Šta je novo?

Kucista sa HD Audio vs AC 97

drtroad

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2006
Poruke
110
Poena
319
Primetio sam da neka kucista imaju HD Audio prikljucak na front panelu, neka AC 97, aneka oba i u zavisnosti od ploce tako se prikljuci.
Ono sto mene interesuje kao korisnika koje su stvarne prednosti HD Audio kucista u odnosu na kucista sa AC 97 front panelom? Da li treba voditi racuna pri kupovini novog kucista?

Primetio sam da se sami prikljucci razlikuju u samo u jednom Blank u odnosu na Shield kod HD Audio(Azalia)


http://en.wikipedia.org/wiki/AC97
http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_High_Definition_Audio
 
Ja imam u kucistu, na istom kablu dve plasticne uticnice, jedan je za AC97 drugi za HDAudio i koliko provaljujem potpuno je svejedno. Isti djavo. Ono sto sam primetio sa ubadanjem u HDAudio jeste da cim ubodes nesto komp ga detektuje, npr sluske ili mikrofon i izbaci prozor da potvrdis sta si bocno.
 
Poslednja izmena:
To nije pitanje kućišta nego matične ploče koja se nalazi u njemu.

Front audio heder na ploči ima malce drugačiji raspored ako ploča ima HD audio a ne stari AC97. Neka kućišta dolaze i sa audio priključkom koji ima svaki pin za sebe kako bi kupac mogao da priključi ili HD ili AC97 zvučnu na matičnoj.
 
Na 19 strani je front panel mada treba mi pojasnjenje .
 

Prilozi

  • A2928604-005.rar
    564.3 KB · Pregleda: 190
Koliko vidim od 19-te do 24-te strane je sve lepo objašnjeno što se tiče AC97 i HD audio front panela.... šta ti nije jasno?
 
Da li pri sadasnjoj ili buducoj kupovini novog kucista kupiti kuciste sa HD audio, a izbegavati ona koja imaju samo AC`97 ?
 
Da li pri sadasnjoj ili buducoj kupovini novog kucista kupiti kuciste sa HD audio, a izbegavati ona koja imaju samo AC`97 ?

Povezi računa na sliku (mislim na žičice na slici) ....

Znači HD audio jer onda može da se kači i kao AC97
 

Prilozi

  • HD audio.jpg
    HD audio.jpg
    113.1 KB · Pregleda: 75
Nazad
Vrh Dno