Šta je novo?

Kuciste: Frontier Gladiator

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
Kakvo je kuciste? Znam da je PSU los, mene interesuje kako izgleda kuciste u stvarnosti, koliko je tesko.Vidim da ima dosta mesta za ventilatore sto je odlicno pogotovo 12cm napred.
Napajanje me ne zanima najverovatnije cu da ga izvadim i kupim LC 350W.

Moja konfa nece biti kancelarijska(Sempron 2800@2,4GHz,1GB667,GF7300GTddr3@600/1500)zato cu staviti LC350W(ima 2godine garancije) mene interesuje da li je neko imao prilike da uzivo vidi ovo kuciste ili jos bolje da sklopi konfu sa ovim kucistem.Pre svega me interesuje tezina jer ne zelim vibracije lima,zabice za optiku i drzaci periferiskih kartica mi nisu toliko bitno.Video sam na njihovom sajtu podatke o kucistu ali nigde nisu rekli koliko je tesko.

Poslednja izmena:
Kućište nije nešto preterano teško ali nije od onih lakih ko pero.
Jedino malo nerviraju one lampice napred ali za te pare nije loše.
Ja sam sklapao dva kompa sa tim kućištem i ljudi su delimično zadovoljni.
Kolko para tolko muzike.:banana: :guitar:

Hteo sam ja da ga uzmem prošle godine, pa sam ga detaljno ispregledao u radnji. Ništa se to meni nije svidelo. Oštre ivice, loši spojevi, osrednje lagano. Lepše izgleda na slikama nego u prirodi. Obično jeftino kućište spremljeno za slikanje.

Valjda dobiješ jednu 12-ticu, a još jednu dodatno ubaciš ako treba. Kućište nije loše organizovano, meni je palo za oko, ali, s obzirom da kad se odbije cifra napajanja, sama konzerva košta skoro 30€, mislim da je bolje ići na Chieftec DX. Jednostavno, čif košta oko 90€, sa napajanjem koje vredi najmanje 40€. Prema tome, po gruboj proceni, za razliku od 20€ umesto Gladiatora možeš da uzmeš Dragona - svaka priča je izlišna. Razlika u kvalitetu između njih nije 20€ nego bar 3 puta toliko.

Predpostavio sam da je mnogo bolje na slikama.
Hvala puno na informacijama o ovom kucistu.
Ipak cu se drzati Codegena 6078 450W.
Problem je sto sve kupujem kod jedne firme(nije da neznam sam da sklapam,ali posto nisu moje pare ne bih hteo da nesto zeznem).Tamo sam imao izbor izmedju tog Frontiera 400W i Codegen 6078 450W za slicne pare.Ovako necu morati da menjam napajanje jer Codegen je nesto kvalitetni(a i tisi) jer drug ima jaci komp na Codegen 400W isto je oc i sve lepo radi.
P.S. 6078 je klasika dizajn i tesko je.
Da sklapam od mojih para kupio bih Chenbro Gaming Bomb i LC 430W.
Ovako moram biti siguran da je sve okej zbog garancije i naravno popusta koju cu dobiti za ceo komp.

Poslednja izmena:
Nedavno sam kupio Gladiator kućište baš zbog bolje provetrenosti kućišta jer mi 12-18 sati dnevno radi Barton 3000+,SkyStar2,Expert TV kartica,2 harda 120+250,USB ADSL modem,Ati 9600...

Kućište je osetno bolje urađeno od npr. Aurore,dosta više prostora; nema govora o oštrim ivicama i lošim spojevima...

Usput,napajanje je 450 w.

Znači dok se ne skupi kinta za neko firmirano dobro je i ovo.Mislim da se isplati dati desetak evra više za Gladiator nego za bilo koje drugo najobičnije kinesko kućište.

Jel bi mogao neko da uporedi ti kuciste sa dtk kucistima, moje je staro 3-4 godine.
Menjam ga jer je prosto ishabano a i postaje tesno, a vazno mi je da je masivno ko ovo tako da dobro "utisa" kompjuter i da ne drci(kad pocnu kinezi da pevaju u horu sa kulerom joooj).
Ova skuplja od 50e mi ne trebaju a i ne volim taj svemirski izgled. Volim prosta, nenasminkana.

Poslednja izmena:
U odnosu na DTk je bolje što ima više rupa. Generalno je slično organizovano, materijal manje kvalitetan, mnogo manje. Zapremina je gotovo identična, poput Duke i Monarch, koji su na sličan šablon.

I dalje glasam za Chieftec DX-01.

Nazad
Vrh Dno