Šta je novo?

Hardver Kuciste preko potrebno (do 10.000din)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Kia

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2007
Poena
310
Treba mi kuciste prvenstveno zbog RTX 3070ti koja se lepo greje u Chieftec as-01b-op.

Ostale komponente su:

MSI PRO B650M-B
AMD Ryzen 5 8400F sa endorfy spartan 5 cooler
32gb mem
nzxt 750W

Nesto do 10.000 bez svetlecih stvari ako ne mora.Moze i polovnjak i kinez samo da hladi. Jos i ako je tiho,puna kapa.

Da li imas ubacene adekvatne ventilatore u kuciste? Pitam jer mi se cini da ne bi trebalo ta graficka nesto posebno da se gusi u tom kucistu, mozda ona ima neki drugi problem?

Zameni padove na grafickoj, dobices bolje temperature nego zamenom kucista a proci ces jeftinije.

Zamenjeni padovi i pasta ali u kucistu ima samo 1cm mesta izmedju njenih ventilatora i metala koji odvaja napajanje. Imam dva ventilatora na prednjoj stranici i jedan na zadnjoj strani.

Prilozi

• IMG-cfe004064073bfcb9a320ce2eae771f5-V.jpg
    IMG-cfe004064073bfcb9a320ce2eae771f5-V.jpg
    202.4 KB · Pregleda: 59
Eto taman da se nadovezem kod tebe jer je i meni potrebno kuciste za 320mm graficku, 7800 xt nitro.. Ne znam da li da kupim kuciste koje prima do 325mm maximum ili da kupim neko duze? U pitanju je neko nzxt h210b-w1?!

Preinstalirana su 3 x F120Q ventilatora. Ne znam kakva su ta Corsair iskreno. Meni je kuciste malo i licna preferenca, verujem i da ta Corsairova kidaju

uzeo sam

DEEPCOOL Kućište MATREXX 55 MESH ADD-RGB 4F​

Cena je sad 1000 din vise jer je bila neka akcija.

Odlican kvalitet limarije. Ventilatori se jedva cuju a grafika je prodisala.
U opciji je bio corsair d4000 ali nisam hteo da placam ime.

Pre dosta vremena sam koristio Chieftec kuciste i nekako sam bio miljenik tog brenda. Uzimao sam iz kvalitetnije serije proizvodjaca. Kuciste je nesto sto ce izdrzati duze nego komponente u njemu. Moje kuciste se nalazi ispod stola i nije fokus na njegovom izgledu. Ono sto je meni bitno je protok vazduha i da bude tiho dok vrti ventilatore. I ako moze da se manje otvara i cisti prasina iz delova. Posle dve nedelje koriscenja sam dodao jos jedan vent (iznad procesora i izlaznog venta na kucistu) i dalje je dosta tiho. To ce biti korisno za neke toplije dane. Izgled kutije je bolji od nekih drugih kineza (raijintec,raidmax...) i kvalitet je drugaciji tj bolji. To se vidi i moze se osetiti podizanjem praznog kucista. Za nekog je dosta vise ako mu svetle ventilatori a meni je to ugaseno. Imam utisak da privlaci komarce ;)

Pre dosta vremena sam koristio Chieftec kuciste i nekako sam bio miljenik tog brenda. Uzimao sam iz kvalitetnije serije proizvodjaca. Kuciste je nesto sto ce izdrzati duze nego komponente u njemu. Moje kuciste se nalazi ispod stola i nije fokus na njegovom izgledu. Ono sto je meni bitno je protok vazduha i da bude tiho dok vrti ventilatore. I ako moze da se manje otvara i cisti prasina iz delova. Posle dve nedelje koriscenja sam dodao jos jedan vent (iznad procesora i izlaznog venta na kucistu) i dalje je dosta tiho. To ce biti korisno za neke toplije dane. Izgled kutije je bolji od nekih drugih kineza (raijintec,raidmax...) i kvalitet je drugaciji tj bolji. To se vidi i moze se osetiti podizanjem praznog kucista. Za nekog je dosta vise ako mu svetle ventilatori a meni je to ugaseno. Imam utisak da privlaci komarce ;)
Brate h6bflow u gigatronu 10k kosta, ja sam kupio u crnoj boji 11k, bela je 10k..

Toliko je kostao i ovaj 4000D kada sam uzimao ovo.I da bitna jedna stvar je i dimenzija kucista.Za sad je ovo taman da ne smeta nogama ispod stola. Staklena strana je okrenuta i priljubljrena uz zid. Tako je idealno zbog prostora. Dugmici za paljene i usb sad dolaze sa strane gde su lako dostupni. Sve zavisi gde ces ga postaviti.

Nazad
Vrh Dno