Šta je novo?

Kucanje diplomskog rada?!

• Začetnik teme Začetnik teme Legacy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Legacy

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2005
Poena
309
Pocetnik sam na ovom polju,obecao sam prijatelju da cu uraditi,pa se sda preznojavam...
U kom programu treba raditi,word ili nesto drugo?Koji format papira? (cini mi se da nije A4,pa se plasim da ako postavim u A4,ne bude nekih problema oko promjene formata kad diplomski dodje u stampariju na stampanje)
Ima li jos nekih sitnica koje bih trebao znati?
Unaprijed hvala!

Pozdrav voodoo!(mislim da se znamo sa yumetala-Nikolablack).
Samo mi reci je l` radim u A4 formatu?

Oho, 'de si! :guitar:

A4, nego kako! I vodi računa da ti leva margina bude veća nego desna, zbog koričenja.

A mozes i da iskucas sav tekst i da das npr. Voodoo-u da sredi margine, paragrafe, fusnote i ostala cuda, posto je to vrlo kratak posao ako znas kako se radi.

p.s. Mogu i ja bez ikakvih problema da ti to odradim, al' rek'o posto se vi vec znate...

Ne znam samo sto pominjes "stampariju" ... nije to casopis pa da izlazi u n komada, ne isplati se, pa cak ni u slucaju da ti je ceo diplomski u "koloru". Znaci, dobar stampac i udri do besvesti!
Inace, word je cudo od programa samo ako razmisljas i radis onako kako su to njegovi tvorci zamislili, sto znaci postovanje paragrafa, align-a, page (ili section) break-a .... a ne pustog "enter-a" i "space-a" za poravnanja, prelom strane i sl., inace se zna ceo sadrzaj teksta "razletiti" i ode sve u :crash: . A da ne pricamo kad ti sve lepo napravis, snimis, itd. odneses kod prijatelja i/ili slicno, otvoris a ono :zgran: . Zato bih ti preporucio da kad sve lepo zavrsis napravis pdf i njega dalje distribuiras.
Pored worda, za neku malo ozbiljniju "pripremu" mozes koristiti ili QuakeExpress ili Adobe InDesign (ja ga koristim) no to je vec ozbiljnija prica.

Legacy je napisao(la):
Ima li jos nekih sitnica koje bih trebao znati?
Neka osnovna pravila: posle zapete (zareza) i tacke treba jedno prazno mesto (razmak).

Nazad
Vrh Dno