ako imaš, ili znaš nekog ko ima unimer, proveri(te) sam(i).

Neznam mozda i ploca laze, pa sam malopre skinuo sa neta novi BIOS za Asus A7V333 ver.1006 inace sada je fabricki sa verzijom 1003. Pa posle fleshovanja BIOS-a videcu dali ce isto pokazivati, mada opet moram da kazem da za sada sve radi uredu.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno