Šta je novo?

kuciste za overclock

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Cekajuci novu generaciju ploca i procesora, a s obzirom da stize leto interesuje me da uzmem napokon neko posteno kuciste koje ce dobro da mi hladi masinu. Imam Athlon XP 1700 koji klokujem na 2700 i to cudo se greje ludo. Trenutna kanta je otvorena sa svih strana ali cim je malo toplije napolju imam probleme i moram a smanjujem klok. Postoji li neko kuciste da se nabavi kod nas a da cu moci da ga nabudzim sa par silent fanova (80-120) i da cu tako overclockovanu masinu moci da drzim zatvorenu a da imam dovoljan protok vazduha unutar kucista? Koje kuciste za ovaj scenario bi ste mi preporucili. Video sam Centuriona u Imtelu i svidja mi se sto ima onaj "tunel" koji vodi sa side panela ka procesoru. Postoji li neko efikasnije resenje u tom nekom cenovnom ranku i gde moze da se kupi?

Hvala unpared.

Za cenovni rang ne znam, ali Chieftec BA01 koji ja imam mi se cini kao odlicno kuciste. Ima mesta za dva 120 mm fana, dva 90 mm sa strane za plocu i procesor, tri 80 mm za hard diskove + 120 mm fan na napajanju koje izduvava.
Ima 6 mesta za optiku, 2 za floppy i na prednjem delu dva izlaza za usb i po jedan za zvuk, mikrofon i fire-wire.

Ne znam koliko ti je izgled bitan, ali ja sam jedan stari BigTower preradio, napravivši kao mali frižider koji hladi unutra, a dodatno i cjevovod koji hladi sam procesor. Najbolje od svega je što se ne čuje od silnih ventilatora (jer ih i nema).

Ajde sada malo o cenama, jer sam i ja zainteresovan.
Imam amd 2500+ i isto se greje pa bih voleo da znam koliko bi me kostao jedan "frizider". :mad:

Chieftec DX-01. Staviš pozadi jedan od 12cm (pogrešna je slika na sajtu Chiefteca da ima 2 x 8 cm pozadi, kod nas stižu sa rupom od 1x12cm). Napred imaš mesto za 2 ventilatora od 8cm, dovoljan je jedan od 8cm da duva preko hard diska.

Odlično mega midi kućište ispod 100€. Masivno (veoma) i hladno, a što je najvažnije - lepo.

Centurion mi se svidja jer ima onaj "kanal" koji vodi od stranice kucista do procesora, ali je dosta mali. Mada dolazi sa 2 coolera vec po toj ceni. Ova ostala kucista nemaju ni taj kanal niti dodatne coolere vec bi morali da se kupe. Pitanje koje se postavlja jeste da li cu za tih ekstra 50E ulozenih u odnosu na centuriona dobiti bolje performanse u hladjenju? I drugo pitanje je gde tacno ima da se nabavi sve to po povoljnim cenama :)?

Hvala svima na savetima.

Na kraju je odluka pala na Chieftec Dragona jer je malo veci od Centuriona a i devojci se najvise svideo :). Utisci o kucistu su veoma pozitivni. Ima dosta prostora i jedina mu je mana sto ne dolazi ni sa jednim soolerom po defaultu, mada chietecovi cooleri nisu toliko skupi a i prilicno su tihi tako da sada opremljen sa 4x80mm i 1x120mm fanovima sam znacajno spustio temperaturu procesora. Ne bi se bas usudio da definitivno pisem jer testove sam odradio ofrlje a i spoljna temperatura je bila manja, ali poboljsanje je i do 10 stepeni, a i napokon kompjuteru ne vie creva na sve strane :)

Odličan izbor. Da kupujem kućište isto bih uradio. Možda su ti toliki ventilatori nepotrebni, ali iskoristi priliku pa ih sve spusti na 7v. Ima da bude potpuno nečujno, a i dalje dovoljno hladno, posebno ako unutra ne kuca neko drastično overklokovano srce. ;)

Hvala puno na cestitkama.

http://www.chieftec.com/products/Workcolor/Dragon.htm

DX-01BD-U bez providne stranice

Moguce je da su ventilatori nepotrebni, ali prvobitna ideja je bila da hladim athlona xp 1700 klokovanog na 2700 koji se grejao na oko 65-75 stepeni pri full opterecenju kod toplijih dana ( dakle leti je na default clocku znao da ide do 65). Sa implementiranjem kucista sam dosao na 57 stepeni pri full opterecenju overclockovanog procesora sto je izvanredan rezultat.

Naravno ne bi ja bio geek koji jesam da me nije Sasa naterao da kupim i intel 805D koji sam odmah kloknuo na 3.2GHz. Sa ovim kucistem i ventilatorima sam na na 60 stepeni prilikom izvrsavanja SnM testa nekih 10tak minuta (nisam mogao da pustim ceo test - mrzilo me - cekalo me mnogo testiranja kroz igrice :) )

Elem, sretan sam ko malo dete :)

Poslednja izmena:
Aaaaa debelaaa srecna kupovina :)
Imamo iste procesore.
:)
Koju si uzeo plocu?
Meni nakon s&m, negde sam rekao, drzi na 56 stepeni .
A znas koje mi je trenutno kuciste gajbi?
GRGOLJ kome fale bocne strane :)

Važno da je prostrano, robusno i po mogućnosti da ima mogućnost ugradnje 120mm ventova (barem jednog za ispuh) radi tišine i boljeg propuha. Antec, Chieftec, Coolermaster, Chenbro ... sasvim svejedno.

Vrh Dno