Šta je novo?

Kucista za NAS i File server - predlozi

Gde, gde, gde? :exploder::exploder::exploder:

Imam sad malo keša, pa bi da ga spiskam na Define R3 Titanium Grey. Ko je uvoznik/distributer?

Poslednja izmena:
Kimtec dobio, ali ima samo Black Pearl verzije R3 i XL. Video sam da su istovarali u utorak.

ok, hvala, već videh da ima samo black pearl, radim na nabavci.

Stiže mi danas. biće neki mini review za vikend :)

Uzeo si preko Atom-a?

Da, to mi je bilo najbrže da završim.

Poslednja izmena:
Preuzeo Define R3 Black Pearl. Tek kad sam video kutiju video da je poslednja revizija s USB 3.0 portovima :banana:

Otvorili još u Atomu. Prvi utisak je izuzetno pozitivan. Sve deluje lepo osmišljeno i urađeno. 8*3.5 slotova za HDD, zarotiranih ka bočnoj strani - po trenutnim cenama koštaće me bogatstvo da napunim.

Prepakovaću u nedelju komp, pa slede slike :)

kuciste koje ja koristim u par svojih kucnih servera je Cooler Master 590, on dolazi sa jednim kavezom koji drzi 4 diska ali mogu da se stave jos 2 kaveza (onda nemoze optika niti fan kontroleri) za total od 12 diskova. a pritom je prilicno lepo i nije skupo

Kuciste Cooler Master 590 je fenomenalno, stim sto sam ja izvadio kavez i sada imam gomilu 5.25 mesta. Kavez, inace, ima gumene "tiplove" za srafove koji drze disk. Ja sam na lastishe stavio diskove. Evo par slicica.

Ono sto mi je najveca misterija kod "prekonfigurisanih nas-ova" je koliko je kuciste sposobno da vibracije hdd-ova medjusobno izoluje. Na taj nacin se povecava pouzdanost rada hdd-ova.

Prilozi

• IMG00310.jpg
    IMG00310.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 104
  • IMG00309.jpg
    IMG00309.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 104
  • IMG00308.jpg
    IMG00308.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 105
Imam gore navedeni CM590 i moram ga pohvaliti da je dobar kandidat za neki DIY server zbog velikog broja eksternih 5.25" mesta sto se lako moze konvertovati u 3.5". Moram naglasiti da je kuciste usisivac za prasinu jer je dobro provetreno a nema nikakvu zastitu tako da prasina ulazi sve u 16.
Eto, samo kad bi imao filtere i bolje osmisljen cable managemant, bilo bi to odlicno kuciste klasicnog dizajna i dobrih mogucnosti.

Vrh Dno