Šta je novo?

Kuciste

probeat

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2002
Poena
620
Preporucite mi kuciste:
Asus A7V266-C
Duron 1.2GHz
GF2 64MB
256MB DDR

neko standardno sa kvalitetnijiim napajanjem,nikakav extra overclocking
ne bih izvodio.

Ja bih ti preporucio DTK.Tu je negde oko 60 evra!

Znam da su ova JNC "disaster"
A Kakva su ova Hipomedia
Da li ima NEO kucista sa horizontalnim napajanjem?

probeat je napisao(la):
Da li ima NEO kucista sa horizontalnim napajanjem?

Neo kucista i jesu sa horizontalno postavljenim napajanjem.

Na testtu NEO kucista sa strane Na prvi pogled kazu da je napajanje vertikalno postavljene? Sta je sad tacno?
Jel se mogu koristiti za AMD K7?

probeat je napisao(la):
Na testtu NEO kucista sa strane Na prvi pogled kazu da je napajanje vertikalno postavljene? Sta je sad tacno?
Jel se mogu koristiti za AMD K7?

Ne sekiraj se...:) Nije vertikalno tj. ne zaklanja prostor iznad maticne ploce. Uostalom, jasno se vidi na slikama kako napajanje stoji.

Cvele je napisao(la):
Ja bih ti preporucio DTK.Tu je negde oko 60 evra!

i ja, a za malo manje u stvari dosta manje para, hipomedia sa dtk limom.
neo lim nisam video, ali ovaj sto ga ima hipomedia je sasvim kao dtk i ok, ako je lim bitan, al bar ne sece prste:wave;

jaksa je napisao(la):
i ja, a za malo manje u stvari dosta manje para, hipomedia sa dtk limom.
neo lim nisam video, ali ovaj sto ga ima hipomedia je sasvim kao dtk i ok, ako je lim bitan, al bar ne sece prste:wave;
hahahaaa,ovo je najaca fora koju sam skoro cuo.Kakav bre Hipo... sa DTK limom?Sta ti to znaci, kuciste je ili DTK ili Hipo... :p :p :p e sada ako ima tolikih prevaranata da ukradu fenomenalno DTK napajanje i poture vam neke orlove u DTK lim i neko se navuce na to....:p :p :p

simpson H je napisao(la):
hahahaaa,ovo je najaca fora koju sam skoro cuo.Kakav bre Hipo... sa DTK limom?Sta ti to znaci, kuciste je ili DTK ili Hipo... :p :p :p e sada ako ima tolikih prevaranata da ukradu fenomenalno DTK napajanje i poture vam neke orlove u DTK lim i neko se navuce na to....:p :p :p

pre 2 dana sam uzeo za drugara to hipomedia case (34€) i stavio ga pored pravog dtk.
napajanje je razlicito, normalno, a lim je potpuno identican, sve, plastika, stafovi, sve je potpuno identicno.

znaci, za te pare - 34€ se dobija kvalitetan LIM, a napajanje je u najmanju ruku kao jnc, losije nije, moze biti samo bolje.

e sad, da li hipomediu neko valja kao dtk to je vec drugi problem i mene se ne tice.

Ja imam JNC...****** jedno, bucan ubija me u pojam:(

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja imam JNC...****** jedno, bucan ubija me u pojam:(

Ja imam problem sto imam DTK 230w i hocu sad da kupim umesto durona XP1600+ i verovatno jedan CDRW a imam ventilator jos u kucistu koji vucec struju mada za sad radi stabilno (kucam u drvo) ali hocu kad budem uzimao rezaac i XP da stavim neko od 300-350w ali ne bih da trosim puno para, prodao bi dtk posto mislim da nece biti dovoljno ali sta uzeti, koliko kostaju chieftech ili kako se vec pise ?

sinke je napisao(la):
Ja imam problem sto imam DTK 230w i hocu sad da kupim umesto durona XP1600+ i verovatno jedan CDRW a imam ventilator jos u kucistu koji vucec struju mada za sad radi stabilno (kucam u drvo) ali hocu kad budem uzimao rezaac i XP da stavim neko od 300-350w ali ne bih da trosim puno para, prodao bi dtk posto mislim da nece biti dovoljno ali sta uzeti, koliko kostaju chieftech ili kako se vec pise ?
Moj savet ti je da se ne zaleces, vec da prvo probas sve to na tih 230W... I ja sam tako isto mislio, i na bombu uzeo odmah DTK 300W, kao nece mi biti dovoljno za KR7A, GF3, Morgana, 7200 hard i 2 osmice... medjutim, kada sam jednom experimentalno probao sve to na tih istih DTK-ovskih 230W, sve je radilo k'o sat!
To napajanje je mnogo dobro... 'bes mi sve, bolje je sigurno za klasu od JNC-ovskih 300W.

230 je mozda dovoljno za Morgan, ali nikako za XP. Mozda ce ti i raditi, ali ne dugo (ja povremeno u servisu i prikljucim 235W napajanje na XP-a, ali samo kratko radi probe). U pitanju je cista matematika. Uzmi bar 300w i vodi racuna o amperazama koje su naznacene na samom kucistu. Narocito ako mislis da overklokujes taj 1600+.

<Mancha> je napisao(la):
230 je mozda dovoljno za Morgan, ali nikako za XP. Mozda ce ti i raditi, ali ne dugo (ja povremeno u servisu i prikljucim 235W napajanje na XP-a, ali samo kratko radi probe). U pitanju je cista matematika. Uzmi bar 300w i vodi racuna o amperazama koje su naznacene na samom kucistu. Narocito ako mislis da overklokujes taj 1600+.
Mislim da bi mogao da istrpi i taj 1600+, naravno, bez O/C-a.

Inace, koje to napajanje od 230W kacis u servisu? Bas taj DTK, neki drugi brand ili pak no-name? U svakom slucaju, sta si zakljucio? Radi stabilno ili ne?

CAR je napisao(la):
Moj savet ti je da se ne zaleces, vec da prvo probas sve to na tih 230W... I ja sam tako isto mislio, i na bombu uzeo odmah DTK 300W, kao nece mi biti dovoljno za KR7A, GF3, Morgana, 7200 hard i 2 osmice... medjutim, kada sam jednom experimentalno probao sve to na tih istih DTK-ovskih 230W, sve je radilo k'o sat!
To napajanje je mnogo dobro... 'bes mi sve, bolje je sigurno za klasu od JNC-ovskih 300W.

Pa znas sta, ja predpostavljam da ce to raditi kad stavim XP, rezac, CD, HDD i jedan 80mm ventilator samo i mene brine da li ce raditi duze vreme a u to nisam siguran. A sa druge strane ima da se kupi astec napajanje od 300, 350w ali sve mi je to nesto rizicno, mislim znam par ljudi koji su prosli tako da kad se desilo sta se desilo imali su srece ako su bar CD spasili, a ja ne bi da se igram ni sa 230w dtk ni sa 300w astec ili bilo sta sto bas ne garantuje neku sigurnost. Ali to naravno ne znaci da sad ako kupim dtk 300w da ne moze nesto sutradan da se desi ali ipak zelim da sam siguran... ali to na zalost kosta. Ne znam, videcu sam sta bude u ponudi ovih dana, mislim prodali smo mi u firmi na stotine racunara sa noname kucistima pa stvarno ne pamtim da je neko dosao i da mu je napajanje napravilo harakiri u kompu, mozda je i bilo takvih primera ali to sve u svemu nije ni 1% (onih par ljudi nije bilo sa kucistima koje su kod nas kupili)

<Mancha> je napisao(la):
Pa kada vec pomenu matematiku,svi uredjaji + procesor +cooleri nama shanse da predju 200w.Prema tome Mancha ne siri dezinformacije.I sam si pomenuo amperaze koje su najbitnije.DTK 230w je vrhunsko napajanje koje je bolje od svih,350w noname napajanja

Nije problem u ukupnoj snazi, vec u "5v + 3.3v combined power output". Pogledaj raspravu na MSI forumu. Lepo ljudi kazu da je 185w combined minimum za neki jaci XP, a da ne razmisljas o tome da li ce da ti rikne napajanje. Inace ja sam tu stavku na svom bivsem Leadmanu 300w pogledao tek nakon sto je otislo u vecna lovista, i kad se izmnozi ispada da je imao oko 150w na te dve grane (5V 20A i 3.3V 14A), a s obzirom da proizvodjaci kao tu stavku uvek daju malo konzervativnije cifre, znaci da nije ni toliko. Moj trenutni DTK 300w ima 160w Combined, a kad izmnozis amperaze i voltaze za 3.3 i 5v dobija se oko 200w (5v 30A i 3.3V 14A) sto jeste dovoljno, ali su ga oni ipak deklarisali na manje. U kucistu imam 2x 80mm fan, XP 1700+ @1760 i GF4Ti4200 i naponi za VCore, 3.3 i 5v su nesto manji, a kad spustim procesor i iskljucim 80mm fanove onda je tacan, sto ipak govori da tih 185w minimum ima smisla. Ovaj DTK definitivno jeste kvalitetno napajanje, cim i pored nedovoljne specifikacije izdrzava bez problema. Na poslu sve masine radim sa JNC P4 napajanjima koja imaju bolju specifikaciju (naravno ne kazem da su kvalitetnija) i neka ANS 400w koja imaju 25A na 3.3V i 35A na 5V i deklarisano 185w Combined. Ta poslednja bez obzira sto nisu ime ipak imaju dovoljnu specifikaciju i cak i pod vecim opterecenjem daju tacne voltaze. E to je matematika koju sam spomenuo.

Nazad
Vrh Dno