Šta je novo?

Kubuntu 16.04 neko mi ulete u masinu

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Pogledam slucajno na vidzet za ul/dl kad ono radi ul/dl, evo i sad radi a ne znam sta se desava

Poslednja izmena od urednika:
Da nije ovaj ludi ktorrent koji cesto radi i kad se ugasi? Sad cu da ga kilnem pa da vidim da li radi ul/dl. Izgleda da je ktorrent, cim sam kilno nema vise transfera ul/dl
Uf to je ktorrent:wall::crash:

Ниси пажљив, kTorrent не ради кад се угаси него му је default на га клик на х баца у System tray коме је default да сви програми у старту буду или скривени или на ауто. Лепо га стартујеш, одеш на System tray подешавања, подесиш да га увек приказује и онда знаш да ли ради или не. Ја га гасим на System tray икони, лакше ми него да му мењам подешавања да то иде на х па да га понекад и без потребе угасим.

Ниси пажљив, kTorrent не ради кад се угаси него му је default на га клик на х баца у System tray коме је default да сви програми у старту буду или скривени или на ауто. Лепо га стартујеш, одеш на System tray подешавања, подесиш да га увек приказује и онда знаш да ли ради или не. Ја га гасим на System tray икони, лакше ми него да му мењам подешавања да то иде на х па да га понекад и без потребе угасим.
Ja ga uvek gasim tako sto prvo ugasim sve torente a onda iz file menija zavrsim, ovaj put sam se presao, to je tako zapamtio i ostao aktivan. Kad sam posle 2 dana startovao taj distro torent je cucao nevidkljiv u pozadini i samo je onda neko poceo da skida. E sad kad mu dam top ili htop tesko ga je uociti od drugih gluposti koje rade na sistemu, tu je valjda akonadi bio na 100 mesta i u netstat a ja akonadi nit sam ga ukljucio niti imam veze sa njim. Negde sam video u nekom distrou u plasma setovanju on je off.

Podrazumevane postavke svih torrent klijenata koje sam koristio je da se minimizuju na Close (X) a ne gase aplikaciju. Neki te pri prvom "gasenju" obaveste o tome.

Sad, ja taj KTorrent ne koristim jer ne koristim KDE ali svaki ozbiljniji torrent klijent bi trebalo da ima opciju da se podesava koliko dugo ce seeding biti aktivan. Na taj nacin mozes podesiti da se ugasi seeding cim se zavrsi download. Za download moras rucno da ga gasis.

Zasto ne koristite qBittorrent?

Podrazumevane postavke svih torrent klijenata koje sam koristio je da se minimizuju na Close (X) a ne gase aplikaciju. Neki te pri prvom "gasenju" obaveste o tome.

Sad, ja taj KTorrent ne koristim jer ne koristim KDE ali svaki ozbiljniji torrent klijent bi trebalo da ima opciju da se podesava koliko dugo ce seeding biti aktivan. Na taj nacin mozes podesiti da se ugasi seeding cim se zavrsi download. Za download moras rucno da ga gasis.

Zasto ne koristite qBittorrent?
Koristim iz navike, svideo mi se kad sam prvi put probao, mogucnosti setovanja. Ima on to sve sto treba a i sam program ne "gasim" na X nego lepo stopiram sve torente koje sejem a onada iz file menija izadjem iz programa.
Ovo je bila moja greska jer sam mahialno izasao na X i on je ostao aktivan i posle dva dana kad sam startovao taj distro u neko doba neko je poceo da vuce download. Prvo mi nista nije bilo jasno pa sam se uspanico, novi distroi, novi kerneli, nova plasma...Posle sam krenuo redom pronasao sta je, ubio ktorent, pogledao sam sta je i video da sam delio neki linux, ponovo startovo i dozvolio coveku da skine file. Regilarnim izlasko iz ktorrenta iz file menija nema ga u aktivnim.
pre ovog sam uradio top, htop, netsta; kad se regulrno izadje iz programa sve je ok.
Kod:
sudo killall ktorrent
[sudo] password for lega99: 
ktorrent: нисам пронашао процес

Зашто да стопирам оно што се дели? Ако је ktorrent укључен, нека се дели, ако га угасим, ником ништа. Мислим да utorrent понекад има проблема ако се угаси а торенти активни, то не постоји овде. Као што сам написао, прво подесим да се икона увек види у system tray а када из неког разлога хоћу да га угасим, десноклик на ту икону и излаз. Програм се и не отвара, онако минимизован се угаси.

Када сам бирао који ми клијент одговара тј код кога има све на шта сам навикао у utorrentu, ktorrent ми је био најближи, мада ми се чини да је не само најсличнији него и много бољи. У то време qbittorrent није имао графику саобраћаја што је мени врло користан детаљ па сам га прескочио. Пре неколико месеци, у транзицији КДЕ4 у нову плазму је ktorrent имао проблем са уписом на ntfs партицију па сам привремено користио qbit али ми није легао тј нисам приметио нешто што ради боље ... мада је свакако сасвим ОК пошто је добио граф. ;) Ајде дај неки разлог да га користим тј неку предност па да проверим. Иначе сам у тим пробама провалио да је и tixati баш баш занимљим са неким опцијама ... али није на белој листи некох трекера које користим па је отпао.

Iskljucim deljenje kad ja odlucim da vise ne delim a neke skinute fajlove premestim i brisem torrent fajl i skinuti fajl. Tixati koristim kad zeza magneta link u ktorrentu a u tixati odmah krene. Inace kad radi ktorent stoji ikonica systemskoj kaseti, obicno skidam samo iz jednog linuxa a ovo je bio novi distro koji sam probao.
Koristis li IP filter i kako i odakle dovlacis fajlove, ja pokusam da dovucem, navodo skine ali pukne kod raspakivanja. Onda uzmem skinem rucno i raspakujem u najobicniji txt i tako mu ga dam. Mana, to uradim kad se setim jednom u godinu dana.

Ма ок да сам одлучујеш колико делиш, ја чим нешто стигне пребацим где ми одговара а то скинуто се дели и даље па после неког (углавном дужег времена) десноклик и обришем и торент и фајл. Tixati сам користио само када је кторент брљао, после нисам јер није на белој листи трекера који углавном користим.

Вероватно је подешено на ауто у system tray па кад ради, има иконе, кад не ради, склони је. Код мене увек показује све, то ми је навика за све ОС.

Не користим филтер а не разумем ово за пуцање код распакивања. Мислиш на торент фајлове или нешто треће? Иначе користим 2-3 трекера и евентуално некада скидам линухе мада они најчешће иду преко DTA.

Не користим филтер а не разумем ово за пуцање код распакивања. Мислиш на торент фајлове или нешто треће? Иначе користим 2-3 трекера и евентуално некада скидам линухе мада они најчешће иду преко DTA.

Svaki bolji torent klijent ima IP filter koji ne dozvoljava da se sa tih adresa kace i skidaju fajl od tebe ili deo fajla, ovoje vazno kod zasticenih sadrzaja koje skidas. U samom Ktorrentu imas opciju da setuje IP filter i u njemu ima adresa ili sam stavis adresu odakle da skida blok listu. Ja stavim i on krene da skida i kaze skinuo sam sad da raspakujem i tu kaze nisam uspeo. Tu ima i opcija u kojem vremenskom intervalu da skida novu listu.
Malo mnogo bi bilo kad bi stavio da sve stavlja u panel u syste tray, ima on svoje koje kad bi pustio to je vec pola panela i jos ostalo ceo panel bi bio zauzet, ja imam strogo[podelu na levu i desnu stranu, sa leve stane ikone programa koje najcesce startujem a sa desne strane sve ostalo i widgeti.

Možda je bolje onda da koristiš neki drugi metod za blokiranje IP adresa nego da se oslanjaš na IP filtere u torent klijentima.
Ima raznih načina, evo recimo pogledaj ovo :
http://xmodulo.com/block-unwanted-ip-addresses-linux.html
I ja koristim istu listu, isto mora rucno kao i u tom uputsvu, nekad je u ktorentu radila automatika i sam skine noviju na odredjeni period koji se definise. Ne blokiram u normalnom saobracaju nista, sve sto se blokira to za mene radi yandex DNS serveri.

Nazad
Vrh Dno