Šta je novo?

Kuciste sa providnom stranom??

e onda ce ti poseidon 310 odlicni odgovarati,jer je extra provetreno,i ima dva dobra ventilatora koji se ne cuju.Lepota je subjektivna kategorija,a jedina mana-po meni-mu je odsustvo reset dugmeta.Ali sam se navikao :p

Ja sam upravo birao izmedju NZXT a i Poseidona,i odlucio se za ovo drugo iz nekoliko razloga,izmedju ostalog sto je provetrenije i sto ima 1 cooler vise,koji je kvalitetan.Ali je i to dobar izbor u svakom slucaju.

Meni se svidja soprano samo sam malo sumnjicav kada je u pitanju njegova provetrenost.Cudno mi malo ono cini mi se da napred kad zatvorsis staranicu,hladan vazduh koji bi trebalo da ulazi u kuciste nece imati odakle da udje.Jedino da drzim otvorena vrata a to je vec glupo.TT Soprano 101 ima neke proreze napred pa ce ne jedvitwe jade i da udje nekako vazduh ali kod DX varijante ce biti j...no.

To i meni isto nije jasno,odakle mu ulazi taj vazduh kad su vrata zatvorena?Posto takodje planiram da kupim novo kuciste sa providnom stranicom(tj ceo komp kupujem nov) gledam razna kucista i bitno mi je da mu je sistem hladjenja dobro resen,a ovaj soprano mi se svidja samo me ta provetrenost brine.Jer ima neko iskustva sa sopranom?Jer moraju da se drze vrata otvorena da bi normalno hladio?

Poslednja izmena:
aman ljudi imam tt soprano 101 i protok vazduha je odlicno resen,vratanca imaju proreze a sa strane je i razmak(koji uzgred moze da se steluje po sirini) a i postoji i rupcaga prava na donjoj ivici tj strani kucista,tako da vazduh samo šiklja. I ja i ortak smo ga kupili po jedno skoro istog dana i extra je. a jeste lepo stvarno. za ta ostala ne znam,najbojle bi bilo da probas,tako sam ja uradio,everest ne laze u temp. ;) i vratanca su uvek zatvorena,a lepo je i kad se otvore...

Poslednja izmena:
zavisi kako gde,cene su mu od 60 do 75e (providna stranica ili bez) u pitanju je
Coolermaster Mystique 632b (b=black,s=silver) ima sa i bez providne stranice ;) sve je chelik i aluminijum,nigde plastika! za te pare mislim da mu ni jedno nije ravno i po izgledu i kvalitetu izrade,imao sam i crno i sivo ;)

inace spreda svetli blago po sredini (2 boje,narandzasto i plavo,u zavisnosti koje kupis :),stranica ako nema uz crno ili sivo,mozes da porucis,sutradan je dobijes,nije skupa uopste,itd,ima napred/nazad itd mesta za ventove i 2 "rupe" za ugradnju vodenog...)

black : http://media.photobucket.com/image/mystique 632/TIMxIRISH/hollow/IMG_6956.jpg
mystique.jpg

PICT0021.jpg

1171295511.jpg

1171295509.jpg

PICT0025.JPG

2905.jpg

2906.jpg

Poslednja izmena:
Sve preporuke za Mystique, imao sam ga ali zbog velicine grf sam morao da ga menjam za vece.
smrc :(

Kvalitetno je, skoro svaki deo u njemu je odlicno izradjen, jako lepo i za oko. Ako nemas neku vecu (jacu) grf onda je za te pre best buy po meni. Uzeo sam gtx260 koja je duzine oko 27 cm, a jedno 3 cm fali da stane u ovo kuciste.

lep je Mistique nego sta,extra deluje. ja sam tt soprano 101 uzeo bas zbog crne plastike,slaze mi se sa monitorom,a i volim da je nenametljivo. hladjenje je odlicno reseno jer tok vazduha udje bas odozdole preko hard diskova pa napolje a sa str na pomenutoj providnoj plastici imas otvor za 12 ili 8icu koja bi trebalo da izvlaci vruc vazduh od graficke napolje i samim tim jos vise pojacava protok vazduha preko diskova,to sam proverio u praxi funxionise odlicno ali nema ni potrebe,ne ukljucujem taj 'fan' jer je Sapphire ladan ko zmice.I napred imas mesto za 12icu,ortak stavljao,keze da je promaja extra ali i da nema potrebe jel dzaba ubacuje prasinu i lepi na filter... tako da ne brini za air flow kroz kuciste... A od moje ATI4850 do drzaca hard diskova(kaveza) ima jos oko cetri cm rekao bih,taman je stala kartica.Ne znam kolike su te nove kartice vece od moje pa ne mog proveriti tacno u cm.za hdd ima 5 mesta tkz fiokica tako da kablovi od napajanja kartice nikako ne smetaju i vazduh lepo cirkulise... nadam se da sam ti bio jasan,ne navijam za TT samo opisujem kakvo je moje iskustvo,jer NZXT Apollo nisam ni video uzivo... sve dimenzije imas na sajtu proizvodjaca barem sto se TT tice a rekao bih da su vrlo slicno upakovana kucista 4 PHENOM II

Poslednja izmena:
Vrh Dno