Šta je novo?

Kuciste ~100e

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
Dakle, treba mi neko kuciste do oko 100e, medjutim +-15e nije problem ukoliko je kuciste bolje,...

E sada, ne bi bilo lose da je sa napajanjem no nije ni to toliko bitno!

Za te novce da bude kvalitetno, sa dobrim hladjenjem, da je tiho,... i da nije chieftec-vec ga imam.

Gledao sam CM iTower 930 ~150e malo je skuplje, ali verujem da za nesto manje moze da se nadje i bolje kuciste.
Cekam vase predloge.

pozdrav!

Ja imam ThermalTake Matrix VX i mogu ti reci da sam prezadovoljan, kutiste je aluminijumsko i veoma lagano ~3.8kg ali cvrsto nema nikakvih vibracija od optike i harda. I ima jedan 14cm pozadi i jedan 14cm kuler spreda koji ima jos filter za prasinu. Kutiste kosta skoro 7000din tj. zavisi gde ga kupujes a vidim da mozes da odvojis 150€ pa jos sigurno mozes da nadjes neko solidno napajanje pa da se uklopi i za manje od 150€

Poslednja izmena:
TT Shark je onako ok kutiste ali meni se nesvidja i plus sam citao u mnogim opisima da se prasina lepi ko luda na mrezucu od ta dva proreza sa strane.

Antec Nine Hundred Gamer Case to kutiste vredi te pare stvarno ima extra hladenje i svuda su ga dobro ocenili jedino kao da su mogli da stave filtere za prasinu i da je malo bucno na najvecim obrtajima. PS: Broj obrtaja se podesava na prekidac a ima tri nivio.

TT Shark je onako ok kutiste ali meni se nesvidja i plus sam citao u mnogim opisima da se prasina lepi ko luda na mrezucu od ta dva proreza sa strane.

dzaba opisi,ja sam ga imao,prashine maltene nigde nije bilo,a pogotovo ne na tim "usisima" sa strane jer tuda non-stop cirkulishe vazduh pa prashina ni ne moze da se skupi,jedino shto je ALU je mala zamerka,ali navikne se covek...

Pa neznam sta ima veze sto je ALU najbolja kutista su ti sva od ALU, kao taj CM Stacker 831 celo od ALU ali zato cena ko da je neunistivo.

Pa ako vec oces/mozes da das >100e za lim, razmisli o p180. Sto se tice kvaliteta izrade i protoka vazduha je u vrhu, sto se tice tisine je najbolje.
Jedina mana mu je sto nema 'bling' efekta, tj ne izgleda svemirski, neces moci da ga stavis na sred stola pa kad privedes nesto (u sobu gde ti je komp :trust: ) da kazes 'vid mi kompjuktora'. Mada posto je navodno sad kod nas stigao i p182se sa visoko poliranim stranicama moze i tu neka primena da se nadje ako je bas bitno.

I ja merkam tog Anteca P180 ali me malo boli da dam 150e samo za kutiju. 100e sam spremio ali jos nisam nasao nesto slicno u toj cenovnoj klasi. Meni se bas svidja sto nema tog "bling" nego je skroz "stylish".
A gde i po kojoj ceni se pojavio p182se?
Hoce li i kod nas P180 malo pojeftiniti u skorije vreme. Ispruzio bih se 20% preko predvidjenog budzeta ali 50% vise, ne dam iz principa. Vidim da je preko dosta jeftiniji.

I ja merkam tog Anteca P180 ali me malo boli da dam 150e samo za kutiju. 100e sam spremio ali jos nisam nasao nesto slicno u toj cenovnoj klasi. Meni se bas svidja sto nema tog "bling" nego je skroz "stylish".
A gde i po kojoj ceni se pojavio p182se?
Hoce li i kod nas P180 malo pojeftiniti u skorije vreme. Ispruzio bih se 20% preko predvidjenog budzeta ali 50% vise, ne dam iz principa. Vidim da je preko dosta jeftiniji.

Ako si vec spremio 100, pruzi se za 150 veruj mi da vredi, posto je zaista 'nesto drugo' u odnosu na sve ostale.

[disclaimer]
ja nemam p180 i ne 'hvalim svog konja', ali sam imao prilike da ga vidim na delu i da ucestvujem u utisavanju jedne makine koja je u njemu
[/disclaimer]

U slucaju da ti se svidja p180 a bas neces da prelazis preko 100e pogledaj p150 ili solo (ista kucista, samo je p150 klasirano u performance seriju a solo u lifestyle, jedina razlika je sto je p150 belo a solo crno). Njegova cena ide oko 100e, a poseduje vecinu stvari koje p180 cine tako dobrim samo je midi umesto full tower i nema monolitna vrata napred.
Inace ova cena od 150e za p180 je po meni skroz ok posto u US kosta ~130$, pa po
US cena $ x 15% = RS cena eur
dobijamo tacno to, a to bas i nije neki mainstream proizvod koga mogu da prodaju na desetine, tako da su skroz korektno odradili cenu.

p182se je najavljen ovde

Ne znam da li je neko video ali meni se mnogo svidja onaj Spire Pininfarina.Pored izgleda procitao sam vec negde da je extra kvalitetno.Evo linka.Kod nas je oko 110e.

lepo je kuciste al' je conclusion jos bolji 😉

Prilozi

• Default.webp
    Default.webp
    15.4 KB · Pregleda: 108
Nazad
Vrh Dno